Novetats de Vins Catalans

El grup de cooperatives Castell d’Or llança una nova línia de vins i caves

Inspirada en la tradició i en els orígens de la viticultura, aquesta línia amb el mateix nom del grup és un homenatge a l'esforç dels agricultors

​10 sorprenents vins de cooperativa

| 18/08/2020 a les 08:32h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Vins, Castell d’Or
Imatge il·lustrativa
El grup Castell d’Or, nascut de la unió de 13 cellers cooperatius, ha creat una nova línia de vi i cava que ostentarà el mateix nom i que neix amb la voluntat de representar la història i el treball de les cooperatives que formen part del grup, algunes de les quals tenen més de 100 anys. Inspirada en la tradició i en els orígens de la viticultura, aquesta línia és un homenatge a l'esforç dels agricultors en el cultiu de la vinya.

Els vins tranquils d'aquesta nova línia de Castell d’Or sorgeixen de les varietats Xarel·lo, Macabeu i Perellada així com Trepat, Cabernet Sauvignon i Ull de llebre. Els escumosos combinen Xarel·lo, Macabeu, Parellada i Chardonnay. Es tracta d'un recorregut per algunes de les denominacions d'origen més representatives del territori vinícola del Penedès, la Conca de Barberà i Catalunya així com la DO Cava. A més dels vins joves, en aquesta nova línia, trobem algunes propostes amb criança com el Cava Brut Organic, -14 mesos mínim i segona fermentació en ampolla- o el Cava Brut Reserva amb 22 de criança. 
 
Vins amb estructura i expressivitat

Vinyes situades a 350-600 metres d’alçada a la Conca de Barberà i a l’Alt Camp. Sòls calcaris i contrastos de temperatura entre nit i dia fan una producció més reduïda de raïm però vins amb una estructura, intensitat i expressivitat. 

Castell d’Or compta amb el 2.200 agricultors de vinya en les seves 13 cellers, en tota Catalunya, i unes 6.200 hectàrees del territori vinícola català.

Contingut relacionat

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Raïm de Mas Martinet afectat pel Míldiu
Raïm de Mas Martinet afectat pel Míldiu | Mas Martinet
Jordi Bes
Una collita marcada pel coronavirus i el míldiu, un fong que fins i tot ha fet renunciar a l'elaboració d'alguns vins, si bé això no ha estat tot, com testimonia Sara Pérez: "Hem perdut la collita per les conviccions" | El raïm veremat és de qualitat i els romanents de vi que quedaven per vendre poden compensar en part les pèrdues causades pel fong: "Si havia de passar, que sigui aquest any"
D’esquerra a dreta: Joan Soler (DO Pla de Bages), Salustià Álvarez (DOQ Priorat), Salvador Puig (INCAVI), Quim Batlle (DO Alella), Joan Arrufí (DO Terra Alta), Pilar Just (DO Montsant), Bernat Andreu (DO Conca de Barberà), Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre), Vicenç Ferre (DO Tarragona), Joan Huguet (DO Penedès), Xavier Pié (DO Catalunya) i Xavier Albertí (DO Empordà)
D’esquerra a dreta: Joan Soler (DO Pla de Bages), Salustià Álvarez (DOQ Priorat), Salvador Puig (INCAVI), Quim Batlle (DO Alella), Joan Arrufí (DO Terra Alta), Pilar Just (DO Montsant), Bernat Andreu (DO Conca de Barberà), Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre), Vicenç Ferre (DO Tarragona), Joan Huguet (DO Penedès), Xavier Pié (DO Catalunya) i Xavier Albertí (DO Empordà)
Els presidents, acompanyats pel director general de l'INCAVI, han fet balanç de la campanya conjunta "gaudeix del que és bó"
Imatge il·lustrativa
El celler està transformant a ecològica la seva producció de vins i caves.