Novetats de Vins Catalans

El grup de cooperatives Castell d’Or llança una nova línia de vins i caves

Inspirada en la tradició i en els orígens de la viticultura, aquesta línia amb el mateix nom del grup és un homenatge a l'esforç dels agricultors

​10 sorprenents vins de cooperativa

| 18/08/2020 a les 08:32h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Vins, Castell d’Or
Imatge il·lustrativa
El grup Castell d’Or, nascut de la unió de 13 cellers cooperatius, ha creat una nova línia de vi i cava que ostentarà el mateix nom i que neix amb la voluntat de representar la història i el treball de les cooperatives que formen part del grup, algunes de les quals tenen més de 100 anys. Inspirada en la tradició i en els orígens de la viticultura, aquesta línia és un homenatge a l'esforç dels agricultors en el cultiu de la vinya.

Els vins tranquils d'aquesta nova línia de Castell d’Or sorgeixen de les varietats Xarel·lo, Macabeu i Perellada així com Trepat, Cabernet Sauvignon i Ull de llebre. Els escumosos combinen Xarel·lo, Macabeu, Parellada i Chardonnay. Es tracta d'un recorregut per algunes de les denominacions d'origen més representatives del territori vinícola del Penedès, la Conca de Barberà i Catalunya així com la DO Cava. A més dels vins joves, en aquesta nova línia, trobem algunes propostes amb criança com el Cava Brut Organic, -14 mesos mínim i segona fermentació en ampolla- o el Cava Brut Reserva amb 22 de criança. 
 
Vins amb estructura i expressivitat

Vinyes situades a 350-600 metres d’alçada a la Conca de Barberà i a l’Alt Camp. Sòls calcaris i contrastos de temperatura entre nit i dia fan una producció més reduïda de raïm però vins amb una estructura, intensitat i expressivitat. 

Castell d’Or compta amb el 2.200 agricultors de vinya en les seves 13 cellers, en tota Catalunya, i unes 6.200 hectàrees del territori vinícola català.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Tots els vins contenen sulfits perquè els sulfits són un component natural que contenen les plantes, les persones i els animals. Al vi, tradicionalment s'han afegit (més) sulfits per conservar-los i que no es contaminin. Us proposem cinc vins sense sulfits afegits.
Pannes de suro
Pannes de suro | Institut Català del Suro
Recuperem un article de Sergi Cortés del 2017 per explicar que els boscos d'alzina prevenen els incentis i emmagatzemen CO2 (per frenar el canvi climàtic). Catalunya fabrica la majoria de taps de suro de l'Estat