"Gaudeix del que és bó", una campanya per l'enoturisme de proximitat

Fomentar moure’s pel territori català i gaudir del paisatge, dels vins i de la gastronomia és l'objectiu de la campanya

"Gaudeix del que és bó", la nova campanya conjunta de les denominacions d'origen catalanes

| 12/08/2020 a les 10:31h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Enoturisme, Gaudeix del que és bó
Imatge il·lustrativa
El sector de l’hostaleria i el turisme, que l’any 2019 va suposar el 15% del Producte Interior Brut (PIB) del país, s’ha vist afectat de manera negativa per la crisis sanitària del coronavirus.

La recuperació econòmica implica adaptar-se a aquest canvi de prioritats i a la necessitat de fomentar el turisme local i també l’enoturisme de proximitat.

Moure’s pel territori català i gaudir del paisatge, dels vins i de la gastronomia és senzill gràcies a la gran varietat de vinyes i cellers que hi ha arreu del territori. Entrant en el detall de les DO situades a la província de Barcelona, com seria el cas de la DO Alella, la DO Pla de Bages, la DO Penedès i la DO Catalunya, es pot visitar el Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, considerat Bé Cultural d’Interès Nacional; realitzar la Ruta de les Tines, un senzill recorregut que permet descobrir les construccions de fa 150 anys; i conèixer Les Cases de Matamargó.

També es poden fer petits itineraris, com el Camí Paisatgístic des del nucli de Sant Fruitós al Monestir de Sant Benet; i la Ruta Miravinya, que dona a conèixer els diferents paisatges del Penedès a través de 5 miradors amb una arquitectura singular: La Cidera, El Circell, la Bardera, el Balcó i Sant Pau. Els visitants més exploradors, poden aventurar-se per camins de muntanya fins a arribar a pics com el Puig de l’Àliga o el Montmell, entre altres.
 

Entrant a la província de Tarragona, podrem gaudir del patrimoni que engloben la DOQ Priorat, DO Montsant, DO Terra Alta, DO Conca de Barberà, DO Catalunya i DO Tarragona. Es pot optar per fer rutes diverses, com la del modernisme de Reus a les platges de la Costa Daurada, passant pel Castell d’Escornalbou i l’Ermita de Puigcerver, fins a pobles com a Siurana o Prades. En segon lloc, de la Tàrraco Romana als cellers modernistes, visitant també el Monestir de les Santes Creus i el Santuari de Montserrat. Per últim, es pot fer la ruta per la Ribera d’Ebre, que inclou la Reserva Natural de Sebes o el Castell de Miravet.

Si ens desplacem a la província de Lleida, trobarem la DO Costers del Segre i la DO Catalunya, una zona amb característiques geològiques i climatològiques canviants. El nexe d’unió és el riu Segre, entre el Pirineu i l’Ebre. Els visitants podran conèixer la Seu Vella, catedral del segle XVIII ubicada a Lleida, o el Parc Nacional d’Aigüestortes. També podran visitar el Castell de Gardeny, els Aiguamolls de Rufea, el Castell de Saida, el Monestir de Vallbona de les Monges i el Santuari de la Mare de Déu del Salgar, entre altres.

La ruta acaba a la província de Girona, amb la DO Empordà i la DO Catalunya, on es pot gaudir d’una extensa oferta enoturística amb una experiència inoblidable a la Costa Brava. La Ruta del Vi DO Empordà t'endinsa en una tradició molt arrelada a aquesta terra, que es remunta a temps dels romans. No es pot deixar de visitar el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Durant el recorregut es poden visitar les ruïnes d’Empúries, on va començar la història del vi de la zona.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Raïm de Mas Martinet afectat pel Míldiu
Raïm de Mas Martinet afectat pel Míldiu | Mas Martinet
Jordi Bes
Una collita marcada pel coronavirus i el míldiu, un fong que fins i tot ha fet renunciar a l'elaboració d'alguns vins, si bé això no ha estat tot, com testimonia Sara Pérez: "Hem perdut la collita per les conviccions" | El raïm veremat és de qualitat i els romanents de vi que quedaven per vendre poden compensar en part les pèrdues causades pel fong: "Si havia de passar, que sigui aquest any"
D’esquerra a dreta: Joan Soler (DO Pla de Bages), Salustià Álvarez (DOQ Priorat), Salvador Puig (INCAVI), Quim Batlle (DO Alella), Joan Arrufí (DO Terra Alta), Pilar Just (DO Montsant), Bernat Andreu (DO Conca de Barberà), Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre), Vicenç Ferre (DO Tarragona), Joan Huguet (DO Penedès), Xavier Pié (DO Catalunya) i Xavier Albertí (DO Empordà)
D’esquerra a dreta: Joan Soler (DO Pla de Bages), Salustià Álvarez (DOQ Priorat), Salvador Puig (INCAVI), Quim Batlle (DO Alella), Joan Arrufí (DO Terra Alta), Pilar Just (DO Montsant), Bernat Andreu (DO Conca de Barberà), Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre), Vicenç Ferre (DO Tarragona), Joan Huguet (DO Penedès), Xavier Pié (DO Catalunya) i Xavier Albertí (DO Empordà)
Els presidents, acompanyats pel director general de l'INCAVI, han fet balanç de la campanya conjunta "gaudeix del que és bó"
Imatge il·lustrativa
El celler està transformant a ecològica la seva producció de vins i caves.