Neix Avinturat, una eina pels cellers de Catalunya per vendre enoturisme

La nova botiga online d'enoturisme de Catalunya engega amb més de 30 cellers i 75 activitats a la venda.

Bouquet Wine Bar, un bar de vins envoltat de natura a 15 minuts de Barcelona

| 10/08/2020 a les 08:35h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Enoturisme, Avinturat, portal d'activitats enoturístiques
Imatge il·lustrativa
Després d'un any i mig en ruta, el portal d'enoturisme Avinturat surt al mercat amb la intenció de ser un pont entre enoturistes i cellers. Per facilitar la gestió, aportar visibilitat i vendes a les bodegues. I proporcionar als visitants una eina per fer les reserves adaptada als nous temps.

Com bé diu Eli Cots Foraster, la fundadora i directora del projecte, "Avinturat ve del resultat de promoure aventurar-se en el món del vi. El vi i la gastronomia són dos elements estretament relacionats i que conformen una part important de la cultura del país. I una manera d’ensenyar-los és a través del turisme del vi".

A la botiga online pots fer una cerca per paraula lliure, triar entre els filtres de tipus d’activitats (celler i vinyes, gastronòmica, d’aventura, visita protagonista, sentim, juguem, cultural i expert/a) i per la data que es desitgi. També es pot buscar segons diferents trets distintius dels cellers. Si practiquen l’agricultura ecològica i biodinàmica, si tenen accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i/o tenen projecte social. Contemplen els que ofereixen activitats pensades per gaudir en família, i si en el mateix celler hi ha servei de restaurant on poder quedar-se a dinar, a més d’espais perquè les empreses hi puguin fer activitats.

La primera fase que s’ha implementat ha estat la venda online de les activitats que es fan als diferents cellers (amb dia, hora i pagament a través de la mateixa plataforma). Quan l’usuari ha triat l’activitat que més li escau, amb el dia i horari escollit, deixa feta una prereserva, que es confirma per part del celler durant les properes 24h com a màxim. Una vegada confirmada la reserva per part de la bodega, l’usuari rep la confirmació d’aquesta i és només llavors, que se li carrega l’import de la visita que ha comprat.
 
És així com han construït la plataforma, juntament amb Dommia, centrant-se en l’epicentre del vi i els artistes que l’elaboren. El mèrit, transmet l’Eli, també és dels cellers que són els qui han desenvolupat les activitats que es poden trobar a la web. "Sense el seu producte no hi hauria la plataforma", comenta.
 

El celler Marco Abella, a Porrera


Cada any es registren més enoturistes, cada vegada n’hi ha més que busquen informació, ubicació i poder fer la reserva a través de pàgines web. 

Promoure el turisme local i de proximitat perquè el consumidor conegui nous indrets, persones i vins de Catalunya. Animar a la gent a què compri vi a les botigues especialitzades, en demani als bars i restaurants, i que s’interessi per aquell/a elaborador/a, família, projecte. 

Perquè cada ampolla de vi és diferent, i és canviant la manera com es gaudeix segons el moment i amb qui estàs mentre te’l prens. Si a més, es tasta el vi insitu a les vinyes d’on ha sortit el raïm, al lloc on s’ha elaborat, amb la persona o part de l’equip que conforma la família i el projecte, l’experiència canvia. I es pot entendre més el valor d’aquesta ampolla i com arriba el vi a les seves copes.

El projecte, comenta l'Eli Cots, "segueix sumant cellers i activitats setmana rere setmana".

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Raïm de Mas Martinet afectat pel Míldiu
Raïm de Mas Martinet afectat pel Míldiu | Mas Martinet
Jordi Bes
Una collita marcada pel coronavirus i el míldiu, un fong que fins i tot ha fet renunciar a l'elaboració d'alguns vins, si bé això no ha estat tot, com testimonia Sara Pérez: "Hem perdut la collita per les conviccions" | El raïm veremat és de qualitat i els romanents de vi que quedaven per vendre poden compensar en part les pèrdues causades pel fong: "Si havia de passar, que sigui aquest any"
D’esquerra a dreta: Joan Soler (DO Pla de Bages), Salustià Álvarez (DOQ Priorat), Salvador Puig (INCAVI), Quim Batlle (DO Alella), Joan Arrufí (DO Terra Alta), Pilar Just (DO Montsant), Bernat Andreu (DO Conca de Barberà), Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre), Vicenç Ferre (DO Tarragona), Joan Huguet (DO Penedès), Xavier Pié (DO Catalunya) i Xavier Albertí (DO Empordà)
D’esquerra a dreta: Joan Soler (DO Pla de Bages), Salustià Álvarez (DOQ Priorat), Salvador Puig (INCAVI), Quim Batlle (DO Alella), Joan Arrufí (DO Terra Alta), Pilar Just (DO Montsant), Bernat Andreu (DO Conca de Barberà), Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre), Vicenç Ferre (DO Tarragona), Joan Huguet (DO Penedès), Xavier Pié (DO Catalunya) i Xavier Albertí (DO Empordà)
Els presidents, acompanyats pel director general de l'INCAVI, han fet balanç de la campanya conjunta "gaudeix del que és bó"
Imatge il·lustrativa
El celler està transformant a ecològica la seva producció de vins i caves.