Activitats de la DO Penedès durant l’estiu

La denominació d’origen continua donant a conèixer la personalitat i el nivell dels seus vins a partir de diverses activitats que es desenvoluparan durant les properes setmanes d'estiu.

Els millors vins del Penedès; 35 medalles per 23 cellers

| 07/08/2020 a les 09:02h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Penedès
Imatge il·lustrativa
La primera de les col·laboracions es produirà el proper diumenge. La DO Penedès serà present a les Sunset Sessions del DJ John Jacobsen que se celebraran a la Masia La Torre del Gall. Les sessions es celebraran un cop per setmana fins a mitjans de setembre i cada setmana es podrà gaudir d’un vi Penedès. Llopart serà el primer dels cellers del cicle i el seguirà Aymar i Can Suriol. Paral·lelament, des de l’Instagram de la DO Penedès s’està treballant una campanya de comunicació per donar a conèixer els cellers que formen part de la denominació d’origen. Cada divendres des del mes de juliol, es recomana un vi per al cap de setmana amb l’objectiu d’afavorir el producte vitivinícola de proximitat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

El vi d'aquest divendres és el Cossetània del celler Castell d'Or. L’any 2006 un grup de cellers cooperatius catalans va fundar Castell d’Or amb el propòsit d’unir esforços i treballar de manera conjunta. Els seus vins són fruit del treball conjunt de tot els cellers que en formen part i del saber fer, que ha passat generació rere generació, en cada una de les cooperatives que integren el grup. És per això que podem dir que la història de Castell d’Or comença molt més aviat de la seva fundació com a grup. La zona del Penedès fou habitada i cultivada en el s. VI a.c. per una tribu íbera anomenada Cossetans. Aquest vi és un homenatge a mil·lenis de tradicioó agrícola a la comarca del Penedès. ✨Cossetània és un xarel·lo color groc pàl·lid amb tonalitats verdoses, brillant i amb aroma de fruita verda. Fresc, amb personalitat i final aromàtic, és un vi on la singularitat de la varietat s’expressa de manera clara, permetent una molt bona evolució a l’ampolla. Amb la col·laboració de: @castelldorcava_vi @gencat #ue @wine.in.moderation #cossetania #castelldor #videldivendres #dopenedès #productedeproximitat #vicatalà

Una publicación compartida de DO Penedès (@dopenedes) el


Seguint el fil comunicatiu, la DO Penedès també col·labora durant aquest estiu amb la Xarxa de Ràdios Locals (XAL) a través de concursos. El magazín “Obert per vacances” –dedicat a la promoció del turisme, la cultura, la gastronomia i els productes quilòmetre zero–, acollirà un concurs telefònic cada dimecres fins a principis de setembre on se sortejaran vins Penedès. A més a més, la DO Penedès continua l’acció en les botigues especialitzades iniciada a finals de maig, per tal de motivar el consum del producte de proximitat entre el públic final.
 
Des d’inicis del 2018, la DO Penedès està treballant en un nou pla promocional i comunicatiu basat en la potenciació de la tradició i herència vitivinícola del Penedès. La denominació d’origen treballa paral·lelament en donar a conèixer al públic –tan generalista com especialitzat– la qualitat dels vins Penedès.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar.
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar. | Jordi Bes
Jordi Bes
El cofundador del Vertigo Wine Bar explica com s'ho han fet per, en plena pandèmia, assumir un local de Barcelona en traspàs i transformar-ne la carta de vins | S'hi poden prendre les 350 referències que ja tenien en distribució i 40 de xerès a copes: "Excepte a Jerez, no crec que hi hagi enlloc a Espanya que tingui una oferta així"
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
Sergi Cortés
Parlem amb els presidents de les denominacions d'origen Montsant, Penedès, Catalunya i Pla de Bages.
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.