vins catalans

Activitats del mes d'agost dels vins catalans

Les 11 denominacions d'origen de vins catalans han començat l'agost amb una agenda plena d'activitats

​Novetats de vins catalans post confinament (III)

| 05/08/2020 a les 07:54h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, vins catalans
Celler del Monestir Món Sant Benet
Celler del Monestir Món Sant Benet
Les 11 denominacions d’origen vinícoles catalanes han començat el mes d’agost presentant les diferents activitats que es duran a terme durant les properes setmanes. 

Biblioteques amb DO

Arriba un any més el cicle Biblioteques amb DO, que enguany viu la seva vuitena edició. L’objectiu del projecte és portar la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya per reforçar els coneixements del món del vi entre els assistents a través d’un programa d’activitats culturals variades i per a tots els públics.

En aquest context, la DO Terra Alta organitza una activitat transversal el proper dimecres 19 d’agost a les 18:30h, a la Biblioteca de Gandesa. “A les dones ens agrada més suau? Vi entre amigues” és el nom de l’activitat que pretén ser un lloc de trobada entre dones en què, combinant copes, tertúlies, confidències, música i llibres es pugui parlar sobre vi, literatura, erotisme i música des d’una mirada feminista.

Per altra banda, la DO Terra Alta, presenta de nou el tradicional Concurs de Fotografia Biblioteques amb DO, que arriba enguany a la 7a edició. De l’1 d’agost al 30 de setembre, els participants hauran de presentar les seves fotografies relacionades amb el món del vi a la Terra Alta, ja siguin de les vinyes, dels cellers o fins i tot de l’enoturisme per la comarca. Per participar-hi, les fotografies s’hauran de publicar a Facebook, Twitter o Instagram incloent-hi un títol i el hashtag #biblioDOTerraAlta2020. El guanyador s’endurà un lot de vins DO Terra Alta.
 
Escapa’t a la Conca

La DO Conca de Barberà, en coordinació amb el Museu de la Vida Rural i les regidories de Turisme, Cultura i Festes de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, han decidit mantenir la Festa de la Verema, programada per als dies 28, 29 i 30 d’agost. Per aquest motiu, la Festa de la Verema inclourà únicament petits actes amb inscripció prèvia.

Els caps de setmana d’estiu, els turistes que s’apropin a la Conca de Barberà, podran gaudir d’una visita enogastronòmica única que combina el patrimoni monumental amb la gastronomia de la zona. El recorregut permet contemplar Montblanc i accedir a dues de les torres del seu recinte emmurallat, a més de passejar pel camí de ronda. La visita inclou dues degustacions gastronòmiques acompanyades d’un tast de vins de la DO Conca de Barberà a dos establiments de restauració.

Per últim, arriba a Montblanc la quarta edició de “Dimecres tapa”, iniciativa organitzada per l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca de Barberà. Un total de 20 establiments serviran durant tots els dimecres d’estiu, fins al 24 d’agost, diferents tapes gastronòmiques, com canelons vegetals, melosos de vedella o cruixent d’ibèric de mar i muntanya, que es podran maridar amb els vins de la DO Conca de Barberà.
 
Visites a cellers, activitat principal per a aquest estiu

Les 11 denominacions d’origen de vi catalanes aposten per les visites als cellers o recorreguts per llocs d’interès de la zona. En el cas de la DO Pla de Bages, es poden visitar llocs emblemàtics com el Monestir de Sant Benet, les Cases de Matamargó, el Museu del Vi de Sant Fruitós del Bages o la Ruta de les Tines, entre altres. Algunes d’aquestes activitats inclouen també un tast de vins de la denominació d’origen.
 

Les mesures de seguretat seran sempre presents a totes les activitats


De la mateixa manera, la DO Empordà té programades per aquestes setmanes una varietat d’activitats, com música entre vinyes, sopars sota les estrelles o visites al jaciment d’Empúries o al monestir de Sant Pere de Rodes, maridades amb vins de la denominació empordanesa. A més de les activitats puntuals, la DO Empordà ofereix visita a les vinyes, àpats entre vinyes, tastos vora el mar o cursos i tallers.

Per la seva part, la DO Costers del Segre està ultimant tots els detalls per dur a terme durant el mes de setembre els tastos al Plusfrec, supermercat líder a la província de Lleida.
 

També us pot interessar

Javier Pagés president de la DO Cava, amb els vocals del consell regulador, el secretari general, el director tècnic de la DO i el director general de l'INCAVI
Javier Pagés president de la DO Cava, amb els vocals del consell regulador, el secretari general, el director tècnic de la DO i el director general de l'INCAVI
Acord en el ple del consell regulador per una nova zonificació i per una segmentació qualitativa de la DO Cava | El cava tindrà 4 noms per diferenciar-se de la zona d'Espanya on està elaborat; a Catalunya, Comtats de Barcelona, a l'Aragó, Valle del Ebro, a Extremadura, Viñedos de Almendralejo, i a València, Altos de Levante.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes | 1 comentari
Us donem idees per tenir una experiència enogastronòmica a casa durant les vacances
Imatge il·lustrativa
Lourdes López | 2 comentaris
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar.
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar. | Jordi Bes
Jordi Bes
El cofundador del Vertigo Wine Bar explica com s'ho han fet per, en plena pandèmia, assumir un local de Barcelona en traspàs i transformar-ne la carta de vins | S'hi poden prendre les 350 referències que ja tenien en distribució i 40 de xerès a copes: "Excepte a Jerez, no crec que hi hagi enlloc a Espanya que tingui una oferta així"
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
Sergi Cortés
Parlem amb els presidents de les denominacions d'origen Montsant, Penedès, Catalunya i Pla de Bages.
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.