entrevista

Oriol Llavina, del Cigró d'Or: "No he deixat de treballar fent delivery, una paraula que he après fa cinc mesos"

Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví

Oriol Llavina, d'El Cigró d'Or, ens respon unes preguntes

Sergi de Meià: "Només amb producte local tindrem sobirania alimentària, combatem el canvi climàtic i la gran agroindústria que ens manipula"

| 31/07/2020 a les 08:20h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, Restaurant Cigró d'Or, Cartaví
Oriol Llavina, del restaurant El Cigró d'Or
Oriol Llavina, del restaurant El Cigró d'Or | El Cigró d'Or
Organitzats per l'Associació Vinícola Catalana (AVC), els Premis Cartavi tenen com a principal objectiu distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una tasca en defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les 11 denominacions d’origen catalanes. Entrevistem a Oriol Llavina, del restaurant El Cogró d'Or, de Vilafranca del Penedès.

Fa unes setmanes que heu obert El Cigró d'Or? Com ha anat l'obertura?

Molt bé, de moment. Però de fet jo no he deixat de treballar; només descansava els dilluns, la resta de dies feia delivery (una paraula que he après des de fa cinc mesos).

Teniu molt client de proximitat... Estan recuperant la confiança i començant a sortir? O heu notat que amb les darreres notícies de rebrots teniu menys reserves?

Els dies feiners anem fent prou bé; és el cap de setmana que treballem menys del que voldríem, suposo que la gent busca platja i espais oberts.

Heu aprofitat el confinament per provar noves elaboracions?

No he tingut temps de fer massa cosa que no fos l'estrictament necessari per al dia. Cada dia provem coses noves.

Heu incorporat algun plat nou a la carta?

Tot sovint fem plats nous a la carta; de fet aquesta és una de les nostres característiques, fem el que ens ve de gust. Si el que ens ve de gust agrada als clients, bingo!

Què en penseu del boom dels "lives" de receptes de xefs durant el confinament?

Personalment considero que les xarxes socials tal com s'usen és una confirmació que l'espècie humana està en declivi definitiu. Això dels lives és una collonada.

Heu tastat molts vins catalans? Alguna sorpresa? Alguna incorporació a la carta de vins?

Cada dia bec vi! M'estic fotent com una bóta! La majoria de vins que bec són del Penedès, perquè actualment tenim un gran repertori. Si hi ha alguna sorpresa, no te la diré per no fer tractes de favor. Miro de ser políticament correcte.

Esteu fent El Cigró On Tour... Expliqueu-nos de què es tracta i com està anant...

La idea va sortir de Recaredo, que ens van proposar ser un dels restaurants que fes sopars a casa seva (Recuperem la il·lusió #alteucostat). Llavors, com que no tenim terrassa (de moment) vam enredar vuit cellers més i els vam proposar de fer sopars a casa seva. Tots van acceptar.

Per tant ens hem muntat un tour per nou Cellers del Penedès, des del vint de juny al cinc de setembre. Acabem el dotze de setembre al Priorat.
Està anant molt bé, els clients estan molt contents perquè els organitzem un sopar amb els vins de cada celler de traca, en un espai fantàstic.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de #elcigroontour (@elcigrodor) el


Els vins també han estat molt protagonistes a les xarxes... Durant el confinament, cada dia a les 18:00 desenes de Lives d'Instagram es disparaven... Hi ha gent que parla d'empatx. Com ho veieu?

Emborratxats de tanta comèdia.

Què creus que canviarà, en general, amb els hàbits de consum, amb la Covid-19?

Ni idea.

Creus que la Covid-19 farà prendre més consciència col·lectiva dels beneficis del consum de producte local?

Espero que sigui així.


EL PERFIL
Un llibre: Qualsevol de l'Estrella Polar (ara és el que toca)
Un grup de música: Ara torno a escoltar el Micah P. HInson
Algú que admiris i amb qui aniries a sopar? M'agradaria poder sopar amb els presos polítics i exiliats catalans
Tens algun cuiner referent? Ja no.
Un vi català que t'emocioni: El Pedrafoguera 2018
Acaba la frase: Als vins del Penedès els falta... que augmentin els preus!
Amb el suport de:  
 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Un homenatge al fundador del celler que va triar el Penedès per a elaborar vins del màxim nivell
Imatge il·lustrativa
Pexels
Lourdes López
Els restauradors denuncien el tancament unilateral, la falta de control al transport públic i que les ajudes són clarament insuficients
Els restaurants que fan menjar per emportar i que han estat obligats a tancar poden demanar els ajuts.
Els restaurants que fan menjar per emportar i que han estat obligats a tancar poden demanar els ajuts. | Pexels
Sergi Cortés
El DOGC publica avui la convocatòria de subvencions per la restauració i els centres d’estètica i bellesa afectats econòmicament per la COVID-19
Imatge il·lustrativa
El cava Gran Reserva Brut Nature surt al mercat a un preu de 35 euros