Genís Fornes, de Vinissimus.com: "Hem multiplicat per tres les comandes en línia"

Entrevista amb el cap del departament de marketing de Vinissimus

Oriol Ripoll, Decántalo: «Fins ara les bodegues veien el canal online com un problema i no com una oportunitat»

| 27/07/2020 a les 08:59h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Entrevistes, Vinissimus.com
Genís Fornes, cap del departament de marketing de Vinissimus
Genís Fornes, cap del departament de marketing de Vinissimus
​Vinissimus és una botiga online especialitzada en la venda de vi amb més de quinze anys d'experiència en el sector. Compta amb un dels catàlegs més extensos d'Internet, amb més de 16.000 productes d'arreu del món. Tenen presència amb magatzem a 3 països; Espanya, Itàlia i França, i actualment distribueixen vins a molts països d'Europa gràcies a les seves 5 webs.

Com ha anat el confinament quant a vendes?

A Vinissimus, en ser un negoci completament online, hem tingut la sort de veure'ns menys afectats que altres empreses per les restriccions del confinament. Els qui ho van patir més van ser les tendes físiques, que directament no van poder obrir durant les fases més dures. Els cellers també es van veure molt afectats amb el tancament de la restauració, ja que van perdre un dels seus principals canals de distribució, que actualment segueix sense tenir el volum de vendes previ al confinament. El fet de ser l'únic canal de venda actiu per a les bodegues, juntament amb l'augment de la demanda dels consumidors particulars, ha fet que nosaltres notem un increment considerable del volum de comandes.
 

Al gràfic adjunt es poden veure algunes dades bastant il·lustratives del nostre projecte a Espanya, Vinissimus.com. En resum, hem multiplicat per 3 el nombre de comandes online. El vi negre segueix sent l'estrella i, durant el confinament, en vam consumir més del doble que habitualment. El nombre de comandes van augmentar el 155% i la facturació un 120%.

Quin és el vostre perfil de client?

El nostre perfil de client és un consumidor/a de vins habitual, tant homes com dones, generalment de més de 25 anys. No ens dirigim tant a un públic novell, sinó que ens enfoquem a aquells clients que ja tenen un cert recorregut en el món del vi i gaudeixen explorant vins no tan coneguts, de cellers petits i provant productes d'altres països. És per això que els volem oferir el catàleg més ampli possible.

El vostre client ha canviat o és el mateix que abans del confinament?

Durant el confinament, vam notar un augment de la demanda de productes més tradicionals. DOs i etiquetes conegudes. Valors segurs per aquells usuaris poc experts. Amb la desescalada del confinament, tornem a poc a poc a perfils més habituals.

Els elaboradors han vist la necessitat d'apostar pel digital... I estan proliferant les botigues virtuals dels cellers... Què en penses?

Penso que és una aposta encertada per part dels elaboradors i dels cellers. No només pel tema de la pandèmia, que tots desitgem que sigui una cosa puntual. El món digital permet arribar a un públic molt més ample que el local i fer una difusió molt major. La comoditat de les compres per internet guanya força amb els anys i és una tendència que no fa signes de canviar.

Excedents d'un raïm amb el preu sota mínims, el sector HORECA molt tocat i la verema a tocar... Què creus que passarà?

Es fa difícil aventurar-se a predir el que passarà en un futur sense tenir tot el coneixement que requereix fer-ho, però desitgem de tot cor que aquests dos sectors, que són estendards del nostre país, aguantin aquest cop tan dur.

Per on creus que passa el futur post Covid-19 de la distribució de vins?

El futur de la distribució de vins passa molt probablement pel món online. Ja hem vist com molts negocis han mutat per oferir alguns dels seus serveis en línia, i els negocis que ja operaven online quedaran reforçats. Pensem que això pot haver estat la petita empenta que feia falta per fer que alguns consumidors més reticents a comprar vins per internet s'hi animessin, i és esperable que una part d'aquests clients segueixi comprant vi online. Nosaltres tot farem el possible per estar a l'altura de les circumstàncies, ja que busquem, per davant de tot, la satisfacció dels nostres clients en tot el procés.


EL PERFIL

Una ciutat: Sant Pol de Mar

Un llibre: The Wine Folly: Master Guide

Una pel·lícula: Parasite

Un plat: El fricandó que feia la meva àvia

Un restaurant: Can Culleretes

Un vi blanc: Classica Blanco Gran Reserva Lopez de Haro

Un vi rosat: Viña Tondonia Gran Reserva Rosado

Un vi negre: Roda Reserva
Un escumós: Gramona III Lustros Gran Reserva

Una DO: Conca de Barberà

Un celler: Lopez de Haro, pel seu magnífic tracte.

Acaba la frase: Als vins catalans els falta... Una mica més de promoció i reconeixement internacional en algunes denominacions d'origen. Qualitat en tenim de sobres!

 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Imatge il·lustrativa
Bouquet d'Alella us convida a descobrir el nou Bouquet Wine Bar, un bar de vins al mig de la terrassa del celler i pensat pel turisme de proximitat
Imatge il·lustrativa
La denominació d’origen continua donant a conèixer la personalitat i el nivell dels seus vins a partir de diverses activitats que es desenvoluparan durant les properes setmanes d'estiu.
Imatge il·lustrativa
Cristina Fernandez
Recepta de galetes de mantega amb un cava de Vilarnau | Autora de la recepta: Cristina Fernández