denominacions d'origen

Consumir vins amb denominació d'origen té avantatges?

Control, certificació, qualitat o garantia són alguns dels avantatges dels vins emparats en una denominació d'origen

Els millors vins del Penedès; 35 medalles per 23 cellers

| 24/07/2020 a les 07:45h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, denominació d'origen
Imatge il·lustrativa
Alguns dels avantatges de consumir vins amb Denominació d’Origen fan referència a la qualitat i les garanties dels productes. El segell d’una Denominació d’Origen garanteix l’estricte control i certificació dels vins emparats, així com la traçabilitat del producte en totes les seves fases de producció i elaboració.
 
Els cellers inscrits en una Denominació d’Origen es comprometen a mantenir la màxima qualitat possible, així com a elaborar els seus vins amb les varietats admeses per cada territori i Denominació d’Origen, preservant la singularitat de cada regió vitivinícola i la diversitat que suposen les 11 denominacions d’origen de vi tranquil que hi ha a Catalunya.

D’aquesta manera, el consumidor pot tenir la certesa que els productes que adquireixi amb segell d’una DO comptaran sempre amb uns estàndards de qualitat estables i unes característiques específiques que no posseeixen altres productes sense aquesta distinció.
 
A Catalunya, les 11 Denominacions d’Origen vinícoles apleguen 10.000 viticultors i viticultores arreu de tot el territori, a més de 853 empreses vinícoles que tenen una facturació anual de 1.600 milions d’euros, segons l’agència de la Generalitat Catalonia Trade & Investment.
 
Aquestes xifres donen una dimensió aproximada de la importància del sector vitivinícola a Catalunya, un sector que ha de continuar lluitant per ser capdavanter i punta de llança de l’economia d’un país on el vi amb DO catalana comercialitza un total de 108.232.994 ampolles per un valor de 332.601.929 € tant en mercats nacionals com internacionals, segons el darrer informe elaborat per l’INCAVI amb dades de 2018.
 
Sota el lema Gaudeix del que és bo #ViCatalà, les 11 Denominacions d’Origen vitivinícoles catalanes (DO Alella, DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Costers de Segre, DO Empordà, DO Montsant, DO Penedès, DO Pla de Bages, DOQ Priorat, DO Tarragona i DO Terra Alta), amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través d’INCAVI, han unit esforços per apropar al consumidor que viu a Catalunya als vins catalans amb Denominació d’Origen.
 
Modernitzar la imatge del vi català, apropar-lo al consumidor no expert i desvestir-lo de complexitat són alguns dels eixos d’aquesta campanya que té com a objectiu fonamental la promoció del consum de vi català amb Denominació d’Origen, no només perquè són els vins de proximitat sinó perquè són bons i de qualitat.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Imatge il·lustrativa
Bouquet d'Alella us convida a descobrir el nou Bouquet Wine Bar, un bar de vins al mig de la terrassa del celler i pensat pel turisme de proximitat
Imatge il·lustrativa
La denominació d’origen continua donant a conèixer la personalitat i el nivell dels seus vins a partir de diverses activitats que es desenvoluparan durant les properes setmanes d'estiu.
Imatge il·lustrativa
Cristina Fernandez
Recepta de galetes de mantega amb un cava de Vilarnau | Autora de la recepta: Cristina Fernández