novetats de vins catalans

Neix el Cava Armilar, tribut a l’agricultura biodinàmica del celler Eudald Massana Noya

És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.

Un estiu per fer enoturisme

| 23/07/2020 a les 06:57h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vi destacat, Cava Armilar, Eudald Massana Noya, Eudald Massana Noya
El celler Eudald Massana Noya (Subirats) ha llençat al mercat el nou escumós Armilar. Aquest és un cava elaborat amb les varietats Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Chardonnay i Pinot Noir, procedent dels raïms de les vinyes pròpies del celler d’agricultura ecològica i biodinàmica, un cupatge tradicional del cava amb matisos d’innovació i una bombolla molt ben integrada que potencia l’essència de cada varietat.

Pel Celler de Sant Pau d’Ordal, controlar totes les etapes del procés d’elaboració dels vins i caves és fonamental per garantir-ne el màxim nivell de qualitat, per això, utilitzar únicament raïms procedents de la pròpia finca, és essencial, i tenir la matèria primera, a pocs metres de l’espai d’elaboració un valor afegit que marca la diferencia, sobretot en la verema.

El nom escollit per aquest escumós, Armilar, sorgeix com a tribut a l’agricultura biodinàmica i tot el que representa aquest instrument. Un armilar és una esfera astrològica utilitzada en l’edat antiga i mitjana, i que representa un model reduït del cosmos des de la perspectiva terrestre. La creació i representació d’aquest instrument va requerir de segles d’observació, del moviment dels astres al voltant de la terra, com ho requereix la filosofia biodinàmica i l’elaboració d’escumosos de criances llargues.

En un any com aquest, amb els entrebancs derivats de la crisi del coronavirus, amb especial impacte en el sector dels escumosos mundials, el celler també ha presentat el nou disseny en la línia d’escumosos Eudald, que incorpora, un Brut, un Brut Rosat, un Brut Nature i un Reserva, i que manté el cupatge tradicional de Macabeu, Xarel·lo i Parellada.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Un homenatge al fundador del celler que va triar el Penedès per a elaborar vins del màxim nivell
Imatge il·lustrativa
Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya | Partim d'un vi blanc de xarel·lo amb criança per elaborar una recepta de salmó a la planxa amb carabassa i cresta de bròquil
Nou celler Rendé Masdéu
Nou celler Rendé Masdéu | Rendé Masdéu
Jordi Bes | 1 comentari
Rendé Masdéu torna a començar gràcies sobretot a la solidaritat ciutadana, com testimonia Mariona Rendé: "Les ajudes que hem rebut han sigut de la gent" | Un estudi de la UB conclou que l'Espluga és un indret propici a les pluges intenses, però hi ha molt camí per recórrer a l'hora de prevenir-ne els efectes devastadors
Imatge il·lustrativa
La Setmana del Vi Català serà també audiovisual amb un canal propi i amb presència a les televisions locals de tot Catalunya | De moment compta amb 80 activitats i s’amplia el termini per rebre més propostes fins al 30 d’octubre a www.setmanadelvicatala.cat