entrevista

Fran López, restaurant Villa Retiro: "els restaurants que donen una seguretat amb la Covid-19 treballaran de ben segur"

Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví

Fran López, del restaurant Villa Retiro de Xerta ens respon les preguntes

| 22/07/2020 a les 16:49h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, Cartaví, Irene Cozas, restaurant L'Ó
Fran López, xef de l'estrellat restaurant Villa Retiro de Xerta
Fran López, xef de l'estrellat restaurant Villa Retiro de Xerta | Grup Villa Retiro
Organitzats per l'Associació Vinícola Catalana (AVC), els Premis Cartavi tenen com a principal objectiu distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una tasca en defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les 11 denominacions d’origen catalanes. Entrevistem a la Fran López, del restaurant Villa Retiro de Xerta i de l'escola de cuina que porta el mateix nom.

Fa unes setmanes que heu obert Villa Retiro? Com ha anat l'obertura?

L'obertura ha anat bé, hem començat suaus i a poc a poc ha anat incrementant la feina.

Com veus el futur immediat?

​Incert, depenem de les decisions d'un govern que està afrontant un problema desconegut per tots.
 

Heu aprofitat aquesta parada obligada per provar noves elaboracions?

Sí, hem aprofitat per canviar la carta i també per fer millores a les instal·lacions, tant a l'hotel com al restaurant.

Heu incorporat algun plat nou a la carta?

Sí, hem canviat la carta completament.

Sou, bastant actius a xarxes socials. Què en penseu del boom dels "lives" de receptes de xefs durant el confinament?

Tot el que estigui vinculat amb la cuina és positiu per al sector, per tant això afavoreix a la gastronomia del país i als seus restaurants.

Heu tastat molts vins catalans? Alguna sorpresa? Alguna incorporació a la carta de vins?

N'hem tastat molts i d'anyades diferents i hem incorporat algunes referències que ens han encantat com Lo Món i el Pam de Nas, tots dos del celler Trossos del Priorat.

Ets un enamorat del Delta, de la Terra Alta, de la Ribera d'Ebre... Explica'ns què té aquesta zona que la fa tan especial. I gastronòmicament? I en l'àmbit dels vins? 

El Delta és una zona repleta de productes gastronòmics d'alt nivell, té un paisatge singular i un vincle amb la natura únic, si això ho combinem amb els ports de Beseit, la zona de la Terra Alta i la Ribera acaba sent un paratge complex amb mar, muntanya, riu i delta que com més el coneixes més t'enamora i els seus racons no deixen mai de sorprendre de punta a punta de les Terres de l'Ebre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una temporada de bodas distinta, pero igual de especial🤩 . Una temporada de bodes diferent, però igualment especial🤩

Una publicación compartida de VILLA RETIRO (@villa_retiro) el


Els vins també han estat molt protagonistes a les xarxes... Cada dia a les 18:00 desenes de Lives d'Instagram es disparaven... Hi ha gent que parla de massa informació. Com ho veieu? 

En el meu cas no vaig tenir aquesta sensació.

Com us afecta que no hi hagi turistes? 

Ho estem suplint amb turisme local i crec que a les Terres de l'Ebre no ens ha afectat tant, ja que no hi ha hagut tant de Covid-19.

Què creus que canviarà, en general, amb els hàbits de consum, després de la Covid-19?

En el cas de la restauració, la població té ganes de sortir, menjar bé i passar-ho bé i els restaurants que donen una seguretat amb la Covid-19 treballaran de ben segur.

Creieu que la Covid-19 farà prendre més consciència col·lectiva dels beneficis del consum de producte local? 

Crec que ja ho ha fet i la tendència va cap a productes de proximitat i més saludables.


EL PERFIL

Un llibre
: El Alquimista
Un grup de música: Quico El Célio, el Noi i el Mut de Ferreries
Una pel·lícula: Gladiator
El teu plat preferit: Ous d'ànec amb patates fregides i corder a la brasa
Un restaurant que no sigui el teu: Cal Faiges, Poble Nou del Delta
Algú que admiris i amb qui aniries a sopar... Pep Guardiola
Tens algun cuiner referent? Ferran Adrià
Un vi català que t'emocioni: El Gamberro Negre, de Pagos de Hibera, de la DO Terra Alta
 

Amb el suport de:  
 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Imatge il·lustrativa
Bouquet d'Alella us convida a descobrir el nou Bouquet Wine Bar, un bar de vins al mig de la terrassa del celler i pensat pel turisme de proximitat
Imatge il·lustrativa
La denominació d’origen continua donant a conèixer la personalitat i el nivell dels seus vins a partir de diverses activitats que es desenvoluparan durant les properes setmanes d'estiu.
Imatge il·lustrativa
Cristina Fernandez
Recepta de galetes de mantega amb un cava de Vilarnau | Autora de la recepta: Cristina Fernández