entrevista

Fran López, restaurant Villa Retiro: "els restaurants que donen una seguretat amb la Covid-19 treballaran de ben segur"

Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví

Fran López, del restaurant Villa Retiro de Xerta ens respon les preguntes

| 22/07/2020 a les 16:49h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, Cartaví, Irene Cozas, restaurant L'Ó
Fran López, xef de l'estrellat restaurant Villa Retiro de Xerta
Fran López, xef de l'estrellat restaurant Villa Retiro de Xerta | Grup Villa Retiro
Organitzats per l'Associació Vinícola Catalana (AVC), els Premis Cartavi tenen com a principal objectiu distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una tasca en defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les 11 denominacions d’origen catalanes. Entrevistem a la Fran López, del restaurant Villa Retiro de Xerta i de l'escola de cuina que porta el mateix nom.

Fa unes setmanes que heu obert Villa Retiro? Com ha anat l'obertura?

L'obertura ha anat bé, hem començat suaus i a poc a poc ha anat incrementant la feina.

Com veus el futur immediat?

​Incert, depenem de les decisions d'un govern que està afrontant un problema desconegut per tots.
 

Heu aprofitat aquesta parada obligada per provar noves elaboracions?

Sí, hem aprofitat per canviar la carta i també per fer millores a les instal·lacions, tant a l'hotel com al restaurant.

Heu incorporat algun plat nou a la carta?

Sí, hem canviat la carta completament.

Sou, bastant actius a xarxes socials. Què en penseu del boom dels "lives" de receptes de xefs durant el confinament?

Tot el que estigui vinculat amb la cuina és positiu per al sector, per tant això afavoreix a la gastronomia del país i als seus restaurants.

Heu tastat molts vins catalans? Alguna sorpresa? Alguna incorporació a la carta de vins?

N'hem tastat molts i d'anyades diferents i hem incorporat algunes referències que ens han encantat com Lo Món i el Pam de Nas, tots dos del celler Trossos del Priorat.

Ets un enamorat del Delta, de la Terra Alta, de la Ribera d'Ebre... Explica'ns què té aquesta zona que la fa tan especial. I gastronòmicament? I en l'àmbit dels vins? 

El Delta és una zona repleta de productes gastronòmics d'alt nivell, té un paisatge singular i un vincle amb la natura únic, si això ho combinem amb els ports de Beseit, la zona de la Terra Alta i la Ribera acaba sent un paratge complex amb mar, muntanya, riu i delta que com més el coneixes més t'enamora i els seus racons no deixen mai de sorprendre de punta a punta de les Terres de l'Ebre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una temporada de bodas distinta, pero igual de especial🤩 . Una temporada de bodes diferent, però igualment especial🤩

Una publicación compartida de VILLA RETIRO (@villa_retiro) el


Els vins també han estat molt protagonistes a les xarxes... Cada dia a les 18:00 desenes de Lives d'Instagram es disparaven... Hi ha gent que parla de massa informació. Com ho veieu? 

En el meu cas no vaig tenir aquesta sensació.

Com us afecta que no hi hagi turistes? 

Ho estem suplint amb turisme local i crec que a les Terres de l'Ebre no ens ha afectat tant, ja que no hi ha hagut tant de Covid-19.

Què creus que canviarà, en general, amb els hàbits de consum, després de la Covid-19?

En el cas de la restauració, la població té ganes de sortir, menjar bé i passar-ho bé i els restaurants que donen una seguretat amb la Covid-19 treballaran de ben segur.

Creieu que la Covid-19 farà prendre més consciència col·lectiva dels beneficis del consum de producte local? 

Crec que ja ho ha fet i la tendència va cap a productes de proximitat i més saludables.


EL PERFIL

Un llibre
: El Alquimista
Un grup de música: Quico El Célio, el Noi i el Mut de Ferreries
Una pel·lícula: Gladiator
El teu plat preferit: Ous d'ànec amb patates fregides i corder a la brasa
Un restaurant que no sigui el teu: Cal Faiges, Poble Nou del Delta
Algú que admiris i amb qui aniries a sopar... Pep Guardiola
Tens algun cuiner referent? Ferran Adrià
Un vi català que t'emocioni: El Gamberro Negre, de Pagos de Hibera, de la DO Terra Alta
 

Amb el suport de:  
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
Us proposem un Vi de Finca Qualificada, dos Grans Vins de Mas, dos Vins de Mas i un Vi de Zona de la DO Penedès
Al showroom de 'La Guia' de Barcelona van assistir més de 1.000 professionals
Al showroom de 'La Guia' de Barcelona van assistir més de 1.000 professionals
Uns 40 cellers presentarán els millors vins de 'La Guia' a Tarragona el pròxim dilluns dia 12 de desembre
Eugeni Llos (director general de Perelada), Javier Suqué (president) Rafael Aranda (RCR) i l'enòleg Delfí Sanahuja, a la inauguració del nou celler
Eugeni Llos (director general de Perelada), Javier Suqué (president) Rafael Aranda (RCR) i l'enòleg Delfí Sanahuja, a la inauguració del nou celler
​El grup va perdre 12,1 milions d'euros el 2021, un 63% menys que l'exercici anterior, gràcies a la venda de la divisió industrial Poligal per 25 milions.