Els millors vins del penedès

Els millors vins del Penedès; 35 medalles per 23 cellers

El Claustre dels Trinitaris va acollir el 54è Concurs Tastavins DO Penedès

The New York Times recomana 3 vins catalans per menys de 15 dòlars per beure a casa

| 22/07/2020 a les 06:07h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Actualitat, 54è Concurs Tastavins Penedès, Millors vins Penedès, Tastavins Penedès
Les Cerveres d'Oriol Rossell ha guanyat l'or per la categoria Xarel·los
Les Cerveres d'Oriol Rossell ha guanyat l'or per la categoria Xarel·los | Santi Cabezas
El Claustre dels Trinitaris de Vilafranca del Penedès ha acollit l’entrega de premis del 54è Concurs Tastavins DO Penedès. L’acte, amb accés restringit només als cellers guanyadors a causa de les mesures de seguretat vers la COVID19, ha acollit als 23 cellers que s’han repartit les 35 medalles del concurs d’enguany.

El president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, ha destacat la importància de celebrar actes com aquest: “l’entrega de premis d’avui és un acció més en l’impuls del sector vitivinícola del nostre territori i un reconeixement a la gran qualitat dels vins que s’elaboren al Penedès”. Sota la direcció tècnica de la DO Penedès, enguany i per segon any consecutiu, el panell de tastadors del concurs ha estat format per sommeliers, enòlegs, formadors i periodistes especialitzats d’alt nivell que han destacat l’alt nivell dels vins que s’han presentat a l’edició 2020.

Durant la cerimònia, s’han entregat 5 medalles -3 de bronze, 1 d’argent i 1 d’or- en cadascuna de les 7 categories (blanc, blanc criança, rosats, negres, negres criança, escumosos Clàssic Penedès i Xarel·lo). 


ELS MILLORS VINS D'AQUESTA EDICIÓ HAN ESTAT

Les 35 medalles de les 7 categories del concurs s’han repartit entre 23 cellers.

VINS BLANCS

BRONZE: Nat 1917 Chardonnay de Cellers Domenys, De Ponent de 1+1=3 i Pere Punyetes de Varias.
PLATA: Or Penedès Hill de Cavas Hill.
OR: Blanc Subur de l’Hospital de Sitges

VINS BLANCS DE CRIANÇA


BRONZE: Clos dels Fòssils de Llopart, Miquel Pons 77 Veremes de Miquel Pons i Chardonnay Selecció d’Albet i Noya.
PLATA: Lluna Plena de Pinord.
OR: Cultivare de Vallformosa.

VINS ROSATS

BRONZE: 
Freyé de Vallformosa, Petjades de Torelló de Torelló i Curiosa d’Albet i Noya.
PLATA: Pere Punyetes de Varias.
OR: Masia La Sala de Vallformosa.

VINS NEGRES JOVES

BRONZE: 
Matha by St Joannes de St Joannes, Terra Terrae de Covides i Curiós d’Albet i Noya.
PLATA: Freyé Bio Orgànic de Vallformosa.
OR: Anaïs de 1+1=3.

VINS NEGRES DE CRIANÇA


BRONZE: Cultivare de Vallformosa, Mas Rodó Merlot de Mas Rodó i Cossetània de Castell d’Or.
PLATA: Gran Prínceps de Canals & Munné.
OR: Reserva Martí d’Albet i Noya.

ESCUMOSOS CLÀSSIC PENEDÈS

BRONZE: 
Brut 21 d’Albet i Noya, Miratge Finca a la Font de Jui Pep Vila de Josep Via i Aymar BN Reserva 2013 de Castell de Pujades.
PLATA: Aymar BN Reserva 2016 de Castell de Pujades.
OR: Balma de Mas Bertran.

CATEGORIA XAREL·LO

BRONZE: 
Parató Blanc de Parató, Camagroc de Bolet i Lluna Nova de Pinord.
PLATA: Finca La Boltana 2019 d’Alsina & Sarda.
OR: Les Cerveres d’Oriol Rossell.

També us pot interessar

Javier Pagés president de la DO Cava, amb els vocals del consell regulador, el secretari general, el director tècnic de la DO i el director general de l'INCAVI
Javier Pagés president de la DO Cava, amb els vocals del consell regulador, el secretari general, el director tècnic de la DO i el director general de l'INCAVI
Acord en el ple del consell regulador per una nova zonificació i per una segmentació qualitativa de la DO Cava | El cava tindrà 4 noms per diferenciar-se de la zona d'Espanya on està elaborat; a Catalunya, Comtats de Barcelona, a l'Aragó, Valle del Ebro, a Extremadura, Viñedos de Almendralejo, i a València, Altos de Levante.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes | 1 comentari
Us donem idees per tenir una experiència enogastronòmica a casa durant les vacances
Imatge il·lustrativa
Lourdes López | 2 comentaris
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Imatge il·lustrativa
Bouquet d'Alella us convida a descobrir el nou Bouquet Wine Bar, un bar de vins al mig de la terrassa del celler i pensat pel turisme de proximitat
Imatge il·lustrativa
La denominació d’origen continua donant a conèixer la personalitat i el nivell dels seus vins a partir de diverses activitats que es desenvoluparan durant les properes setmanes d'estiu.
Imatge il·lustrativa
Cristina Fernandez
Recepta de galetes de mantega amb un cava de Vilarnau | Autora de la recepta: Cristina Fernández