NOVETATS DE VINS CATALANS

Neix l’Enigma de Llopart; un vi d'elaboració i varietat incògnita

4 prescriptors catalans de prestigi tasten a cegues el nou vi d’elaboració i varietat incògnita

El vi s'emmarca dins el projecte La vida secreta de les plantes

18 escumosos Premium per menys de 20 euros

| 16/07/2020 a les 11:30h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Llopart, Enigma de Llopart
Imatge il·lustrativa
L’Enigma és el nom del nou vi del celler Llopart, un vi fruit de l’experimentació i el joc amb els raïms de les vinyes de muntanya de l’Heretat. Es tracta d’una microvinificació de 1.950 ampolles, que serà singular i efímera, ja que l’anyada vinent serà un vi diferent.

Des del celler s’han plantejat el repte de crear, cada verema, un vi diferent, sorprenent i enigmàtic, que estimuli tots els sentits de qui el tasta. A la web lavidasecretadelesplantes.com s’hi pot trobar una fitxa descarregable perquè cadascú pugui fer la seva pròpia nota de tast; així com un petit joc de preguntes per a descobrir els enigmes que amaga el vi.

Seguint aquesta idea, Llopart ha proposat un joc a quatre tastadors de prestigi de Catalunya, animant-los a desxifrar l’Enigma en un tast a cegues.


Això és el que han comentat:
Ramon Francàs
“Saborosa fruita blanca i sucoses nectarines. (...) Podria tractar-se d’un Xarel·lo vermell, per la seva rusticitat. El seu punt alcohòlic, però, m’ha suggerit la possibilitat que pugui tractar-se d’una garnatxa negra vinificada en blanc (...)”
 
Meritxell Falgueras
“(L’Enigma) ens saluda a l’etiqueta amb un interrogant. I és que és veritat que cada ampolla és un full en blanc que s’omple de sensacions en quant anem buidant l’ampolla, que a la vegada l’anem reomplint de sentiments. A la copa un color d’endevinalla. És un rosat? És un blanc deixat amb contacte a les pells?  Un color pell de préssec adorable i molt instagrameable.”
 
Anna Vicens
Color rosat de pell de ceba, amb una boca fresca i elegant, i un final amb notes fumades, que resulta d’allò més interessant i enigmàtic!!! Res del que sembla a primer cop d’ull acaba expressant-se ni en nas ni en boca. Vi sorprenent!!!
 
Xavi Nolla
“Poc pensava que el primer enigma d’aquest vi seria el seu color, difícil de posicionar, entre un rosat de pell de ceba, un blanc de negres i un brisat en gerra de fang, sigui com sigui aquest fet ja el converteix en un vi singular que desperta interès i ganes d'esbrinar quelcom més del seu secret. En boca, lluny d’aportar solucions, l’enigma es magnifica; textura terrosa, frescor de cítrics ataronjats, profunditat, sensacions tànniques... Quan la terra explica els seus secrets”.

L’Enigma forma part de La Vida Secreta de les Plantes, el projecte que engloba l’elaboració de vins tranquils i most del Llopart: el blanc jove Vitis, el Xarel·lo amb criança Clos dels Fòssils, el rosat de Sumoll, Carmí i el Most Flor de Xarel·lo, el most solidari del celler.
Amb aquest distintiu el celler penedesenc vol transmetre la seva admiració cap al misteriós món de les plantes: éssers vius amb sensibilitats, estratègies i mecanismes d’adaptació al
medi sofisticats i fascinants.

L’Heretat Can Llopart de Subirats, ubicada a la serralada d’Ordal (Alt Penedès – Barcelona), compta amb 100 hectàrees de vinya de muntanya i 400 hectàrees de bosc mediterrani i vegetació silvestre que conformen un equilibrat ecosistema agroforestal d’elevada biodiversitat, fet que afavoreix un sa i vigorós desenvolupament de les vinyes amb plena harmonia amb l’entorn natural.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Aina Seriñana, d'Es Baluard
Aina Seriñana, d'Es Baluard
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Aina Seriñana, del restaurant Es Baluard de Cadaqués, ens respon unes preguntes
Imatge il·lustrativa
La nova botiga online d'enoturisme de Catalunya engega amb més de 30 cellers i 75 activitats a la venda.
Imatge il·lustrativa
Bouquet d'Alella us convida a descobrir el nou Bouquet Wine Bar, un bar de vins al mig de la terrassa del celler i pensat pel turisme de proximitat