​Les Garnatxes del Món tornen al setembre amb novetats

Gairebé un miler de vins, un jurat de 21 nacionalitats diferents i Montpellier esperen per concursar el pròxim setembre

| 16/07/2020 a les 06:30h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Actualitat, Garnatxes del Món, Concurs de vins
Imatge il·lustrativa
Foto: Grenaches du Monde
Després de la crisi ve el bon temps. I el setembre serà el mes de la Garnatxa amb l'organització del seu concurs a Montpeller, capital dels vins de Pays d'Oc.

L'euip del concurs, tot i la pandèmia, ha estat organitzant la vuitena edició d'aquest certamen itinerant creat a Perpinyà el 2012 per la Interprofessional dels Vins del Rosselló.

Aquest concurs monovarietal -un dels més importants del sector- està obert a tots els vins majoritaris de garnatxa, que es divideixen en dues categories: garnatxa pura (> 85%) i cupatges (> 51%). Està obert a tots els països productors, a tots els tipus de vi (tranquil, sec, dolç, escumós) i a tots els colors i variants de la varietat; negra, blanca, vermella...

Després de 3 primeres edicions al Rosselló, el concurs va començar el seu viatge visitant Aragó el 2016, Sardenya el 2017 i Catalunya el 2018, abans de tornar a Perpinyà, ciutat europea de el vi el 2019. Aquest any, és una altra gran capital de la Garnatxa que acollirà el concurs els dies 15 i 16 de setembre: Montpeller, de la mà dels Vins de Pays d'Oc, el primer productor mundial de rosats de Garnatxa.

El jurat, compost per professionals d'una vintena de nacionalitats, s'encarregarà d'avaluar i premiar els gairebé 900 vins presentats per productors de tot el món: principalment espanyols, francesos i italians, però també australians, sud-africans, americans, brasilers, macedonis, grecs, etc.
 

Infografia dels països amb Garnatxa. Autor: Grenaches du Monde


Aquest any, l'ajornament del concurs fins al setembre ha permès introduir una sèrie de novetats. La varietat de raïm marselan, un híbrid de garnatxa i cabernet, per exemple, serà convidada al concurs i serà una varietat autoritzada a concursar en una categoria específica (marselan 100%). 

A més, s'ha previst un programa de promoció posterior a la competició per ajudar els productors a guanyar visibilitat i vendre els seus vins premiats en els principals esdeveniments internacionals del sector. Una iniciativa motivada per les dificultats amb què es van trobar aquest any els productors arran de la Covid-19. 

Les inscripcions per al concurs estan molt avançades, però segueixen obertes fins a finals de juliol. Tota la informació necessària està disponible al lloc web del concurs.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Aina Seriñana, d'Es Baluard
Aina Seriñana, d'Es Baluard
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Aina Seriñana, del restaurant Es Baluard de Cadaqués, ens respon unes preguntes
Imatge il·lustrativa
La nova botiga online d'enoturisme de Catalunya engega amb més de 30 cellers i 75 activitats a la venda.
Imatge il·lustrativa
Bouquet d'Alella us convida a descobrir el nou Bouquet Wine Bar, un bar de vins al mig de la terrassa del celler i pensat pel turisme de proximitat