#prioratlovers, territori i passió

| 12/07/2020 a les 20:21h
Arxivat a: Opinió, #prioratlovers
Vinyes sobre sòls de llicorella, al Priorat.
Vinyes sobre sòls de llicorella, al Priorat. | Jordi Bes
Ets d'aquelles persones que els hi agrada celebrar esdeveniments o experiències vitals? Potser un aniversari, una boda, la cura d'una malaltia, un divorci, la graduació dels estudis o el retrobament amb els amics. I què et semblaria celebrar l'aniversari d'un hashtag, és a dir, d'aquelles paraules que acompanyen als continguts de les xarxes socials i van precedides del símbol coixinet "#"? Segurament és una opció que mai t'hauria passat pel cap! Però en aquests moments on el món digital va prenent cada vegada més força sembla factible.

El protagonista d'aquesta història és el hashtag #prioratlovers, que aquest 2020 compleix cinc anys a Instagram. Com diu la cançó del Club Super 3 "Anys i anys... per molts anys!" Tot va començar el març del 2015 quan el perfil Paladar y Tomar va incloure'l per primera vegada en una publicació d'aquesta xarxa social. Uns mesos després, amb l'arribada de l'estiu i el bon temps que convidava a fer sortides, s'apropaven fins a la comarca del Priorat persones de totes les edats que volien trepitjar el territori, visitar cellers i gaudir de la seva gastronomia. Alguns fins i tot compartien aquests moments als seus perfils com és el cas de l'Anna i el Jordi, creadors de Visca la Bona Vida, i jo mateixa i l'Ivan, autors de Del Racimo al Paladar. Se sentien tan còmodes i representats per aquest hashtag que el van afegir a totes les seves publicacions vinculades al Priorat. De fet, dels 100 primers posts on apareix #prioratlovers un 66% pertanyen a Del Racimo al Paladar i un 13% a Visca la Bona Vida.
 

Aquest impuls inicial realitzat per uns pocs perfils va anar evolucionant fins a l'actualitat on està present a més de 1.200 publicacions corresponents a cellers, amants de la natura, del territori i dels seus vins tant de procedència nacional com internacional. És una etiqueta fàcil de recordar amb projecció mundial per estar escrita en anglès i que connecta dos conceptes molt potents com són per un costat "Priorat" (una comarca de la província de Tarragona que compta amb una gran riquesa històrica, paisatges sorprenents i dues regions vitivinícoles de qualitat com la DOQ Priorat i la DO Montsant) i per l'altre "lovers" que significa enamorats o apassionats en anglès. #prioratlovers, territori i passió, una combinació ideal!

Per què és tan important la utilització de les etiquetes a les xarxes socials? Instagram és una app enfocada principalment a compartir elements audiovisuals amb altres usuaris i li agrada molt introduir-ne novetats i noves funcionalitats. Això no obstant, hi ha un recurs que ha volgut mantenir vigent des de la seva incorporació el 2011 i que, a més, ha incrementat el seu protagonisme els últims anys. És ni més ni menys que el hashtag! El seu ús resulta beneficiós perquè ajuda a posicionar i a construir la marca, a arribar a una nova audiència, a aconseguir més visibilitat, a connectar amb possibles clients, a fer recerques i seguiments de temes concrets, etc.

Volten diferents teories pel món del màrqueting digital sobre quina és la xifra ideal de hashtags a afegir en una publicació. La realitat és que Instagram permet incorporar fins a 30 etiquetes en un mateix post i fins a 10 en una Story. Ara bé, no existeix cap obligació d'esgotar aquest límit! El nombre total dependrà de la nostra experiència i de la seva rellevància.

Seria fantàstica l'existència d'una llista de hashtags que fes guanyar m'agrades i seguidors de qualitat de forma fàcil i ràpida. Però no és així... Obtindrem els més adients per a cada perfil gràcies a l'anàlisi, l'experimentació, el monitoratge i el temps. Abans de publicar és molt recomanable analitzar els posts de la nostra competència i fer un treball de recerca d'aquelles paraules clau que identifiquin la marca o el negoci, els valors empresarials, el tipus de sector al qual es pertany, els termes relacionats amb el contingut, els interessos de la nostra audiència i els temes que siguin tendència en aquell moment. D'aquí es farà una selecció equilibrada dels diferents tipus d'etiquetes i es crearà el llistat que s'afegirà a la publicació. En ell hi haurà etiquetes genèriques o populars, que tenen bastants seguidors, i d'altres més específiques i enfocades a una determinada audiència.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Des de Cornudella, pssant per una serpentejant carretera secundària, arribem a 📍La Morera de Montsant, un dels municipis que formen part de la comarca del Priorat. 🍇 Un poble amb una de les millors vistes d'aquesta comarca, sota l'espectacular Serra Major del Montsant.👌🏼🤩 ⠀ Aquí no només podrem gaudir d’un bon vi🍷, sinó també de la natura i de la tranquil·litat, podent realitzar diferents activitats a l'aire lliure gaudint del Parc Natural de Montsant i sobretot de les seves precioses vistes!⛰✨💫 ⠀ Gràcies a uns amics, vam poder conèixer el poble i ens va encantar!👍🏼Ara tenim pendent fer alguna de les rutes que ens recomanen i gaudir del paisatge del Priorat des de la serra!🎒🥾 ⠀ #escapada #escapades #enparella #lamorerademontsant #lamorerademontsantmola #priorat #serradelmontsant #serramajordelmontsant #refugi #prioratwine #prioratlovers #vins #vinspriorat #vinsmontsant #vinsprioratimontsant #montsant #picoftheday #igdaily #instagood #town #prioratwine

Una publicación compartida de Escapadesenparella.cat (@escapadesenparella) el


Els bons hashtags faciliten el creixement de la comunitat que segueix el teu perfil, sobretot si el contingut de les publicacions és de qualitat, és a dir, aporta valor i resulta atractiu, original, útil i entretingut. Això ajudarà a generar-se més interaccions (m'agrades, comentaris, número de vegades que s'ha guardat el post, etc) a més de situar la publicació entre les primeres posicions del timeline. Tal com es pot veure, fer màrqueting a les xarxes socials requereix dedicació i coneixements. Cal tenir en compte moltes variables i les novetats constants exigeixen una formació continua. No obstant això, el resultat d'aquesta feina pot suposar un guany destacat per a l'empresa tal com va declarar Daniel Gutiérrez al primer Baròmetre del Vi Català a Instagram, elaborat per ENOTURISTA i amb el suport de l'INCAVI: "Aportar valor, compartir coneixements, com es fa amb el màrqueting de continguts, és la millor manera per fer créixer una comunitat real i fidel entorn de la marca."

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Aina Seriñana, d'Es Baluard
Aina Seriñana, d'Es Baluard
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Aina Seriñana, del restaurant Es Baluard de Cadaqués, ens respon unes preguntes
Imatge il·lustrativa
La nova botiga online d'enoturisme de Catalunya engega amb més de 30 cellers i 75 activitats a la venda.
Imatge il·lustrativa
Bouquet d'Alella us convida a descobrir el nou Bouquet Wine Bar, un bar de vins al mig de la terrassa del celler i pensat pel turisme de proximitat