El diari The Guardian recomana un celler empordanès per visitar aquest estiu

El periodista lloa les bondats de l'Empordà, amb els seus paisatges, pobles medievals, gastronomia i vi.

L'Empordà es conjura per rescatar la carinyena blanca de l'oblit

| 08/07/2020 a les 09:02h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Cellers, La Vinyeta, The Guardian
Paul Richardson, periodista del diari britànc The Guardian, recomana tres rutes idíl·liques allunyades de les massificacions per fer aquest estiu post Covid-19. Una de les parades obligades, diu, és un Empordà que compara amb La Toscana.

"Bellesa rural, paisatge deliciós d'oliveres i pinedes, i pobles medievals com Monells o Peratallada", i ens recomana una parada al restaurant Bonay, un clàssic de cuina tradicional a la plaça de Peratallada. Sant Pere de Rodes, Santa Maria de Vilabertran o el surrealista museu Dalí de Figueres, són altres de les recomanacions del periodista.

"És possible menjar malament a l'Empordà, però t'has d'esforçar bastant", comenta. I recomana alguns restaurants de la zona; Ca l'Arpa a Banyoles, El Motel a l'Hotel Empordà a Figueres i Ca La Maria a Mollet de Peralada, un altre poble "enlluernadorament pintoresc" explica.
 

Josep Serra i Marta Pedra, propietaris dels Cellers La Vinyeta (Empordà) i Vins de Pedra (Conca de Barberà)

 

I com que sempre s'ha de fer una parada a un celler emblemàtic de la regió, recomana quedar-se al poble de Mollet de Peralada i anar a La Vinyeta; "un celler jove i dinàmic on Josep Serra i Marta Pedra elaboren vins amb varietats de raïm com la carinyena i la garnatxa blanca". I segueix dient que, ja que hi sou, "us quedeu a fer un pícnic a la vinya (una especialitat de la casa) i una nit en un dels allotjaments rústics de La Vinyeta".

Podeu llegir l'article del The Guardian aquí.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Aina Seriñana, d'Es Baluard
Aina Seriñana, d'Es Baluard
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Aina Seriñana, del restaurant Es Baluard de Cadaqués, ens respon unes preguntes
Imatge il·lustrativa
La nova botiga online d'enoturisme de Catalunya engega amb més de 30 cellers i 75 activitats a la venda.
Imatge il·lustrativa
Bouquet d'Alella us convida a descobrir el nou Bouquet Wine Bar, un bar de vins al mig de la terrassa del celler i pensat pel turisme de proximitat