Ja teniu data per obrir el Restaurant L'Ó, ara que hem sabut que a mitjans de juliol s'obrirà l'hotel Món Sant Benet??
El pròxim 17 de juliol Món Sant Benet reobre amb moltes novetats, tot i que encara no tenim data definitiva pel restaurant L'Ó, des de Sant Benet amb l'hotel i el restaurant Mon hem preparat noves experiències per tots els gustos, des d'activitats relacionades amb la gastronomia i el paisatge, a propostes lúdiques per gaudir de l'entorn natural amb la família.
Alguna proposta destacable?
Puc destacar una visita que s'ha preparat amb col·laboració de la DO Pla de Bages, on es fa un itinerari per redescobrir el monestir amb la història que l'envolta com a gran productor de vi i que finalitza amb un maridatge. També puc destacar un pícnic que preparem amb productes de proximitat perquè es pugui gaudir amb parella, amics o família dins de l'entorn privilegiat que ens envolta. I amb la situació que tenim actual he de remarcar que tot aquest temps de preparació ens ha servit per obrir amb totes les mesures sanitàries necessàries per garantir la tranquil·litat dels nostres visitants.
Obrireu pràcticament estrenant xef. Va entrar a principis d'any i no ha tingut massa temps per cuinar a l'Ó...
Sí, des del gener forma part de l'equip l'Ivan Margalef, liderant la cuina tant de L'Ó com del restaurant Mon. És cert que no ha tingut massa temps per cuinar, tot i que vam començar forts amb un febrer carregat de feina amb esdeveniments importants, quinze dies després ens trobàvem tots a casa intentant assimilar la situació com tothom.
Hi haurà molts canvis respecte la cuina de l'antic xef Jordi Llobet?
Un canvi de xef sempre és un canvi important perquè aportarà la seva personalitat i creativitat a la cuina i nosaltres absorbirem tot el que ens aporti, però a l'Ó sempre ens hem definit com un projecte d'equip on fa uns anys que formem una petita família. Seguim la línia i l'entusiasme amb el que vam engegar el projecte i de moment la intenció és mantenir-la.
Un xef més o menys "continuista" doncs...
Podríem dir que sí, amb una cuina d'autor creativa, arrelada al territori i als productes de temporada i inspirada amb els elements de l'entorn; el monestir, els horts, l'entorn natural...
Heu aprofitat per fer provar noves elaboracions durant aquest confinament?
Sí, mai pots parar.
Com veieu el futur immediat? L'estiu post Covid-19? I la tardor?
Sempre amb entusiasme, tot i que quan no pares d'escoltar per tot arreu que hi haurà rebrots és difícil concentrar-se en el futurs i afrontar amb il·lusió els reptes que ens marquem per superar una situació com la que hem viscut.
Creieu que la Covid-19 farà prendre més consciència col·lectiva dels beneficis del consum de producte local?
Personalment crec que sí, potser és la part positiva que en podem treure de tot plegat.
I tu Irene, has tastat molts vins catalans durant el confinament? Alguna sorpresa? Alguna incorporació a la carta de vins?
He fet diferents tastos des de casa, en línia, els distribuïdors i cellers han fet bona feina posant-nos al dia per no perdre el fil. Per destacar, potser el murmuri del celler Mas Doix al priorat, em va sorprendre... És un vi blanc que surt dels estereotips del priorat, molt fresc amb bona acidesa. En acabar el tast em vaig servir una copa i la vaig gaudir a la terrassa. Aquest moment "confinament" es mereix un lloc a la carta.
Els vins també han estat molt protagonistes a les xarxes... Cada dia a les 18:00 desenes de Lives d'Instagram es disparaven... Hi ha gent que parla d'empatx. Com ho veus?
Personalment m'ha servit per dinamitzar aquests dies de confinament mitjançant aquests tastos. I en general serveix per incidir en la curiositat del consumidor, convidant-lo a conèixer una mica més sobre els nostres vins. Jo no parlaria d'empatxos, més bé una bona manera de passar el temps.
Molta sort doncs, esperarem que obriu per venir!
Aquí us esperarem!
EL PERFIL
Un llibre: El tiempo entre costuras, sóc una romàntica.
Un grup de música: Creedence Clearwater Revival
Una pel·lícula: Orgullo y prejuicio
El teu plat preferit: Tarta Sacher

I un escumós?: De Nit de Raventós i Blanc
I un celler?: Vilarnau
Un restaurant que no sigui el vostre: Cal Miliu, a Rajadell (Bages)
Algú que admiris i amb qui aniries a sopar?: Valentí Roqueta
Algun cuiner referent?: Albert Ventura
Amb el suport de: 
