coca de sant joan

Imatge il·lustrativa

Set coques de Sant Joan artesanes per endolcir la revetlla

Us proposem set coques per acompanyar les bombolles i iniciar l'estiu amb un Sant Joan perfecte

18 escumosos Premium per menys de 20 euros

| 22/06/2020 a les 12:00h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, coques de Sant Joan, coca de sant joan, coques
El Gremi de Pastisseria de Barcelona espera vendre enguany més coques que l’any passat, concretament entre un 1% i un 3%, superant la xifra d’1,8 milions de coques venudes. Aquest lleu increment es deu, entre altres motius, a les ganes de celebracions després de tantes setmanes de confinament i al fet que les reunions siguin majoritàriament en petit comitè, cosa que convida més que altres anys a triar productes gurmet i de qualitat. Malgrat que les coques més venudes any rere any són –per aquest ordre– les de crema, llardons de full i brioix amb fruites i pinyons, moltes pastisseries s’han posat les piles per crear coques diferents que, sense perdre l’essència de l’autèntica coca de Sant Joan, experimenten amb la recepta original per donar lloc peces úniques tan originals com algunes de les que presentem a continuació.
 

La coca de crema de L’Atelier

Ha guanyat el premi a la millor coca clàssica en el certamen professional Millor Coca de Sant Joan, organitzat per Sr i Sra Cake amb el suport del Gremi de Forners de Barcelona, el Gremi de Flequers de la província de Barcelona, el Gremi de Forners Artesans de la Comarca de Girona i Panàtics. És una coca d’arrel clàssica, de crema i pinyons, que, no obstant això, no s’assembla tant a les coques de crema que tenim al cap, ja que consta d’un brioix bastant gruixut, esponjós i molt gustós, cobert d’una capa de crema i un toc de pinyons. Aquesta coca és un desplegament de sabors i aromes subtils i delicats, però si no us voleu allunyar dels clàssics a l’Atelier també hi trobareu la tradicional coca de llardons.
Viladomat, 140 (Barcelona).
 

L’altra premiada: la coca de brioix de Sweet Drops

Malgrat que el pastisser Patxi Larrea, de la pastisseria Sweet Drops a Castelldefels, només fa brioix en ocasions puntuals, va decidir que era el moment de practicar i perfeccionar la seva recepta i presentar-la al concurs Millor Coca de Sant Joan, i va guanyar el premi en la categoria de coca tradicional de fruites confitades. La combinació de diferents greixos i els perfums de vainilla, rom, canyella, aigua de tarongina i anís van fer que, després de setmanes de proves, aquest brioix amb fruites confitades enamorés al jurat. Si la voleu tastar, heu de fer una parada al seu establiment de Castelldefels, on també fan nombrosos cursos.  
Doctor Ferran, 20 (Castelldefels).
 

Farcida de crema d’Antiga Casa Bellsolà

Hi ha generacions i generacions de gironins que compren les coques de Sant Joan (i el tortell de Reis, les coques de llardons del Dijous Gras, les mones de Pasqua, els panellets de Tots Sants i els torrons nadalencs) en aquesta casa que va obrir les seves portes l’any 1892 de la mà de Pere Bellsolà. Les seves coques de crema amb fruita comfitada i pinyons, que podem adquirir també farcides, són el somni de qualsevol llaminer. Les trobareu també farcides amb nata als seus establiments a la ciutat de Girona.
www.antigacasabellsola.com
 
La de mango i festucs de Vallflorida

Lluís Costa, alma mater de Pastisseria Vallflorida i esperit creatiu sempre en constant recerca d’idees, s’ha basat enguany en el fet indiscutible que la majoria de gent es deixa la fruita confitada de les coques. Per aquest motiu, l’equip d’aquest establiment de Sant Esteve de Palautordera ha decidit elaborar coques amb fruites naturals fetes per ells, semiconfitades, amb poc sucre, que conserven el gust original de la fruita. Es resultat és, entre d’altres, aquesta coca de mango amb festucs que consta d’un brioix laminat, que es treballa com si fos croissant i queda tendre, tou i cruixent. Els xocolataddictes seran feliços amb la coca de tres xocolates, i també hi trobareu, per un preu que oscil·la entre els 15 i 20 €, la clàssica de llardons i d’altres com la de cirera o taronja. Es poden comprar on-line i es poden recollir al propi establiment i també a Barcelona (a la zona de l’Hospital de Sant Pau).
Montseny, 12 (Sant Esteve de Palautordera).
 

Festucs amb melmelada de cítrics

La gent de Hofmann aposta enguany per una coca original a base de brioix de festucs –una recepta clàssica del pastisser Jesús Fuentes– amb una capa de melmelada de cítrics, que s’elabora, com totes les de la casa, amb ingredients de primera qualitat i una doble fermentació que marca la diferència. Els fans de les receptes tradicionals també hi trobaran la de brioix i fruites, la de crema i pasta de full, maduixa i llardons. Els amants de les emocions fortes segur que voldran fer un mos a la coca de mascarpone.
Flassaders, 44 (Barcelona).
 

Llarga vida als clàssics: Turris

Xavier Barriga i el seu equip han decidit acostar a la ciutadania les coques tradicionals fetes amb ingredients de qualitat, fermentacions llargues i aquests sabors exquisits i alhora fàcils que caracteritzen les peces artesanals d’aquest forn de referència. Enguany es pot triar entre la clàssica coca de pasta de full farcida de xocolata o crema, la de brioix de fruita, la de brioix de crema o la de llardons. Es poden fer comandes per telèfon i recollir-les a qualsevol dels 19 establiments Turris de Barcelona, Granollers, Sant Cugat o Sabadell.
www.turris.com
 

Sense gluten ni lactosa

No tenen gluten ni lactosa, però són boníssimes igualment. La gent de Gula Sana ha perfeccionat tant l’art de la rebosteria i pastisseria gluten free que les seves coques de Sant Joan són imprescindibles per a celiacs i intolerants. De brioix o de pasta fullada, les trobarem amb ametlla torrada, pinyons, crema pastissera sense lactosa, llardons o cabell d’àngel. Tenen tot tipus de plats gluten free, entre ells també un salmorejo sensacional.
Gula Sana. Diputació, 361 (Barcelona).

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.