La DO Tarragona inaugura la proposta enoturística ‘La nostra vinya, el vostre jardí’

Aliança de 14 cellers els dies 3, 4 i 5 de juliol per donar el tret de sortida a la campanya enoturística d’aquest estiu amb un acte conjunt que recaptarà fons per #joemcorono

El vi i cava català no ‘desescala’ en solidaritat

| 18/06/2020 a les 12:59h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Tarragona
Imatge il·lustrativa
Els dies 3, 4 i 5 de juliol catorze cellers de la DO Tarragona han decidit unir  esforços i han preparat un cap de setmana amb activitats per donar el tret de sortida a la temporada enoturística després de la paràlisi dels darrers mesos pels efectes de la Covid-19. 
 
"La nostra vinya, el vostre jardí" és el nom de la festa que ofereixen aquests cellers per tal que el  públic interessat en l’enoturisme o, adreçat a tots aquells que volen descobrir els espais naturals de les  nostres vinyes, es puguin acostar als cellers que han preparat diverses propostes especials que es realitzaran seguint escrupolosament la normativa sanitària. A més a més, 5 euros de cada entrada a les diverses activitats aniran destinades a la lluita contra la Covid-19 a través del projecte #joemcorono, que encapçala el doctor Oriol Mitjà.
 
A la iniciativa ‘La nostra vinya, el vostre jardí’ hi participen 14 cellers de les quatre comarques de la DO Tarragona, el Tarragonès, la Ribera d’Ebre, el Baix Camp i l’Alt Camp, cellers situats al mig de les  muntanyes de Prades, a tocar de l’Ebre, al bell mig  de la plana secà de l’Alt Camp o al costat de la Mediterrània. 
 
Les activitats  i els cellers
 
Els  cellers de la DO Tarragona proposen activitats ben diverses que poden anar des d’una passejada pel riu Ebre amb kayak i un posterior tast de vins, a un sopar maridat amb sushi al peu de la vinya, passant per una vetllada amb un maridatge amb una food truck, activitats pels més petits de la família, visita a un poblat iber, diferents maridatges amb productes de proximitat de les nostres comarques o un joc a les vinyes per descobrir diferents pistes mentre es tasten els vins. 

A l’activitat hi participen els següents cellers
 
Celler Pedrola, de Miravet
Vins Suñer, de Ginestar
Celler Molí de Rué, de Vinebre
Biopaumerà, de Rasquera
Adernats, de Nulles
Cellers Blanch, de Puigpelat
Celler Sanromà, de Vila-rodona
Celler Mas Bella, de Masmolets
Vinya Janine, de Rodonyà
Estol  Verd, de Rodonyà
Vinyes del Tiet  Pere,  de Vilabella
Celler Mas Vicenç, de Cabra del Camp
Celler Mas del Botó, d’Alforja
Vinyes del Terrer, de Vila-seca
 
La Festa de la Verema
 
Aquesta  és  la  segona vegada que els cellers de la DO Tarragona estableixen una aliança  per presentar la seva oferta enoturística. L’any passat, una quinzena de cellers van organitzar la primera Festa de la Verema a la DO Tarragona, una proposta que el darrer cap de setmana de setembre va aglutinar diverses activitats enoturístiques i  que va ser valorat de forma molt positiva. Aquesta Festa de la Verema s’espera que pugui tenir continuïtat aquest 2020 el darrer cap de setmana de setembre amb algunes  novetats respecte  a l’any passat.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Laura Conde | 1 comentari
La Laura Conde ens proposa una ruta per les millors hamburgueseries de Barcelona
Maria Solivellas, xef i copropietària del restaurant Ca Na Toneta, a Caimari, a la Serra de Tramuntana -Mallorca-.
Maria Solivellas, xef i copropietària del restaurant Ca Na Toneta, a Caimari, a la Serra de Tramuntana -Mallorca-. | Ca Na Toneta
Carme Gasull | 1 comentari
L’estiu es presenta certament incert després de mesos de confinament i restriccions de mobilitat a causa de la Covid-19. La pandèmia ha canviat els nostres hàbits de consum i busquem més seguretat a l’hora de menjar, beure i viatjar. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-ho? Com veuen el futur?
Imatge il·lustrativa
Dissabte 4 la Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové es vestirà de gala i oferirà la creació d'una obra d'art en directe de l'artista Erik Schmitz