fires

La 3a Fira ViBa se celebrarà del 15 al 21 de juny en format semipresencial

El certamen es farà en bona part de manera virtual, amb tastos o maridatges que es podran seguir des de casa o bé locals de restauració.

El projecte bagenc de recuperació de vinya autòctona avança amb nous ceps que pràcticament ja no es troben

| 12/06/2020 a les 07:40h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Fires, Fira ViBa, DO Pla de Bages
Imatge il·lustrativa
La Fira ViBa, la Fira del Vi del Bages arriba a la seva tercera edició. L’organització ha decidit mantenir la celebració del certamen, però adaptant-la a la situació de crisi sanitària actual. Així, una gran part de les activitats, com ara tastos i activitats artístiques, se celebraran virtualment a través de la web firaviba.cat i les xarxes socials de Facebook i Instagram @firaviba per assegurar el compliment de les mesures sanitàries imposades per l’estat d’alarma.

La programació anirà des del dilluns dia 15 de juny fins el diumenge 21. Com sempre, l’objectiu de la Fira ViBa és posar en valor el territori, la gastronomia i el turisme prenent el vi com a fil conductor. Tot plegat és especialment pertinent pel fet que en la situació actual es posa èmfasi en a necessitat de potenciar els productes locals i el turisme de proximitat.

Així, els continguts virtuals de la Fira es podran seguir no només des de casa, sinó també des de locals de restauració, des d’on, respectant les normes de seguretat vigents, es podran fer els tastos guiats que s’oferiran. El certamen busca la complicitat i la cooperació del sector del vi, el sector de la restauració i el sector de la cultura, procurant reforçar la promoció econòmica de la ciutat i la comarca després de la situació viscuda aquests darrers mesos. La Fira, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, forma part de les mesures impulsades per a la reactivació de l’activitat econòmica, com les que s’inclouen al Pla de Reactivació Social i Econòmica impulsat pel consistori.
 
Les propostes artístiques de Vi_suals comencen a treballar per l’edició 2021

Les obres de vi_suals, amb el clàssic aparellament entre artistes i cellers, aquest any no es podran mostrar a la Plaça sant Domènec com era de costum. Tot i així, els artistes ja han començat a treballar en les obres que exposaran l’any vinent.
Es previst que durant la fira ViBa s’emeti un vídeo mostrant com els artistes treballen en les obres.

Des de Cineclub Manresa, a través de la seva pàgina web, aniran mostrant els curts cinematogràfics que s’han elaborat en edicions anteriors del cicle VI_suals i que mostren el mon del vi des de diferents perspectives. Es una bona ocasió per mostrar els curts En el més ençà d'Ariadna Torres, Les arrels de Xavier Moreno i Alèxia Lleonart i Preneu i beveu, de Marc Alberti Pradera

Algunes activitats presencials

Malgrat la crisi sanitària de la Covid-19 ha plantejat una edició bàsicament digital, hi ha algunes propostes d’activitats que es plantegen presencials, com la visita guiada a Manresa amb tast de vins o visites als cellers de la DO.

Des de casa o des dels locals

Tota la part de la fira que es farà virtualment, es podrà veure des de casa, però la intenció de l’organització és que els locals de restauració s’hi afegeixin i es puguin fer els tastos o maridatges conduïts virtualment però des dels locals o terrasses, sempre seguint les normes de seguretat i higiene corresponents. La Fira ha contactat amb el Gremi de Restauració i l’associació L’Antic, per tal de fer possible que als bars o restaurants es puguin seguir els diferents tastos des dels mateixos establiments. 
 
Podeu veure el programa detallat al web de la fira, http://firaviba.cat.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Us donem idees per tenir una experiència enogastronòmica a casa durant les vacances
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
El Ramon Francàs ens proposa una selecció de 4 rosats i 2 negres joves per passar millor la calor
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.