novetats

Família Torres llança el nou Vinyarets blanc

Un vi blanc ecològic elaborat amb xarel·lo com a tribut al Penedès

Forma part d’una petita col·lecció de vins de paisatge, que mostren la diversitat i patrimoni d’aquesta comarca

Vinyarets 2018, de Família Torres, el retorn al Penedès original

| 11/06/2020 a les 09:28h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Vinyarets blanc, Vinyarets, Família Torres
Imatge il·lustrativa
Família Torres llança el nou vi de la gamma Vinyarets, que ha creat per retre homenatge al Penedès i reivindicar els seus orígens. Després d’estrenar-la l’any passat amb un negre elaborat a partir de les varietats tradicionals garnatxa, ull de llebre i sumoll, el celler familiar fundat a Vilafranca fa 150 anys, presenta ara un vi ecològic 100% xarel·lo, el raïm blanc insígnia del Penedès, de l’anyada 2019.

Els Vinyarets són vins de paisatge, que parlen de la història del Penedès, del seu patrimoni vitivinícola i de la diversitat de les seves vinyes, sòls i microclimes. De producció limitada, provenen d’una meticulosa selecció de petites vinyes repartides per tot el territori, identificant aquelles parcel·les en què millor s’expressa cada varietat per plasmar la seva tipicitat dins l’ampolla.

Per a l’elaboració d’aquest xarel·lo, s’han escollit unes vuit vinyes ben implantades, de més de trenta anys, i cultivades majoritàriament en vas tradicional sobre sòls argilosos calcari. Algunes estan situades a 350-400 metres d’altitud a la zona de Font-Rubí per buscar els límits d’aquesta varietat de cicle llarg i aconseguir dotar al vi de més frescor i expressivitat.

Vins amb la mínima intervenció, sense pretensions, per respectar el caràcter típicament rústic de la varietat xarel·lo. Tant la vinificació com la criança sobre mares durant 6 mesos s’han realitzat en acer inoxidable. Pel que fa a l’anyada, 2019 va ser un any sec al Penedès, sobretot durant el període vegetatiu, i amb temperatures normals en general, encara que a l’estiu va fer més calor de l’habitual. La verema va ser una mica tardana i va presentar una bona maduració i un perfecte estat sanitari, que s’ha traduït en vins de gran qualitat.

Tant el nou Vinyarets blanc com el seu germà negre, vesteixen una vistosa etiqueta il·lustrada amb vells ceps de fulles i gotims de colors, per plasmar la diversitat i llegat d’aquesta terra vitivinícola mil·lenària.

Preu recomanat: 12€. Pot adquirir-se aquí.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
 Marc Massana, responsable del celler, amb la Dra. Oliveira, de l'hospital Vall d'Hebron, i el director de SEOM, el Dr. Rodríguez-Lescure.
Marc Massana, responsable del celler, amb la Dra. Oliveira, de l'hospital Vall d'Hebron, i el director de SEOM, el Dr. Rodríguez-Lescure.
La Beca Maset-FECMA neix amb l’objectiu de finançar cada any un projecte d’investigació científica contra el càncer
Imatge il·lustrativa
Joc de Cartes TV3
Xavi Bassa
"el primer vi tenia un toc de volàtil molt equilibrat...." O sigui, que segons ella, el vi tenia una olor molt equilibrada de vinagre.
Captura del web del restaurant La Primera de Madrid
Captura del web del restaurant La Primera de Madrid
La usuaria Paz Álvarez paga un preu massa alt per una tapa de truita amb pa obligatori, ho piula a Twitter i es fa viral