Receptes de cuina

Recepta de tàrtar de salmó per acompanyar “Les Vistes” del celler Esteve i Gibert Viticultors

La cuinera i sommelier Cristina Fernandez ens proposa un plat fresc per un vi fresc

Una recepta fàcil d'un tàrtar de salmó amb el vi “Les Vistes” del celler Esteve i Gibert Viticultors

Cuina on-line, els onze imprescindibles

| 09/06/2020 a les 07:51h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, receptes, tàrtar de salmó, recepta tartar salmó
Avui he vist un salmó al mercat que em deia a crits que fes alguna cosa amb ell. A casa els "pirra" el menjar asiàtic i per això he decidit fer una "aposta segura"; Un tàrtar de salmó. És una recepta fàcil, ràpida, amb pocs ingredients que podem trobar a qualsevol supermercat, fins i tot al "paki" de sota casa. 

Res de mirin, miso, shisho, kimchi… Un tàrtar fet amb ingredients que segur que tindreu a la nevera o, sinó és el cas, trobareu fàcilment a qualsevol botiga. Un plat amb un toc oriental que acostuma a agradar molt… El salmó és un peix blau, greixós, de textura agradable, que combina de manera excel·lent amb els ingredients de la recepta; té el toc cítric de la llima, el punt salat de la salsa de soja, la frescor del gingebre i del cibulet…
 
El vi recomanat

Tot el conjunt de la recepta és genial per acompanyar un vi blanc ben fresc, per exemple, un xarel·lo. Una proposta ecològica de la DO Penedès -de l'Ordal-, “Les Vistes” del celler Esteve i Gibert Viticultors, on la fruita -pera, plàtan, albercoc…- em recorda a les pomes al forn de l'àvia, i ple de matisos de vainilla i de fusta de la seva criança. És difícil prendre't només una copa, i si l’acompanyes amb un plat amb greix i amb un punt salí com el tàrtar… és gairebé impossible.


Ingredients (4 persones)
 

- 600 gr. de salmó 
- 3 cullerades de salsa de soja 
- 1 cullerada petita de gingebre ratllat 
- 1 cullerada petita de ratlladura de llima 
- 1/2 cullerada de cibulet picat 
- Oli d’oliva Verge Extra 
- Un pa de xapata petit 
- Sal 
- Anet sec 

Preparació del tàrtar de salmó:

- Primer preparem el salmó. No ha de tenir cap espina i li traiem la pell. 
- Un cop net, el tallem en daus petits i el reservem en un bol. 
- Pelarem i ratllarem una mica de gingebre fresc i l’afegirem al salmó. També hi posarem la ratlladura de llima, el cibulet picat ben fi i la salsa de soja. 
- Tirem una mica d’oli. Ens farà el plat més agradable i cremós. 
- Ho barrejarem tot bé amb cura. 
- Emplatarem el tàrtar amb l’ajuda d’un motlle i el decorarem amb una mica de cibulet per sobre. 
- Tallarem el pa de xapata en llesques fines. Hi tirarem una mica de sal, anet sec i un raig d’oli per sobre. Les posarem al forn a màxima temperatura fins que estiguin morenes. 
- Acompanyarem el nostre tàrtar amb les torradetes.. Ah!, i amb “Les Vistes” del celler Esteve i Gibert!
 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Us donem idees per tenir una experiència enogastronòmica a casa durant les vacances
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
El Ramon Francàs ens proposa una selecció de 4 rosats i 2 negres joves per passar millor la calor
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.