​Sumarroca planta cigronera en els seus terrenys en repòs

Com a mesura més sostenible, la cigronera aporta més nutrients a la terra en futurs cultius que els cereals

| 09/06/2020 a les 07:12h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, ​Sumarroca, cigronera
Imatge il·lustrativa
Una nova mesura en matèria de sostenibilitat arriba als terrenys de cultiu de Sumarroca. Fins ara, s’havia apostat per plantar cereals als sòls que estaven en repòs però ara, ha apostat per plantar cigroneres que permeten un manteniment més ric en matèria mediambiental gràcies als grans atributs d’aquesta planta lleguminosa.

Sumarroca ha plantat 3 ha de cigró en un dels terrenys de Molí Coloma per tal de donar de manera natural més productivitat al terroir mentre aquest descansa del cultiu de vinya.

La cigronera és una planta que actua de millorant, resistent al fred, té la capacitat de germinar a temperatures baixes i el més important, pot viure en una relació simbiòtica amb una sèrie de microorganismes situats a les arrels. Uns bacteris que enriqueixen el sòl i la planta per als cultius posteriors. Mesurant la quantitat d’aquest nitrogen veiem que el cigró és capaç d’incorporar 50kg/ha/per campanya, mentre que altres lleguminoses com la fava, aporten 200 kg/ha i la mongeta 100 kg/ha.

Un cop la cigronera fa aquesta funció, el terreny està ple de nutrients per plantar de nou vinya amb unes condicions òptimes. A més, com que el cicle de creixement és relativament curt, es sembra entre el febrer i el març i es recol·lecta al juliol, cosa que comporta que aquest procés de nutrició i oxigenació es faci amb relativa rapidesa.

Per la naturalesa del terreny i el clima, la plantació de cigró s’ha adaptat i ha crescut amb èxit, per això Sumarroca es planteja plantar 30 ha de cigronet ecològic de l’Anoia a la Finca Sumarroca situada a al llarg de la llera del riu Anoia i comercialitzar-lo a través de la línia de llegums de proximitat de la marca pròpia Aranca.

Contingut relacionat

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Us donem idees per tenir una experiència enogastronòmica a casa durant les vacances
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
El Ramon Francàs ens proposa una selecció de 4 rosats i 2 negres joves per passar millor la calor
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.