Novetats

Neix l'Abadal Matís 2017, una clara aposta pel territori

Abadal Matís fusiona el caràcter de la mandó, raïm històric recuperat, i la potència i estructura de les varietats internacionals ben arrelades a la zona.

Abadal obrirà dilluns de nou les portes als seus visitants, amb una proposta enoturística

| 06/06/2020 a les 11:19h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Abadal Matís 2017
Fruit de l’experiència i el llegat d’una família viticultora, aquest vi és un reflex de tots els matisos de la regió que el veu néixer, el Bages. És la continuació del celler en la seva comesa de recuperació i posada en valor de les varietats històriques de la comarca. “Un matís és un petit detall, gairebé imperceptible, que fa quelcom únic. La diversitat de les nostres vinyes i el paisatge boscós del nostre entorn omplen aquest vi llarg i elegant d’un matís d’aromes balsàmics i de sotabosc” apunta Valentí Roqueta, propietari d'Abadal.

Abadal Matís conté en una ampolla la fusió de les varietats autòctones històriques de la zona -elegants, amb aromes de tardor i de sotabosc-, que li aporta la mandó, amb els balsàmics i les varietats internacionals ben arrelades a la regió, com ho són la cabernet sauvignon i la merlot.

Un vi fresc de varietats ben adaptades al canvi climàtic per la seva maduració tardana. Destaca en nas per la seva riquesa aromàtica, de fruita vermella madura (cirera, móra) amb un fons especiat, i els aromes de sotabosc i de tardor tan característics de la varietat mandó al Bages. En boca descobreix detalls de garrofa, pebre negre i tocs balsàmics que refresquen i donen harmonia a tot el conjunt. Una criança de més de deu mesos en bóta de roure de gra fi, li aporta sensacions finals de xocolata i tabac.


ABADAL MATÍS 2017

Varietats: mandó, cabernet sauvignon i merlot.
Criança: 10 mesos en bóta.
Temperatura de servei recomanada: 14-15 ºC.
Harmonies recomanades: arròs amb costelles i bolets, magret d’ànec, raviolis de carabassa i pernil ibèric amb salsa de bolets i tòfona.
PVP: 11,50 €

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Us donem idees per tenir una experiència enogastronòmica a casa durant les vacances
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
El Ramon Francàs ens proposa una selecció de 4 rosats i 2 negres joves per passar millor la calor
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.