L'Associació d’Elaboradors de Cava es presenta oficialment

La nova marca AECAVA -Associació d’Elaboradors de Cava- agrupa als elaboradors de Cava en una única associació

Codorníu torna a formar part de l’associació

Neix AECAVA després de la unió històrica de les dues patronals del Cava

| 01/06/2020 a les 07:19h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Institut del Cava, PIMECAVA, AECAVA
Pere Guilera i Damià Deàs signant la fusió el passat febrer
Pere Guilera i Damià Deàs signant la fusió el passat febrer
Després de 14 anys separades, les dues patronals del Cava, Institut del Cava i PimeCava, han fet efectiva la seva reunificació. En l’Assemblea General de l’Institut del Cava celebrada el passat divendres 29 de maig, es va oficialitzar l'encontre. Prèviament, el 21 de maig, PimeCava havia celebrat la seva Assemblea General en la qual s’havia aprovat la unió amb l’Institut del Cava.
 
Com a resultat, la patronal dels elaboradors de Cava -AECAVA- compta amb uns 80 cellers elaboradors de cava associats que representen en termes econòmics a més del 90% del sector. Damià Deàs, president d’AECAVA, valora molt favorablement aquest acord històric. “M’agradaria destacar la bona entesa que ha existit entre les dues entitats des de l’inici de les negociacions. Amb aquesta unió, no només enfortim la cohesió entre els elaboradors de Cava, sinó que també enriquirem la nostra associació”.

Pere Guilera, fins  ara al capdavant de PimeCava, també ho destaca: “Aquesta unió té molt de sentit, sobretot en aquests moments en què necessitem prendre decisions importants, i AECAVA es converteix en una associació molt forta”.
 
En aquest context, l’Assemblea General també ha aprovat el retorn del celler i membre fundador de la patronal, Codorníu, que va presentar la seva renúncia a formar-hi part fa un any i mig. Deàs qualifica com a “rellevant” aquesta nova incorporació, ja que “entre tots hem de seguir construint la marca Cava, fer-la visible i sobretot fer-la forta des de la unió i la cohesió del sector”.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Us donem idees per tenir una experiència enogastronòmica a casa durant les vacances
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
El Ramon Francàs ens proposa una selecció de 4 rosats i 2 negres joves per passar millor la calor
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.