cava

El Cava limita el rendiment a 10.000 quilos per hectàrea

L'acord s'ha pres avui en el ple de la DO Cava i es passarà de 12.000 a 10.000 quilos ja en aquesta verema

Abans de l'estiu s'espera poder aprovar també la nova zonificació i segmentació de la DO

16 caves Premium per menys de 20 euros

| 27/05/2020 a les 18:04h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Cava
Les veremes passaran de 12000 a 10000 quilos per hectàrea.
Les veremes passaran de 12000 a 10000 quilos per hectàrea. | Juvé & Camps
Tal com avançàvem a Cupatges el passat 15 d'abril, el ple de la DO Cava ha aprovat una sèrie de mesures de gran envergadura amb què afrontar els excedents de vi base i raïms que tensen el mercat. Les mesures pretenen donar resposta a les dificultats addicionals que suposen per a aquest sector els greus efectes originats per la pandèmia Covid-19.

Les mesures, definides des del mateix consell regulador com "històriques", s'aplicaran ja a la verema d'aquest estiu, de manera que les restriccions reduiran la collita de 12.000 a 10.000 quilos per hectàrea.

Les noves normes aniran acompanyades d'un increment de nombre de verificadors per al control a peu de vinya, així com a la bodega, per donar les màximes garanties al consumidor.

Javier Pagés, president de la DO Cava, afirma que "les mesures aprovades avui persegueixen contribuir a mitigar la situació de gran desequilibri entre l'oferta i la demanda". Afegeix, a més, que "la nostra obligació és intentar revertir la situació, ja que seria irresponsable seguir incrementant la producció, el que contribuiria encara més a tensar a la baixa els preus del raïm i dels vins base Cava". Igualment, Javier Pagés es mostra convençut que, "una vegada més el sector sortirà enfortit de la crisi si som capaços de treballar amb rigor i control, i sobretot des de la unitat. Avui s'han pres decisions mirant a llarg termini amb l'esforç de tots, pensant en el bé comú, per sobre dels interessos individuals."

D'altra banda, s'espera la convocatòria d'un nou ple, abans de l'arribada de les vacances d'estiu, de forma presencial, per aprovar la nova zonificació i segmentació de la DO Cava, uns esperats canvis normatius que no serien efectius fins a la verema de 2021.

 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

COMENTARIS

i Corpinnat?
Pere Romeu, 27/05/2020 a les 23:06
+0
-0
i els de Corpinnat quin límit per Ha tenen? A calla no, que no en tenen cap, que són vi de taula...
No, no i no
Ramon Francàs, 28/05/2020 a les 09:38
+1
-0
No existeix el vi de taula, i Corpinnat s’autolimita, amb auditoria, els rendiments màxims a 12.000 Kg/ha. Està bé fer conyetes, però des del rigor. Ja hi ha prou fakes.
Qui audita a l'auditor?
Pere Romeu, 01/06/2020 a les 09:47
+0
-0
Qui audita a Bureau Veritas? Què passa si un membre de Corpinnat no compleix la normativa? No passa res! Bureau Veritas no matarà la gallina dels ous d'or i els companys de corral mirarant cap a una altra banda per no veure tacada la seva imatge i desmuntada la seva estratègia de diferenciació. Perquè ens hem de creure que els cellers de Corpinnat no necessiten regulació estatal? perquè són molt bona gent i ja s'autolimiten? i en canvi la resta de cellers sota DO's si que se'ls ha de controlar?
Imitacions
Manuel Duran Samaranch, 01/06/2020 a les 11:59
+0
-0
Las imitacions de Champagne continuaran sent Cava?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de vins del Penedès elaborada per Ramon Francàs
Interior del Flash Flash, al carrer La Granada del Penedès, a Barcelona.
Interior del Flash Flash, al carrer La Granada del Penedès, a Barcelona. | Cecilia Diaz Betz
Lourdes López
Leopoldo Pomés i Alfonso Milà van aliar-se obrint el 1970 un local avançat al seu temps en cuina i estètica que va fer de la proteïna d'ou el seu emblema.
Vinyes sobre sòls de llicorella, al Priorat.
Vinyes sobre sòls de llicorella, al Priorat. | Jordi Bes