La DO Terra Alta celebra les mesures com la destil·lació de crisi o la verema en verd

Joan Arrufí, president de la DO Terra Alta, ha declarat a Cupatges que veu les "mesures insuficients, però necessàries"

Cinc formatges i cinc vins pel confinament

| 18/05/2020 a les 18:13h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Terra Alta
Joan Arrufí, en una de les presentacions que la DO Terra Alta va fer el 2019 a Barcelona.
Joan Arrufí, en una de les presentacions que la DO Terra Alta va fer el 2019 a Barcelona. | Cupatges
En Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta es mostra satisfet davant l’esborrany del projecte de Reial Decret que el Ministeri d’Agricultura va anunciar la setmana passada, i on s’especifica l’adopció de mesures extraordinàries en el sector de vi, com ara la posada en marxa d’ajuts per a la destil·lació de crisis per a aquesta campanya, els ajuts per a l’emmagatzematge de vi o els ajuts per a la collita en verd.

Joan Arrufí, president de la DO Terra Alta, ha declarat a Cupatges que veu les "mesures insuficients, però necessàries". Comenta que "en un moment on pagesos i cellers acceptem amb una fugida endavant, per minimitzar un greu problema, que no només és a causa de la Covid-19. Ja fa anys que es produeix més del que es ven".
 
La DO Terra Alta ha defensat les mesures en totes i cadascuna de les reunions celebrades amb les diferents administracions al llarg d’aquests dos mesos des que es va declarar l’Estat d’Alarma a conseqüència de la crisi sanitària provocada per la Covid-19.
 
Aposta pels vins de proximitat i per l’enoturisme

Des del Consell Regulador es treballa amb intensitat per recuperar, consolidar i enfortir –un cop el desconfinament vagi avançant- l’enoturisme a la comarca, així com per continuar incentivant el consum de productes de proximitat.
 
Per ajudar a promocionar els seus vins, a més del vídeo divulgatiu estrenat a principis del mes d’abril, la DO ha creat un catàleg online de vins amb DO Terra Alta, de manera que tot aquell que vulgui rebre els vins a casa seva, pot fer les seves comandes a través del correu electrònic o per telèfon de manera fàcil, àgil (48 hores) i directa.
 

La creació d’aquest catàleg ha suposat un important increment de les vendes a la botiga de la DO. Si es comparen les vendes d’aquesta darrera quinzena amb les vendes que es van fer durant el mateix període del 2019, l’increment de les vendes és de gairebé el 300%, amb una demanda fluida i creixent, no només entre la gent de la comarca o les Terres de l’Ebre, sinó també en l’àmbit de Barcelona.
 
En aquest sentit, i per promocionar també el turisme de qualitat i de proximitat, des de la DO Terra Alta es treballa en un pla d’enoturisme específic per incentivar la tornada del turisme al territori. Promocionar l’oferta enoturística dels diferents cellers, i complementar-ho amb altres ofertes del territori lligades a la gastronomia, la cultura, la natura... són els eixos vertebradors d’una campanya liderada des del Consell Regulador que veurà el llum al llarg de les properes setmanes, en un moment en què el turisme d’interior es presenta com la gran alternativa per a molts ciutadans. 
 
Una altra de les mesures adoptades per la DO des de l’inici de la crisi va ser modificar el venciment de les factures a 90 dies per alleugerir la tensió de tresoreria que pateixen tots els cellers i viticultors.  
 

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Tastem 16 escumosos DO Cava de gamma alta de menys de 20 euros
Imatge il·lustrativa
Per a potenciar la recuperació econòmica després de la COVID-19, el celler del Penedès ha donat 20.000 ampolles de vi i 5.000 d’oli d’oliva verge extra amb un valor de més de 300.000€ al canal HORECA
Mas Comtal i Mas Blanch i Jové han plantat vinya durant el confinament.
Mas Comtal i Mas Blanch i Jové han plantat vinya durant el confinament. | Twitter
Jordi Bes
Les hectàrees de varietats tradicionals no paren de créixer ni durant el confinament, però quan es tracta de vendre vi segueixen tenint sortida també les foranes | Les garnatxes estan entre les més plantades pel potencial que hi veuen tant cellers petits com grans, mentre que hi ha qui també es decanta pel monestrell