coronavirus

Imatge il·lustrativa

Un bar de vins i caves fill del Covid-19

Artcava recorre a Verkami per a crear un Wine & Cava Bar i una sala de tast al Penedès, dins de dos contenidors marítims

La solidaritat del vi contra el virus es continua propagant

| 08/05/2020 a les 06:49h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Covid-19, Artcava
Diuen que de les grans crisis sorgeixen grans oportunitats. A Artcava, un celler d’Avinyonet del Penedès, ho tenen prou clar. Diuen que es volen reinventar “a causa de el canvi de paradigma actual”. Van néixer el 2004, i des de llavors han apostat gairebé al 100% per el turisme internacional per donar conèixer el seu petit celler. Diuen que l'estratègia era correcte, assolint 6.000 visitants l’any, i facturant gràcies a l’enoturisme el 90% dels ingressos del celler, sense cap distribució ni comercialització tradicional. Però l’epidèmia del Covid-19 “ens ha truncat totalment la nostra estratègia, ja que el turisme internacional es preveu que no retorni ja fins a mitjans del 2021”, segons un dels socis del celler, Èric Enguita.

Wine & Cava Bar en format pop-up, entre vinyes, amb l'ambientació d'un food truck com si estiguéssim a un street market

Després de gairebé 20 dies d’intens treball de tot l’equip d’Artcava, han detectat cinc nous projectes per al celler, de curt termini i temporals, i un d’ells és un nou Wine & Cava Bar en format pop-up, entre vinyes, amb l'ambientació d'un food truck com si estiguéssim a un street market. Aquest format pop-up s’aconsegueix restaurant un contenidor marítim d’uns sis metres, adaptant-lo a un bar amb terrassa amb visites a Montserrat. No només serà un bar, sinó també un element de cultura, amb activitats com ara vermut concerts, postes de sol amb poesia, conta contes amb cava, cinema a la fresca, joc de rol & cava, observació d'estrelles, relats de contes per adults, concerts de música d’artistes emergents, maridatges o activitats per estimular la llengua amb sabors.
 

Vinyes d'Artcava 


Per tirar endavant el projecte han recorregut a la campanya #MakeItHappen de Verkami, la plataforma més gran d’Europa de crowdfunding. La campanya s’allargarà 40 dies, fins al 10 de juny. Esperen començar a crear el nou Wine & Cava Bar el mes de juny. Ja han calculat que hi han de passar 94 persones per setmana i fer una consumició de 8,42 euros per persona per començar a tenir beneficis, o per cobrir despeses. El pressupost per fer-lo és de 16.800 euros. A través de Verkami esperaven recollir 9.500 euros. La xifra s’ha assolit en un tres i no res, i ara els promotors de la iniciativa ja estan immersos en un segon Verkami per a crear, en un altre contenidor marítim reciclat, una sala de tastos. També projecten crear un Wine Garden per “gaudir del nostre paisatge”.
 

Ramon, Èric i Ignasi, els tres socis d'Artcava.


Artcava elabora 15.000 ampolles de cava anualment, un 90% directament a la botiga del seu celler. En el darrer exercici la facturació va pujar a 245.000 euros, sumant la venda de cava i els tallers que ofereixen. Diuen els seus promotors que “probablement no som una dels típics cellers dissenyats per un arquitecte de prestigi reconegut, ni disposem d’un pressupost comparable a algun dels cellers amb més renom. Ni tant sols el nostre cava és gaire conegut; ni ha obtingut cap premi mai abans. Però, sens dubte, disposem del més important: un petit celler de cava situat en un dels llocs més importants vinícolament parlant i més increïbles del nostre país, el Penedès”.

També us pot interessar

Jordi Vidal, tercera generació de La Vinya, al municipi de Gavà
Jordi Vidal, tercera generació de La Vinya, al municipi de Gavà | La Vinya
Reflexionem sobre el consum del vi en aquest període de parèntesi global acompanyant-nos de l’experiència de Jordi Vidal, propietari de La Vinya a Gavà que viu un augment significatiu en les vendes
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?
Verema de Juvé & Camps
Verema de Juvé & Camps | Juvé & Camps
Ramon Francàs
En una reunió convocada avui per la consellera Jordà s’acorda demanar reduir raïms i vi base, la destil·lació d’excedents de vi i el perfeccionament del control de la traçabilitat i la promoció | La FCAC exigeix al Consell Regulador del Cava disminuir fins a un 25% els rendiments de raïm | JARC recrimina el comunicat de premsa d’ Unió de Pagesos del 7 d’abril, i reclama que es pagui “el que toca” pels raïms del cava la propera verema | El Consell Regulador anuncia noves mesures urgents per pal·liar la situació, i envia un missatge d’optimisme

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.