Cinc periodistes gastronòmics recomanen cinc vins negres amb DO Penedès

Josep Sucarrats, Carme Gasull, Laura Conde, Trinitat Gilbert i Iker Morán ens recomanen el seu vi negre preferit de la DO Penedès

La DO Penedès redueix un 50% les quotes a viticultors i cellers

| 05/05/2020 a les 10:53h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Josep Sucarrats, DO Penedès, Carme Gasull, Laura Conde, Trinitat Gilbert
Imatge il·lustrativa
Hem volgut parlar amb 5 periodistes gastronòmics perquè ens recomanin 5 vins negres amb DO Penedès per passar millor el confinament i harmonitzar aquestes receptes que els xefs ens proposen a Instagram. El resultat són cinc vins negres autèntics, diferents i representatius de la diversitat dels vins negres del Penedès, de cinc cellers de visita obligada una vegada sortim del confinament.
 
Josep Sucarrats, Collita Roja del Celler Pardas

El director de la revista Cuina ens recomana "un negre DO Penedès elaborat amb la varietat negra més singular de la DO, i també més menyspreada durant dècades. Diuen que el Sumoll és indomable, i és força cert", comenta el Josep. I segueix afirmant que és per això que necessitava "elaboradors intrèpids com en Ramon Parera, que posessin talent i paciència al servei del sumoll. I el resultat és un vi negre audaç, que conviu bé amb plats no excessivament pesats i que és capaç d'acompanyar un àpat sense estridències, però sense avorrir-nos. Un estil de vi negre molt apreciat avui", conclou. Podeu comprar el Collita Roja per uns 23 € aproximadament. 
 
Iker Morán, Casa Vella d'Espiells, Juvé & Camps

L'Iker Morán, del blog de 20minutos.es La Gulateca, comenta que és dels que "s'apunten a convertir l'últim vi que recorden en el seu preferit. Al menys durant una temporada". I ens sembla una gran idea. Diu que "ara mateix estic pensant amb el Casa Vella d'Espiells, un projecte molt recent amb una gran relació qualitat-preu estupenda i que a més és un d'aquests negres amb un perfil que sempre agrada". El Casa Vella d'Espiells és un vi fet majoritàriament amb Cabernet Sauvignon i que podeu comprar per uns 12-13 €.
 

Laura Conde, 3055 de Jean Leon

La Laura Conde -Agencia Pica Pica, La Vanguardia, Time Out, Vueling...- relata sense pensar-s'ho que es queda amb el 3055 de Jean Leon. "És un vi fàcil i elegant alhora, molt versàtil, un vi emblemàtic d'aquesta bodega del Penedès". El recomana, diu, perquè "és fresc i accessible, ideal per obrir en qualsevol moment. Una bona manera d'aproximar-se a aquesta bodega que té opcions més complexes com L'Scala." I ens prepara per al post confinament "si encara no ho heu fet, us recomano (quan pugueu) visitar la bodega al Penedès, fer un aperitiu davant les vinyes i conèixer la història i vida de Jean Leon". El 3055 és un vi que està elaborat amb Merlot i Petit Verdot -60% i 40% respectivament- i que trobareu per uns 12 €.
 
Trinitat Gilbert, Turó de les Abelles de Finca Viladellops

La Trinitat Gilbert, filòloga, professora i periodista -diari Ara-, ens recomana un gran vi del Penedès i ho argumenta per la seva capacitat de guarda. Qui diu que no hi ha grans vins negres de guarda penedesencs? "M’agrada perquè és un exemple dels bons vins negres de guarda de la DO Penedès", comenta. Marcelo Desvalls, el seu artífex, elabora el Turó de les Abelles majoritàriament amb garnatxa i un 10% de sirà. Raïms ecològics que fermenten en bóta i es crien al voltant de 24 mesos. Té un preu aproximat de 23 €.
 
Carme Gasull, Bru de Gramona

La Carme Gasull -Gastronomistas, 7caníbales, elBulliFoundation...- ho té clar a l'hora de triar un vi negre emparat a la DO Penedès. Escull el Bru de Gramona "perquè em transporta als espectaculars Jardins del Teatre Grec de Barcelona, on el vaig descobrir tot sopant abans d’un concert dels Mishima. Cultura i gastronomia a l’aire lliure, el que més enyoro!". El Bru de Gramona és un vi elaborat 100% amb Pinot Noir passat uns 8 mesos per fusta nova. Té el segell Demeter -biodinàmic- i el trobareu al mercat a uns 22 o 25 €.

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
El celler ofereix la possibilitat que tothom que hagi passat l’aniversari en confinament pugui gaudir com a convidat d’una de les seves experiències | L'oferta serà vàlida durant tot aquest any 2020 | Llopart amplia les propostes enoturístiques posant l’accent en les visites a l’aire lliure
Imatge il·lustrativa
Laura Conde | 1 comentari
Repassem les tendències d'una cuina, la vegetariana, que probablement visqui el seu millor moment.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)