Cinc periodistes gastronòmics recomanen cinc vins negres amb DO Penedès

Josep Sucarrats, Carme Gasull, Laura Conde, Trinitat Gilbert i Iker Morán ens recomanen el seu vi negre preferit de la DO Penedès

La DO Penedès redueix un 50% les quotes a viticultors i cellers

| 05/05/2020 a les 10:53h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Josep Sucarrats, DO Penedès, Carme Gasull, Laura Conde, Trinitat Gilbert
Imatge il·lustrativa
Hem volgut parlar amb 5 periodistes gastronòmics perquè ens recomanin 5 vins negres amb DO Penedès per passar millor el confinament i harmonitzar aquestes receptes que els xefs ens proposen a Instagram. El resultat són cinc vins negres autèntics, diferents i representatius de la diversitat dels vins negres del Penedès, de cinc cellers de visita obligada una vegada sortim del confinament.
 
Josep Sucarrats, Collita Roja del Celler Pardas

El director de la revista Cuina ens recomana "un negre DO Penedès elaborat amb la varietat negra més singular de la DO, i també més menyspreada durant dècades. Diuen que el Sumoll és indomable, i és força cert", comenta el Josep. I segueix afirmant que és per això que necessitava "elaboradors intrèpids com en Ramon Parera, que posessin talent i paciència al servei del sumoll. I el resultat és un vi negre audaç, que conviu bé amb plats no excessivament pesats i que és capaç d'acompanyar un àpat sense estridències, però sense avorrir-nos. Un estil de vi negre molt apreciat avui", conclou. Podeu comprar el Collita Roja per uns 23 € aproximadament. 
 
Iker Morán, Casa Vella d'Espiells, Juvé & Camps

L'Iker Morán, del blog de 20minutos.es La Gulateca, comenta que és dels que "s'apunten a convertir l'últim vi que recorden en el seu preferit. Al menys durant una temporada". I ens sembla una gran idea. Diu que "ara mateix estic pensant amb el Casa Vella d'Espiells, un projecte molt recent amb una gran relació qualitat-preu estupenda i que a més és un d'aquests negres amb un perfil que sempre agrada". El Casa Vella d'Espiells és un vi fet majoritàriament amb Cabernet Sauvignon i que podeu comprar per uns 12-13 €.
 

Laura Conde, 3055 de Jean Leon

La Laura Conde -Agencia Pica Pica, La Vanguardia, Time Out, Vueling...- relata sense pensar-s'ho que es queda amb el 3055 de Jean Leon. "És un vi fàcil i elegant alhora, molt versàtil, un vi emblemàtic d'aquesta bodega del Penedès". El recomana, diu, perquè "és fresc i accessible, ideal per obrir en qualsevol moment. Una bona manera d'aproximar-se a aquesta bodega que té opcions més complexes com L'Scala." I ens prepara per al post confinament "si encara no ho heu fet, us recomano (quan pugueu) visitar la bodega al Penedès, fer un aperitiu davant les vinyes i conèixer la història i vida de Jean Leon". El 3055 és un vi que està elaborat amb Merlot i Petit Verdot -60% i 40% respectivament- i que trobareu per uns 12 €.
 
Trinitat Gilbert, Turó de les Abelles de Finca Viladellops

La Trinitat Gilbert, filòloga, professora i periodista -diari Ara-, ens recomana un gran vi del Penedès i ho argumenta per la seva capacitat de guarda. Qui diu que no hi ha grans vins negres de guarda penedesencs? "M’agrada perquè és un exemple dels bons vins negres de guarda de la DO Penedès", comenta. Marcelo Desvalls, el seu artífex, elabora el Turó de les Abelles majoritàriament amb garnatxa i un 10% de sirà. Raïms ecològics que fermenten en bóta i es crien al voltant de 24 mesos. Té un preu aproximat de 23 €.
 
Carme Gasull, Bru de Gramona

La Carme Gasull -Gastronomistas, 7caníbales, elBulliFoundation...- ho té clar a l'hora de triar un vi negre emparat a la DO Penedès. Escull el Bru de Gramona "perquè em transporta als espectaculars Jardins del Teatre Grec de Barcelona, on el vaig descobrir tot sopant abans d’un concert dels Mishima. Cultura i gastronomia a l’aire lliure, el que més enyoro!". El Bru de Gramona és un vi elaborat 100% amb Pinot Noir passat uns 8 mesos per fusta nova. Té el segell Demeter -biodinàmic- i el trobareu al mercat a uns 22 o 25 €.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Us proposem tres bons vins (i molt econòmics) per acompanyar barbacoes i trobades amb amics amb l'arribada del bon temps
Imatge il·lustrativa
Torna el COTA, el primer festival de vins d’altura a la Masia la Torreta de Mediona el pròxim dissabte 28 de maig de 12 h a 20 h.
L'estand de Catalunya en una edició anterior de Prowein
L'estand de Catalunya en una edició anterior de Prowein | Prodeca
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, mitjançant Prodeca, organitza la participació d'un centenar d'empreses i 4 associacions al certamen que tindrà lloc del 15 al 17 de maig a Düsseldorf