Cinc periodistes gastronòmics recomanen cinc vins negres amb DO Penedès

Josep Sucarrats, Carme Gasull, Laura Conde, Trinitat Gilbert i Iker Morán ens recomanen el seu vi negre preferit de la DO Penedès

La DO Penedès redueix un 50% les quotes a viticultors i cellers

| 05/05/2020 a les 10:53h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Josep Sucarrats, DO Penedès, Carme Gasull, Laura Conde, Trinitat Gilbert
Imatge il·lustrativa
Hem volgut parlar amb 5 periodistes gastronòmics perquè ens recomanin 5 vins negres amb DO Penedès per passar millor el confinament i harmonitzar aquestes receptes que els xefs ens proposen a Instagram. El resultat són cinc vins negres autèntics, diferents i representatius de la diversitat dels vins negres del Penedès, de cinc cellers de visita obligada una vegada sortim del confinament.
 
Josep Sucarrats, Collita Roja del Celler Pardas

El director de la revista Cuina ens recomana "un negre DO Penedès elaborat amb la varietat negra més singular de la DO, i també més menyspreada durant dècades. Diuen que el Sumoll és indomable, i és força cert", comenta el Josep. I segueix afirmant que és per això que necessitava "elaboradors intrèpids com en Ramon Parera, que posessin talent i paciència al servei del sumoll. I el resultat és un vi negre audaç, que conviu bé amb plats no excessivament pesats i que és capaç d'acompanyar un àpat sense estridències, però sense avorrir-nos. Un estil de vi negre molt apreciat avui", conclou. Podeu comprar el Collita Roja per uns 23 € aproximadament. 
 
Iker Morán, Casa Vella d'Espiells, Juvé & Camps

L'Iker Morán, del blog de 20minutos.es La Gulateca, comenta que és dels que "s'apunten a convertir l'últim vi que recorden en el seu preferit. Al menys durant una temporada". I ens sembla una gran idea. Diu que "ara mateix estic pensant amb el Casa Vella d'Espiells, un projecte molt recent amb una gran relació qualitat-preu estupenda i que a més és un d'aquests negres amb un perfil que sempre agrada". El Casa Vella d'Espiells és un vi fet majoritàriament amb Cabernet Sauvignon i que podeu comprar per uns 12-13 €.
 

Laura Conde, 3055 de Jean Leon

La Laura Conde -Agencia Pica Pica, La Vanguardia, Time Out, Vueling...- relata sense pensar-s'ho que es queda amb el 3055 de Jean Leon. "És un vi fàcil i elegant alhora, molt versàtil, un vi emblemàtic d'aquesta bodega del Penedès". El recomana, diu, perquè "és fresc i accessible, ideal per obrir en qualsevol moment. Una bona manera d'aproximar-se a aquesta bodega que té opcions més complexes com L'Scala." I ens prepara per al post confinament "si encara no ho heu fet, us recomano (quan pugueu) visitar la bodega al Penedès, fer un aperitiu davant les vinyes i conèixer la història i vida de Jean Leon". El 3055 és un vi que està elaborat amb Merlot i Petit Verdot -60% i 40% respectivament- i que trobareu per uns 12 €.
 
Trinitat Gilbert, Turó de les Abelles de Finca Viladellops

La Trinitat Gilbert, filòloga, professora i periodista -diari Ara-, ens recomana un gran vi del Penedès i ho argumenta per la seva capacitat de guarda. Qui diu que no hi ha grans vins negres de guarda penedesencs? "M’agrada perquè és un exemple dels bons vins negres de guarda de la DO Penedès", comenta. Marcelo Desvalls, el seu artífex, elabora el Turó de les Abelles majoritàriament amb garnatxa i un 10% de sirà. Raïms ecològics que fermenten en bóta i es crien al voltant de 24 mesos. Té un preu aproximat de 23 €.
 
Carme Gasull, Bru de Gramona

La Carme Gasull -Gastronomistas, 7caníbales, elBulliFoundation...- ho té clar a l'hora de triar un vi negre emparat a la DO Penedès. Escull el Bru de Gramona "perquè em transporta als espectaculars Jardins del Teatre Grec de Barcelona, on el vaig descobrir tot sopant abans d’un concert dels Mishima. Cultura i gastronomia a l’aire lliure, el que més enyoro!". El Bru de Gramona és un vi elaborat 100% amb Pinot Noir passat uns 8 mesos per fusta nova. Té el segell Demeter -biodinàmic- i el trobareu al mercat a uns 22 o 25 €.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Un homenatge al fundador del celler que va triar el Penedès per a elaborar vins del màxim nivell
Imatge il·lustrativa
Pexels
Lourdes López
Els restauradors denuncien el tancament unilateral, la falta de control al transport públic i que les ajudes són clarament insuficients
Els restaurants que fan menjar per emportar i que han estat obligats a tancar poden demanar els ajuts.
Els restaurants que fan menjar per emportar i que han estat obligats a tancar poden demanar els ajuts. | Pexels
Sergi Cortés
El DOGC publica avui la convocatòria de subvencions per la restauració i els centres d’estètica i bellesa afectats econòmicament per la COVID-19
Imatge il·lustrativa
El cava Gran Reserva Brut Nature surt al mercat a un preu de 35 euros