cuina on-line

Instagram, Youtube, Facebook, Twitter... Totes les xarxes serveixen perquè els grans xefs socialitzin les seves receptes
Instagram, Youtube, Facebook, Twitter... Totes les xarxes serveixen perquè els grans xefs socialitzin les seves receptes

Cuina on-line, els onze imprescindibles

Idees per ampliar els receptaris de la mà dels millors xefs del moment.

Aquests són els errors més freqüents quan fem croquetes

| 24/04/2020 a les 07:50h
Especial: Formació
Arxivat a: Gastronomia, cuina on-line, xefs, covid-19, Cuina on-line
A la febre per cuinar que ens ha agafat aquests dies de confinament, s’ha d’afegir que en molts casos ja ens hem avorrit de les nostres pròpies receptes. Tenim set de nous plats i anem per casa rescatant antics llibres de receptes, trucant amics i familiars perquè ens expliquin per videotrucada aquell plat que ens enamora i buscant a xarxes cuiners que ens brindin noves idees. En aquest context, són molts els xefs que han perdut la vergonya i s’han llençat a fer receptes senzilles des de les seves cuines, mentre molts dels que ja tenien plataformes de receptes han intensificat la seva activitat.
 
Aquí van algunes idees per ampliar els nostres receptaris de la mà dels grans:
 
Nandu Jubany on fire (@nandujubany_oficial)

Ja ho sabíem, però si encara ens quedava algun dubte aquests dies de confinament hem pogut comprobar que si hi ha algú a Catalunya que domina la cuina tradicional és Nandu Jubany. El xef de Can Jubany fa videoreceptes a les seves xarxes socials, que podem trobar al seu compte d’Instagram, de tot tipus de plats: croquetes de gambes, costelles de cabrit, cuixes de pollastre a la llimona (proveu-la: és meravellosa), truita, patates estofades o poma al forn. Plats senzills, casolans, amb ingredients que tenim a la nevera i molt ben explicadts per un xef que, a més, desprèn un bon rotllo que aconseguirà posar-nos de bon humor mentre cuinem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Croquetes de bolets!!! Cuineu-les que us encantaran!!👌🏻#AmbUnSomriure #ConUnaSonrisa

Una publicación compartida de Nandu Jubany (@nandujubany_oficial) el


 
Artur Martínez i el seu ‘Cocinamiento’ (@arturmartinez_aurt)

Els vídeos del xef del restaurant Aürt comencen amb un simpàtic “Hola confinaditos” o un “Hola confinados y confinadas” que ens recorda dolorosament on som i ens convida a oblidar les penes a través de la cuina. Com Jubany, Martínez és també un amant de la cuina popular, que durant aquests dies ens alegra la vida amb receptes que van des del suquet de rap als espaguetis amb xoriço o el pollastre amb carxofes, amb trucs de reaprofitament (molt i molt útils) i consells per millorar les nostres habilitats culinàries. Una gran companyia en temps d’introspecció forçada.
 
Dabiz Muñoz i els dònuts (@Dabizdiverxo)

El xef del restaurant Diverxo a Madrid, que s’ha guanyat per mèrits propis la categoria d’enfant terrible de l’alta gastronomia, ens demostra també aquests dies que si té tres estrelles Michelin no és per casualitat. Seva és una meravella anomenanda torrija de dònut amb chantilly d’espècies, una bomba de rellotgeria decididament unhealthy que mostra en sis minuts per què aquest noi amb cresta és un dels millors cuiners del moment. Al seu mur d’Instagram hi trobareu també nombroses receptes amb un punt més creatiu, com el sashimi fregit a l’inrevés amb pernil ibèric i gambes o els espaguetis caldosos amb llima, coco i cafè.
 


Els directes de Roberto Bosquet (@chefbosquet)

El cuiner del restaurant Naked & Stated, a Madrid, també fa receptes interessants via Instagram (una coseta: no entreu al seu mur amb l’estómac buit perquè els dolços de xocolata que hi trobareu són tota una temptació). Això sí, ell el que fa són directes, de manera que haureu d’estar atents a les seves indicacions i seguir el pas a pas de plats com la pizza de quinoa, el cheesecake o els muffins de tiramisú. Ell mateix us facilita una llista de la compra per a cada dia de la setmana i us explica el pas a pas en uns entretinguts directes.
 
¡Viva México, c*******! (Youtube: Aquiles Chávez)

Que sí, que el trinxat de la Cerdanya, les croquetes i el fricandó estan molt bé, però després de tants dies confinats els nostres paladars comencen a demanar-nos emocions una mica més fortes. Com les que ofereixen uns tacos, unes quesadillas, uns burritos, uns tamales o uns marranitos (als que també podeu anomenar marranazos).
 

 
De la mà del cuiner mexicà Aquiles Chávez podreu aprendre a fer totes aquestes receptes gràcies al seu programa de Youtube El toque de Aquiles, que té des de fa anys i continua a ple rendiment en temps de confinament. Aquiles, us avisem, és tot un personatge.
 
Les receptes healthy d’Autorosellón (Youtube: Ronita’s Kitchen)

De moment només ha penjat un parell de receptes (nyoquis de moniato i pancakes de ricotta), però Ronit Stern, la xef del restaurant Autorosellón, té previst continuar donant-nos classes magistrals de plats temptadors i saludables que reflecteixen bé com és la cuina del seu restaurant a Barcelona. La trobarem a Youtube amb les seves receptes sanes, originals i molt ben explicades.
 
Els trucs i receptes fàcils de Raül Balam (@raul_balam_ruscalleda)

Des del bacallà de Quaresma al clàssic flam (molts hem après amb aquesta recepta què fèiem malament fins ara), el fricandó, els bunyols o plats més contemporanis com el pancake de civada.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cocina de confinamiento. A todo le intento sacar el lado bueno, (porque si lo buscas todo tiene ese lado bueno) Este confinamiento me traído el estar conmigo mismo pero sobretodo el del comer sin televisión ni series ni nada de nada. Yo solo con los que estoy comiendo, y disfrutar de cada bocado y degustarlo y criticarlo y si a valido la pena, al terminar aplaudir a cocinero. Muchos pensaréis que estaré loco, pero si no lo entendéis es que no os aguantáis a vosotros mismos, Pensarlo. Foto del arroz de pascua del Domingo de Resurrección. Con salchichas, alcachofas, guisantes y espárragos. Variedad de arroz #bahia de pals. #arrosdepals #yococinoencasa #yomequedoencasa Sigo sintiéndome #libreconfinado

Una publicación compartida de with B of BALAM please (@raul_balam_ruscalleda) el


Raül Balam, xef del restaurant Moments, també s’ha volgut posar el davantal a casa durant el confinament per ensenyar-nos el pas a pas d’alguns plats de supervivència que ens poden salvar aquests dies.
 
Ferran Adrià es torna a posar el davantal (@ferranadria)

Els que tenim com a receptari de capçalera per al dia a dia el fantàstic El menjar de la família (La Magrana, 2013) de Ferran Adrià, que explica detalladament els menús diaris dels cuiners d’elBulli, estem encantats que Adrià els comparteixi amb el gran públic. Cada dia, un Ferran Adrià amb davantal explica al seu Twitter el menú triat i ens brinda un enllaç a les págines del llibre on surt el pas a pas de cada recepta molt ben explicat. Els que les hem fet gairebé totes podem donar fe del que passa quan una recepta, per senzilla que sigui, ve de la mà d’un gran de la gastronomia: sempre queda perfecta.
 
Jordi Cruz, més enllà de Masterchef (@jordicruzoficial)

Parmigiana d’albergínies, steak de tomàquet i pa, tatin de platan, pesto de carbassó, pastís de llimona o crema de carxofa són algunes de les receptes que el cuiner d’ABaC té temps de preparar i gravar a la cuina de casa per brindar-les als seus seguidors via Instagram.
 

Les trobareu al seu mur, i a les Stories us anirà informant sobre alguns directes que fa on també ens ensenya receptes senzilles i consells de cuina. A més, si us animeu a fer els seus plats a casa i els compartiu a xarxes, el cuiner els recollirà al seu Instagam i podreu comparar els resultats amb altres seguidors.
 
Cuina didàctica amb Maria Nicolau (@malbercocs)

La trobareu a Twitter, sempre somrient, donant-nos consells i receptes senzilles per treure el millor profit als ingredients que tenim a casa. La cuinera d’El Ferrer de Tall -obligat demanar la porchetta!-, és una coneixedora i ferma defensora del receptari tradicional, i durant aquest confinament ha decidit compartir el seu coneixement amb nosaltres amb receptes com les rosquilles, la truita de patates o les mongetes guisades amb morro i orelles. Atenció als seus berenars, com el del cremós de xocolata, que cuina en molt bona companyia.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Poc més a dir: #porchetta #food #gastronomia #cuina #pork #cansalada

Una publicación compartida de Maria Nicolau (@malbercocs) el


Ferran Cerro no s’atura mai (@fc_restaurant)

Al cuiner reusenc li va agafar el confinament a punt de canviar de local, amb molta energia i ganes de fer coses noves sense perdre l’essència de la seva cuina creativa de producte. A les seves Stories d’Instagram trobarem el pas a pas de moltes receptes, molt ben explicades, que poden ser des d’un trinxat a unes torrijas, una lasanya de verdures de confinament a una “vera carbonara” a l’estil italià.
 

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.