Sumarroca redueix un 14% la petjada de carboni

El Celler treballa amb el programa dels Acords Voluntaris de la Generalitat que pretén reduir la petjada de Carboni del territori.

Temps de Flors 2019; Fresc, fàcil i aromàtic

| 23/04/2020 a les 06:14h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, energies renovables, petjada de carboni, Sumarroca
Imatge il·lustrativa
Bodegues Sumarroca ha reduït en un 14% la petjada de carboni 2019 respecte a les dades del 2018. Això suposa un total de 44,5 tones de CO2 que s’han deixat d’emetre a l’atmosfera. Aquesta reducció és, majoritàriament, una reducció en el consum elèctric gràcies el traspàs a la tecnologia LED, l’aprofitament de la llum natural creant més finestres i una millora en l’eficiència de certs processos.
 
Bodegues Sumarroca ha elaborat el pla de sostenibilitat de cara l’any vinent en el qual preveu un canvi de compressor per un de més eficient que suposarà la reducció del consum elèctric en un 51% versus l'aparell utilitzat fins ara, un segon pla de disminució del pes de 300.000 ampolles de cava que passaran de 900 a 835 grams i, 300.000 ampolles de vi que passaran de 460 a 410 grams. A més, tots els morrions que s’adquireixen, contenen un 90% de filferro reciclat i el celler està treballant per obtenir ampolles amb un pes encara més baix per nous productes que estan pendents de llançament.
 

El ACO2rds Voluntaris
 

El Programa d’acords voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) impulsat per la Generalitat de Catalunya, es va posar en marxa l’any 2010, a través de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic. Aquest Programa ofereix eines, suport i reconeixement a aquelles organitzacions que tenen instal·lacions i/o operacions a Catalunya i que de manera voluntària volen establir un compromís per a reduir les seves emissions de GEH. Mitjançant un Acord, les organitzacions que s’adhereixen es comprometen a fer un seguiment de les seves emissions de GEH i establir anualment mesures per a reduir-les.

Podeu conèixer el projecte sostenible de Bodegues Sumarroca aqui.

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
El celler ofereix la possibilitat que tothom que hagi passat l’aniversari en confinament pugui gaudir com a convidat d’una de les seves experiències | L'oferta serà vàlida durant tot aquest any 2020 | Llopart amplia les propostes enoturístiques posant l’accent en les visites a l’aire lliure
Imatge il·lustrativa
Laura Conde
Repassem les tendències d'una cuina, la vegetariana, que probablement visqui el seu millor moment.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)