Les DOP’s catalanes d’oli premien els seus millors prescriptors

| 04/05/2011 a les 08:37h
Arxivat a: Actualitat

Els primers Premis de les Denominacions d’Origen Catalanes d’Oli van ser lliurats ahir al Palau Robert a Santi Santamaria, Carme Ruscalleda, Maria Isabel Covas y el Col•legi de Farmacèutics de Catalunya.



En una tarda tormentosa i prefutbolística, les cinc denominacions d’origen d’oli catalanes es van reunir al Palau Robert de Barcelona pel solemne lliurament de la primera edició dels Premis Denominacions d’Origen Catalanes d’Oli, que pretenen distingir les personalitats o institucions que destaquin en la seva tasca de difusió de l’oli d’oliva verge extra amb DOP. Prova de la rellevància d’aquest producte al nostre país, l’acte va comptar amb la presència de nombroses autoritats, liderades pel mateix Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí.

El moment àlgid de l’acte, presentat pel periodista i escriptor Martí Gironell, va ser la pujada a l’estrada dels premiats per rebre els trofeus i diplomes acreditatius. El primer de sortir, va ser Jordi de Dalmases, president del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya, premi a l’entitat, institució o grup. El segon torn va ser per al Carme Ruscalleda, representada pel seu fill, que va ser premiada amb el guardó reservat al cuiner, restaurador o gastrònom. Maria Isabel Covas, cap del Grup de Reserva en Risc Cardiovascular i Nutrició de l’Institut de Reserva de l’Hospital del Mar de Barcelona, va rebre a continuació el premi a l’investigador, professional o dirigent. I finalment, en un instant ple d’emotivitat, Pau Santamaria va recollir el premi especial destinat pòstumament al seu pare Santi Santamaria “per haver contribuït a la utilització de productes de proximitat i la defensa dels productes i productors locals”.

Jordi de Dalmases           Raül Balam Ruscalleda M. Isabel Covas               Pau Santamaria

El conseller Josep Maria Pelegrí va dirigir-se al públic assistent qualificant l’acte “d’íntim i entranyable” i apel·lant a “la necessitat de tenir prescriptors per tot arreu del nostre oli, que és el millor del món”. Pelegrí va destacar el seu suport “a un producte i un sector amb futur, que té qualitat, és saludable i a més té una gran importància sòcio-econòmica”. El conseller, que va referir-se a l’oli d’oliva com a “or líquid a disposició de la gent”, va remarcar també la necessitat de “sumar sinèrgies i iniciatives, sense deixar de pensar també en la internacionalització, juntament amb la dieta mediterrània”.

Aquests primers Premis Denominacions d’Origen Catalanes d’Oli s’emmarquen en la campanya conjunta de promoció de les cinc DOP catalanes d’oli (DOP Siurana, DOP Les Garrigues, DOP Oli de la Terra Alta, DOP Oli del Baix Ebre-Montsià, DOP Oli de l’Empordà), vehiculada sota el lema ‘Tasta’ls’.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

felicitats
Carlus, 04/05/2011 a les 20:55
+0
-0
Felicitats als premiats i als mes de 6.000 pagesos que fan possible aquests olis amb denominació d'origen.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Vinyes dels Aspres
Vinyes dels Aspres | Arxiu imatges PTCBG
Àngel Garcia Petit
Àngel Garcia Petit és enòleg i soci de l'empresa Viemocions, una agència de viatges especialitzada en turisme del vi
Les DO ebrenques evaluen les pèrdues ocasionades per l'onada de calor.
Les DO ebrenques evaluen les pèrdues ocasionades per l'onada de calor. | Cedida
Els representants de les DO demanen a administració la necessitat de buscar mesures per incentivar l'economia rural
Imatge il·lustrativa
El celler Empordàlia organitza la desena edició de les seves jornades oferint demostracions de productes amb segell empordanès, com Anxoves Solés, Ànec de l’Empordà, Can Bech, maridats amb vins d’Empordàlia.