Teresa Jordà insisteix davant el Ministre Planas sobre l'aprovació de mesures per fer front a la crisi del cava

El tancament d’hotels i restaurants ha agreujat el problema que arrossega el sector a causa de l’excedent de raïm i de vi base per a cava, i fa necessari emprendre mesures destinades a reduir els estocs i reequilibrar l’oferta i la demanda

La tasca del DARP i l’INCAVI davant el COVID-19

| 09/04/2020 a les 18:09h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Teresa Jordà
Imatge il·lustrativa
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha insistit davant el Ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, sobre l’aprovació de mesures que puguin ajudar el sector del cava a fer front a la crisi que viu actualment.

Encara que una part de les vendes s’han pogut derivar cap al canal Alimentació, això no supleix la disminució produïda pel tancament d'hotels i restaurants.

A més, la crisi sanitària ha agreujat el problema d’excedent de raïm i de vi base per a cava, i fa encara més necessari emprendre algunes mesures per reduir els estocs i reequilibrar l’oferta i la demanda.


La consellera Teresa Jordà va demanar ahir en la reunió del Consell Consultiu d’Agricultura, en què va participar el Ministre, diverses mesures en aquest sentit:

- Destil·lació subvencionada.
- Allargament de terminis de replantació de vinya.
- Subvencionar la desqualificació de vi base cava.
- Acció de promoció del cava.


S’espera que en els pròxims dies el Ministeri doni resposta en relació amb la posada en marxa d’aquestes mesures.

Paral·lelament, el Departament d'Agricultura està treballant amb el Consell Regulador de la DO Cava i representants del sector, per posar en marxa altres mesures, que s’han anat plantejant en les cimeres, i que poden, també, contribuir a reduir l’oferta excessiva de raïm i de vi base per al cava.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.

COMENTARIS

Imitacions
Manuel Duran Samaranch, 10/04/2020 a les 12:10
+0
-0
Lo que ha fet mol mal al Cava ha sigut el tornar a produir imitacions de Champagne com es feia l'any 1849 a Villaviciosa de Odon (Madrid)

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Interior del Flash Flash, al carrer La Granada del Penedès, a Barcelona.
Interior del Flash Flash, al carrer La Granada del Penedès, a Barcelona. | Cecilia Diaz Betz
Lourdes López
Leopoldo Pomés i Alfonso Milà van aliar-se obrint el 1970 un local avançat al seu temps en cuina i estètica que va fer de la proteïna d'ou el seu emblema.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes | 1 comentari
Us donem idees per tenir una experiència enogastronòmica a casa durant les vacances
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
El Ramon Francàs ens proposa una selecció de 4 rosats i 2 negres joves per passar millor la calor