coronavirus

​Com mola

"Com mola anar al camp o a la costa a passar el dia des de la ciutat... Mola molt, oi? Però llavors tothom vol que tot estigui com un jardí"

Article d'opinió de Jordi Alcover de La Guia de Vins de Catalunya

S'albira una pujada de consum dels vins locals

| 09/04/2020 a les 08:28h
Arxivat a: Opinió, covid-19, coronavirus, La Guia de Vins de Catalunya
El consum de producte de proximitat ha de ser prioritari
El consum de producte de proximitat ha de ser prioritari | Pexels
Ara que estem rebent un cop al mig del nas, ara que sabem que ens costarà recuperar la normalitat; ara que ens hem aturat per força i que hem tingut temps de pensar què farem per aixecar tot això quan tornem a treballar, caldrà que revisem els hàbits per tal de sortir-nos-en tots plegats i no només els de sempre.

Què vol dir revisar els hàbits? Potser és no comprar l’oli d’oliva marroquina del Mercadona, sinó oli d’oliva verge extra català; és no beure més vi de Rioja, perquè a la Rioja mai beuran vi català; és consumir avellanes de Reus i no turques; és menjar pomes de l’Empordà o peres de Lleida, en lloc d’agafar la primera que cau a la mà o la més barata; és consumir vins escumosos catalans, i no francesos o italians; és apostar pels formatges catalans en lloc dels manxecs, pel peix fresc de les llotges catalanes en lloc del congelat de vés a saber on, per la vedella de Girona abans que la d’Àvila, o per la cervesa artesana catalana abans que per l’industrial de Galícia.

Com mola anar al camp o a la costa a passar el dia des de la ciutat... Mola molt, oi? Però llavors tothom vol que tot estigui com un jardí. I si no és així, tothom torna a casa amb el nas arrufat... un mas abandonat, una vinya deixada, un bou oxidat i aturat al moll perquè no es ven prou el peix fresc, o potser no hi havia vaques, ni tampoc un ramat d’ovelles pasturant... I això ja no mola.

Per no veure-ho cal que hi hagi un retorn. Nosaltres mateixos som els que més podem fer perquè el territori es recuperi, per engegar de nou des de l’arrel mateixa.
 
Ara, quan tot revifi de nou, tria el producte de proximitat. Tria el producte català.
Se t’espera per tancar el cercle i que tot torni a començar; no et facis de pregar i tanca-ho, doncs.

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Imatge il·lustrativa
Foto: Joan Nebot
La mesura, acordada en el marc de la Tercera Cimera del Cava, pretén impulsar una indústria auxiliar per reduir l’excedent de raïm i vi base cava en un context de crisi de preus que arrossega el sector des de fa temps
Imatge il·lustrativa
El celler del Penedès ofereix visites enoturístiques centrades en la terra i el territori, tot sota reserva prèvia