coronavirus

​Com mola

"Com mola anar al camp o a la costa a passar el dia des de la ciutat... Mola molt, oi? Però llavors tothom vol que tot estigui com un jardí"

Article d'opinió de Jordi Alcover de La Guia de Vins de Catalunya

S'albira una pujada de consum dels vins locals

| 09/04/2020 a les 08:28h
Arxivat a: Opinió, covid-19, coronavirus, La Guia de Vins de Catalunya
El consum de producte de proximitat ha de ser prioritari
El consum de producte de proximitat ha de ser prioritari | Pexels
Ara que estem rebent un cop al mig del nas, ara que sabem que ens costarà recuperar la normalitat; ara que ens hem aturat per força i que hem tingut temps de pensar què farem per aixecar tot això quan tornem a treballar, caldrà que revisem els hàbits per tal de sortir-nos-en tots plegats i no només els de sempre.

Què vol dir revisar els hàbits? Potser és no comprar l’oli d’oliva marroquina del Mercadona, sinó oli d’oliva verge extra català; és no beure més vi de Rioja, perquè a la Rioja mai beuran vi català; és consumir avellanes de Reus i no turques; és menjar pomes de l’Empordà o peres de Lleida, en lloc d’agafar la primera que cau a la mà o la més barata; és consumir vins escumosos catalans, i no francesos o italians; és apostar pels formatges catalans en lloc dels manxecs, pel peix fresc de les llotges catalanes en lloc del congelat de vés a saber on, per la vedella de Girona abans que la d’Àvila, o per la cervesa artesana catalana abans que per l’industrial de Galícia.

Com mola anar al camp o a la costa a passar el dia des de la ciutat... Mola molt, oi? Però llavors tothom vol que tot estigui com un jardí. I si no és així, tothom torna a casa amb el nas arrufat... un mas abandonat, una vinya deixada, un bou oxidat i aturat al moll perquè no es ven prou el peix fresc, o potser no hi havia vaques, ni tampoc un ramat d’ovelles pasturant... I això ja no mola.

Per no veure-ho cal que hi hagi un retorn. Nosaltres mateixos som els que més podem fer perquè el territori es recuperi, per engegar de nou des de l’arrel mateixa.
 
Ara, quan tot revifi de nou, tria el producte de proximitat. Tria el producte català.
Se t’espera per tancar el cercle i que tot torni a començar; no et facis de pregar i tanca-ho, doncs.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech | Vinyes Domènech
Jordi Bes
Arrenca un estudi de l'Incavi i cinc cellers catalans per investigar la relació entre les característiques que percebem en el vi i la biodiversitat de l'entorn | En una copa podem trobar olor de fonoll, romaní o altres plantes i ara s'aspira a donar-hi una explicació científica
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 1 comentari
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
Celler Masroig presenta la segona edició del seu Room Escape virtual per gaudir del celler des de casa vostra durant aquests temps de restriccions.