The New York Times recomana 3 vins catalans per menys de 15 dòlars per beure a casa

Bohigas, Loxarel i Alta Alella són 3 dels 15 vins que recomana Eric Asimov al rotatiu americà

El New York Times lloa la lluita contra el canvi climàtic de Família Torres

| 08/04/2020 a les 19:47h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Bohigas, Loxarel, The New York Times, Alta Alella
Imatge il·lustrativa
Foto: The New York Times
El prescriptor americà Eric Asimov, crític de vins del The New York Times, recomana 15 vins per passar el confinament a casa, 3 dels quals són catalans; Loxarel, Alta Alella i Bohigas.

Asimov -Manhattan, Nova York-, relata que les vendes del comerç han augmentat gràcies a les entregues a domicili i destaca que tot i que molts comerços estan tancats per la pandèmia, la gent segueix gaudint de vins des de casa.
 

Recomana 15 vins i parla de descobriments peculiars, i de petites produccions. Curiosament, els tres primers són els catalans. Comença per l'Amaltea Brut Nature de Loxarel, un escumós elaborat amb xarel·lo, macabeu i parellada, que Asimov anomena Amaltea Penedès Cava Brut Nature equivocadament -és un Clàssic Penedès-. Aromes cítriques i una profunditat sorprenent, destaca el novaiorquès.

El segon vi que ens recomana és el Cava Bohigas Rosat, un escumós tant per aperitius com per àpats principals, comenta. Destaca el Trepat com una varietat autòctona catalana, majoritari en aquesta elaboració -amb un toc de pinot noir-, que dóna notes afruitades i un Cava rodó i refrescant.

La tercera recomanació és la Pansa Blanca d'Alta Alella -Alta Alella PB 2018-, de la que comenta l'equivalent de la varietat alellenca, el xarel·lo; un vi blanc que ens dóna la idea de la qualitat que poden tenir els vins tranquils de xarel·lo, una varietat capdavantera dels millors Caves. Asimov en destaca les aromes de fruita i herbàcies.
 

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

COMENTARIS

VINS AMB PERSONALITAT
Manuel Duran Samaranch, 10/04/2020 a les 12:17
+0
-0
Els experts no recomanan imitacions de Champagne ni de altres vins francesos.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
El celler ofereix la possibilitat que tothom que hagi passat l’aniversari en confinament pugui gaudir com a convidat d’una de les seves experiències | L'oferta serà vàlida durant tot aquest any 2020 | Llopart amplia les propostes enoturístiques posant l’accent en les visites a l’aire lliure
Imatge il·lustrativa
Laura Conde | 1 comentari
Repassem les tendències d'una cuina, la vegetariana, que probablement visqui el seu millor moment.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)