coronavirus

La DO Penedès redueix un 50% les quotes a viticultors i cellers

Deixen de fer-se les Passarel·la Vinícola o la Primavera de Vins de Temps de Vi de Vilanova

Preocupa especialment la situació econòmica dels cellers més petits

El pressupost de la DO Penedès es redueix en un 29,5%

Més solidaritat brindada contra el virus

| 30/03/2020 a les 12:38h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, coronavirus, DO Penedès
Imatge il·lustrativa
La DO Penedès també ha reaccionat davant la greu crisi sanitària provocada pel Covid-19. El Consell Regulador ha emès un comunicat adreçat a tots els viticultors i elaboradors de la DO amb una sèrie de mesures per a fer front a la situació provocada per la pandèmia del coronavirus. En nom del seu president, Joan Huguet, la DO Penedès ha fet arribar a tots els seus inscrits una sèrie de mesures per adequar-se a l’actual situació i “facilitar la recuperació futura del sector vitivinícola” en la línia d’iniciatives que també han pres consells reguladors com el de la DOQ Priorat. Entre les mesures hi destaquen la reducció i l’ajornament de les quotes, així com un pla estratègic per a impulsar de nou els vins Penedès quan finalitzi aquesta situació d’emergència. 

La DO Penedès també treballa en una línia estratègica, comunicativa i de màrqueting per potenciar la venda online dels seus cellers.
En el cas dels viticultors inscrits, la DO Penedès planteja una reducció del 50% de la quota per aquest 2020. Aquesta es facturarà al setembre. En el cas dels cellers, també se’ls hi facturarà una quota reduïda de manteniment del 50% -en aquest cas el primer pagament de la quota anual total es va fer al març i ja no es faran més cobraments-. Per altra banda, s’ajornen, fins després de la verema, els pagaments pendents de la quota de qualificació a les empreses.
 
Aquestes mesures s’acompanyen amb d’altres accions que “tenen l’objectiu d’enfortir el potencial vitivinícola del Penedès un cop la pandèmia hagi remès”. Per aquest motiu, la DO Penedès ja treballa paral·lelament en una línia estratègica, comunicativa i de màrqueting per potenciar la venda online dels seus cellers. De la mateixa manera, i per mantenir el posicionament dels vins Penedès dins dels mercats nacionals i internacionals, s’està elaborant una sèrie d’accions per a desenvolupar un cop acabi el confinament i la situació estigui “més normalitzada”.
 
El director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha manifestat a Cupatges que “entenem que els cellers i els viticultors estan passant per una situació molt difícil per la baixada de vendes i, a més, ja veníem d’un any amb uns preus que han complicat encara més la situació”. Olivella afegeix que “tenim clar que el que ara fem són gestos”, i que “el que interessa és donar un cop de mà en el que es pugui per ajudar cellers i viticultors”. 

Així mateix, el director de la DO Penedès manifesta que “esperem que no se’ns quedi cap celler pel camí amb aquesta crisi, que a més de sanitària també és econòmica”. Els preocupa especialment la situació dels cellers més petits. L’ajustament del pressupost de la DO Penedès, que per aquest 2020 puja a 1.079.000 euros, farà que algunes accions es deixaran de fer, com ara les Passarel·la Vinícola o la Primavera de Vins que es feia en el marc de la fira Temps de Vi al Xalet del Nin de Vilanova i la Geltrú. El pressupost es redueix un 29,5% (tenint en compte que es preveu que hi haurà un 20% d’ingressos menys a causa de la davallada de les vendes dels vins emparats). Des del Consell Regulador, també, es demanarà als proveïdors cert esforç d’ajustament per fer front a la nova realitat.
 

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Estands separats i concerts només amb cadira i amb aforament limitat | Carles Benavent amb el seu trio seran un dels caps de cartell
Imatge il·lustrativa
Des del mes de juliol i durant un any, Vilarnau oferirà visites gratuïtes als professionals sanitaris i a les Forces i Cossos de Seguretat
Imatge il·lustrativa
La Confraria del Cava edita un vídeo on 24 personalitats del món gastronòmic, mèdic i del sector del vi, brinden per aquesta beguda.