El coronavirus ‘propaga’ els primers ERTO al sector del Cava

Els 110 empleats de Comercial Grup Freixenet, els primers afectats

Continua la (vi)ralitat

| 26/03/2020 a les 20:43h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, coronavirus
Imatge il·lustrativa
Els efectes del coronavirus no paren de propagar-se pel sector del vi català. Ja s’ha demanat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) “per força major” per part de Comercial Grup Freixenet. Afecta només als 110 empleats del departament de vendes. Es tracta d'una de les companyies que integren Grup Freixenet, que actualment compta amb una plantilla de 1.054 persones a Espanya.

“L'excepcional situació provocada pel Covid-19 ha obligat a el grup líder mundial de cava a aplicar aquesta mesura com un exercici de responsabilitat per garantir la totalitat de l'ocupació a llarg termini”, s’ha afirmat des de Freixenet. Comercial Grup Freixenet ha pres aquesta decisió després de la caiguda de l'activitat comercial derivada per l'actual context. Als empleats afectats la companyia s’ha compromès a compensar-los entre el 75% i el 90% del seu salari. L'ERTO es proposa com a una “mesura transitòria vinculada a la durada de l'estat d'alarma i l'obertura de les restriccions de confinament”.

A més, Comercial Grup Freixenet garanteix que “es recuperaran tots els llocs de treball quan finalitzi la mesura”. Seguint les recomanacions de les autoritats, la companyia ha impulsat el teletreball per gran part de la seva plantilla, així com altres mesures per vetllar per la seguretat i la salut dels seus empleats, clients i proveïdors.

Al mateix temps, el Grup Freixenet ha establert mesures per seguir abastint als seus clients. En aquest sentit, la companyia manté la seva activitat en les línies de producció, on ha adaptat les mesures de seguretat necessàries per assegurar el compliment de totes les recomanacions transmeses per les autoritats sanitàries. “Tot això en el marc d'una ràpida adaptació de la planta, en l'àmbit organitzatiu i productiu, a un nou escenari imposat pel Covid-19”.

Pere Ferrer, vicepresident i conseller delegat de Grupo Freixenet, ha volgut manifestar "el profund agraïment a tots els empleats per la lleialtat, compromís i responsabilitat que han demostrat en aquests moments i, en especial, als empleats que segueixen assistint als seus llocs físics de feina, com és el cas de les àrees de producció i logística". Ferrer ha volgut destacar "la seva confiança en el futur de la companyia i dels seus productes, líders en el mercat internacional". La companyia segueix de prop la situació per avaluar, si calgués, la posada en marxa de noves mesures en funció de com evolucionin els fets.
 

Codorníu


En canvi, a Raventós Codorníu no han fet, per ara, cap reajustament arran la pandèmia. Fonts de la companyia amb seu a Sant Sadurní d’Anoia han informat que el personal d’oficina està fent teletreball, i que a producció mantenen mínims “amb totes les mesures extremes aplicades per garantir la seguretat de tots, treballadors i clients”. Tampoc hi ha hagut reajustaments, de moment, a Raventós i Blanc o Vins El Cep. Sí que hi ha hagut reacció en forma d’acomiadaments, però, a d’altres caves, com a Pere Ventura de Sant Sadurní d’Anoia. 

Per la seva banda, la DO Tarragona ha reclamat la unitat de el sector per superar la crisi amb "una gran campanya de país per donar suport al sector de el vi català a nivell intern". A la DO Empordà s'ha posat en marxa una campanya per reactivar les vendes. També la DO Terra Alta s'ha mobilitzat per ajudar els seus viticultors i cellers.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Mariona Rendé, propietària del celler desaparegut Rendé Masdéu
Mariona Rendé, propietària del celler desaparegut Rendé Masdéu
Jordi Bes
De la desaparició del celler Rendé Masdéu per una riuada se'n compleixen cinc mesos sense que hagin vist ni un cèntim en ajuts: "Abans del coronavirus això s'hauria d'haver mig solucionat" | Referma l'agraïment a tothom que els han donat suport per refer-se i transmet optimisme a qui ara pateix per les repercussions del Covid-19: "Tenint salut tot se pot fer"
Imatge il·lustrativa
Foto: Quico Ortega
Es tracta de la primera mesura per fer front als efectes del Covid-19
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Deixen de fer-se les Passarel·la Vinícola o la Primavera de Vins de Temps de Vi de Vilanova | Preocupa especialment la situació econòmica dels cellers més petits | El pressupost de la DO Penedès es redueix en un 29,5%