novetats

Jean Leon estrena la gamma Nativa amb un xarel·lo ecològic

La gamma Nativa se centra en el Penedès i les varietats autòctones catalanes com a homenatge a la terra que va acollir Jean Leon

Jean Leon Vinya Gigi 2016, un vi de cine

| 26/03/2020 a les 12:51h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Jean Leon
Jean Leon crea una nova col·lecció de vins focalitzada en el territori i les varietat autòctones catalanes, que s’estrena amb un xarel·lo ecològic de l’anyada 2019. Sota el nom de Gamma Nativa i il·lustrada amb la tradicional rajola catalana, aquesta col·lecció neix com a homenatge a la terra que el càntabre va escollir per construir el seu celler i elaborar vins amb el seu nom quan ja era un famós restaurador nord americà, fa gairebé seixanta anys.

El primer vi de la col·lecció, de producció limitada, està elaborat íntegrament amb xarel·lo. Jean Leon Xarel·lo 2019 és un vi d’estil fresc i jove però a la vegada intensament aromàtic.

Prové d’una vinya de sòl argilós calcari situada a 225 metres d’altitud i destaca en nas per les seves aromes cítriques, de fonoll i nou moscada sobre un fons de fruita blanca. En boca, té una entrada fresca i una elegant acidesa, amb un final suau i persistent. Té volum i untuositat, fruit de la feina sobre mares i d’un petit percentatge envellit en bota d’acàcia durant 3 mesos.

L’etiqueta s’inspira en les tradicionals rajoles catalanes, que tenen el seu origen entre els segles XVII i XIX, moment d’expansió de la vinya i de l’auge del comerç del vi al Penedès. Pel primer exponent de la Gamma Nativa, el celler, que ja havia elaborat un xarel·lo de l’anyada 2015 i 2016 com a vi experimental, ha escollit la ‘Rosa dels vents’, un diagrama que simbolitza, amb les seves vuit puntes, la direcció dels vents. Aquest vi estarà disponible en restaurants i botigues especialitzades, si bé de moment pot adquirir-se únicament online.

PVP recomanat: 13,45€. 

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
El celler ofereix la possibilitat que tothom que hagi passat l’aniversari en confinament pugui gaudir com a convidat d’una de les seves experiències | L'oferta serà vàlida durant tot aquest any 2020 | Llopart amplia les propostes enoturístiques posant l’accent en les visites a l’aire lliure
Imatge il·lustrativa
Laura Conde | 1 comentari
Repassem les tendències d'una cuina, la vegetariana, que probablement visqui el seu millor moment.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)