novetats

Jean Leon estrena la gamma Nativa amb un xarel·lo ecològic

La gamma Nativa se centra en el Penedès i les varietats autòctones catalanes com a homenatge a la terra que va acollir Jean Leon

Jean Leon Vinya Gigi 2016, un vi de cine

| 26/03/2020 a les 12:51h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Jean Leon
Jean Leon crea una nova col·lecció de vins focalitzada en el territori i les varietat autòctones catalanes, que s’estrena amb un xarel·lo ecològic de l’anyada 2019. Sota el nom de Gamma Nativa i il·lustrada amb la tradicional rajola catalana, aquesta col·lecció neix com a homenatge a la terra que el càntabre va escollir per construir el seu celler i elaborar vins amb el seu nom quan ja era un famós restaurador nord americà, fa gairebé seixanta anys.

El primer vi de la col·lecció, de producció limitada, està elaborat íntegrament amb xarel·lo. Jean Leon Xarel·lo 2019 és un vi d’estil fresc i jove però a la vegada intensament aromàtic.

Prové d’una vinya de sòl argilós calcari situada a 225 metres d’altitud i destaca en nas per les seves aromes cítriques, de fonoll i nou moscada sobre un fons de fruita blanca. En boca, té una entrada fresca i una elegant acidesa, amb un final suau i persistent. Té volum i untuositat, fruit de la feina sobre mares i d’un petit percentatge envellit en bota d’acàcia durant 3 mesos.

L’etiqueta s’inspira en les tradicionals rajoles catalanes, que tenen el seu origen entre els segles XVII i XIX, moment d’expansió de la vinya i de l’auge del comerç del vi al Penedès. Pel primer exponent de la Gamma Nativa, el celler, que ja havia elaborat un xarel·lo de l’anyada 2015 i 2016 com a vi experimental, ha escollit la ‘Rosa dels vents’, un diagrama que simbolitza, amb les seves vuit puntes, la direcció dels vents. Aquest vi estarà disponible en restaurants i botigues especialitzades, si bé de moment pot adquirir-se únicament online.

PVP recomanat: 13,45€. 

També us pot interessar

Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits).
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits). | Sentit Comú
Lourdes López
L’inesperat segon tancament de restaurants 15 dies ha portat molts negocis a apuntar-se al ‘delivery’ o take away per sobreviure, també alguns exitosos restaurants d’alta cuina
Sara Pérez a la finca Els Escurçons.
Sara Pérez a la finca Els Escurçons. | Jordi Bes
Jordi Bes | 1 comentari
La reconeguda vitivinicultora del Priorat reivindica els vins que juguen amb l'oxidació, i apel·la a trencar amb la idea que no poden ser bons i a "deixar l'encotillament" | Recorda que els brisats, uns blancs poc comuns i de colors singulars, són intrínsecs al sud de Catalunya i promou el seu reconeixement per part de les DO
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
A agrobotigacovides.com s’hi podran comprar vins, caves i productes de proximitat
Imatge il·lustrativa
Tal com diuen des del celler "a anys excepcionals, vins excepcionals" | Vins El Cep elabora 365 ampolles del Clot del Roure Brisat i 361 del Racó de Camps
Imatge il·lustrativa
El celler aprofita el llançament del nou Brut Reserva ecològic per a renovar el conjunt de la imatge dels caves