vins

Temps de Flors 2019; Fresc, fàcil i aromàtic

Tastem l'anyada 2019 d'aquest DO Penedès del celler Sumarroca

Xarel·lo, muscat i gewürztraminer es combinen per oferir potència aromàtica i frescor

Sumarroca certifica la seva vinya com a ecològica

| 24/03/2020 a les 21:09h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Sumarroca, Temps de Flors, DO Penedès

Temps de Flors 2019

Denominació d'Origen Penedès
Varietats de raïm: Xarel·lo, Muscat, Gewürztraminer
Alchol: 12,5 Vol.
Preu aproximat: 8,5 euros

 
Si busqueu un vi expressiu, fàcil i ben fet, sense pagar ni 10 euros -entre 7,5 i 9 exactament-, heu de tastar el Temps de Flors de Sumarroca. El celler penedesenc situat a Subirats, cultiva de manera ecològica a la riba del riu Anoia les tres varietats d'aquest vi; Xarel·lo, muscat i gewürztraminer.

Les vinyes estan repartides en tres finques: Molí Coloma, Heretat Sabartés i la finca Sumarroca, i agrupen prop de 500 hectàrees perquè el celler s'autoabasteixi de raïm per elaborar vins tranquils i caves des de fa més de 30 anys.
L'estudi de disseny Óbal, tambe penedesenc, ens presenta aquest vi destacant el conjunt floral a la seva etiqueta.

Elegància, cos i potència aromàtica. Aromes de meló i préssec, de fruita tropical i, fent honor al seu nom, de flors blanques. Destaca també la rosa i el raïm.

En paraules del seu enòleg, Òscar Llombart, "en aquest vi busquem incorporar la frescor aromàtica de les flors del camp a la primavera al gust de raïm madur llest per collir".

Té un sorprenent postgust llarg -sembla que masteguis raïm-, amb una acidesa equilibrada i una cremositat poc comú en aquest tipus de vins joves. 

Un vi fresc, fàcil i descarat. Senzill, que no simple, que pot acompanyar molt bé plats de pasta, peixos i carns blanques. Nosaltres hem optat per un tàrtar de salmó. 

Aquí, la prova
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Cupatges (@cupatges) el

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

Gastronomia
Rocio Cocina en Casa, 26/03/2020 a les 10:36
+0
-0
Que rico la verdad, me gusta tomar un vino con marisco para cenar a veces cómo recomiendan en

Muchas gracias amigos.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Carles Aymerich, sumiller de Mas Marroch, d'El Celler de Can Roca
Carles Aymerich, sumiller de Mas Marroch, d'El Celler de Can Roca
Sergi Cortés
Entrevista amb Carles Aymerich, ​​​sommelier de Mas Marroch -El Celler de Can Roca-.
El consum de producte de proximitat ha de ser prioritari
El consum de producte de proximitat ha de ser prioritari | Pexels
Jordi Alcover
"Com mola anar al camp o a la costa a passar el dia des de la ciutat... Mola molt, oi? Però llavors tothom vol que tot estigui com un jardí" | Article d'opinió de Jordi Alcover de La Guia de Vins de Catalunya
Salvador Puig, director general de l'INCAVI
Salvador Puig, director general de l'INCAVI
Reproduïm íntegrament el comunicat del director general de l'INCAVI, Salvador Puig, sobre la tasca de l'INCAVI davant de la pandèmia