vins

Temps de Flors 2019; Fresc, fàcil i aromàtic

Tastem l'anyada 2019 d'aquest DO Penedès del celler Sumarroca

Xarel·lo, muscat i gewürztraminer es combinen per oferir potència aromàtica i frescor

Sumarroca certifica la seva vinya com a ecològica

| 24/03/2020 a les 21:09h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Sumarroca, Temps de Flors, DO Penedès

Temps de Flors 2019

Denominació d'Origen Penedès
Varietats de raïm: Xarel·lo, Muscat, Gewürztraminer
Alchol: 12,5 Vol.
Preu aproximat: 8,5 euros

 
Si busqueu un vi expressiu, fàcil i ben fet, sense pagar ni 10 euros -entre 7,5 i 9 exactament-, heu de tastar el Temps de Flors de Sumarroca. El celler penedesenc situat a Subirats, cultiva de manera ecològica a la riba del riu Anoia les tres varietats d'aquest vi; Xarel·lo, muscat i gewürztraminer.

Les vinyes estan repartides en tres finques: Molí Coloma, Heretat Sabartés i la finca Sumarroca, i agrupen prop de 500 hectàrees perquè el celler s'autoabasteixi de raïm per elaborar vins tranquils i caves des de fa més de 30 anys.
L'estudi de disseny Óbal, tambe penedesenc, ens presenta aquest vi destacant el conjunt floral a la seva etiqueta.

Elegància, cos i potència aromàtica. Aromes de meló i préssec, de fruita tropical i, fent honor al seu nom, de flors blanques. Destaca també la rosa i el raïm.

En paraules del seu enòleg, Òscar Llombart, "en aquest vi busquem incorporar la frescor aromàtica de les flors del camp a la primavera al gust de raïm madur llest per collir".

Té un sorprenent postgust llarg -sembla que masteguis raïm-, amb una acidesa equilibrada i una cremositat poc comú en aquest tipus de vins joves. 

Un vi fresc, fàcil i descarat. Senzill, que no simple, que pot acompanyar molt bé plats de pasta, peixos i carns blanques. Nosaltres hem optat per un tàrtar de salmó. 

Aquí, la prova
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Cupatges (@cupatges) el

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

COMENTARIS

Gastronomia
Rocio Cocina en Casa, 26/03/2020 a les 10:36
+0
-0
Que rico la verdad, me gusta tomar un vino con marisco para cenar a veces cómo recomiendan en

Muchas gracias amigos.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.
Imatge il·lustrativa
Lourdes López | 1 comentari
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.
Imatge il·lustrativa
El periodista lloa les bondats de l'Empordà, amb els seus paisatges, pobles medievals, gastronomia i vi.