vins

Temps de Flors 2019; Fresc, fàcil i aromàtic

Tastem l'anyada 2019 d'aquest DO Penedès del celler Sumarroca

Xarel·lo, muscat i gewürztraminer es combinen per oferir potència aromàtica i frescor

Sumarroca certifica la seva vinya com a ecològica

| 24/03/2020 a les 21:09h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Sumarroca, Temps de Flors, DO Penedès

Temps de Flors 2019

Denominació d'Origen Penedès
Varietats de raïm: Xarel·lo, Muscat, Gewürztraminer
Alchol: 12,5 Vol.
Preu aproximat: 8,5 euros

 
Si busqueu un vi expressiu, fàcil i ben fet, sense pagar ni 10 euros -entre 7,5 i 9 exactament-, heu de tastar el Temps de Flors de Sumarroca. El celler penedesenc situat a Subirats, cultiva de manera ecològica a la riba del riu Anoia les tres varietats d'aquest vi; Xarel·lo, muscat i gewürztraminer.

Les vinyes estan repartides en tres finques: Molí Coloma, Heretat Sabartés i la finca Sumarroca, i agrupen prop de 500 hectàrees perquè el celler s'autoabasteixi de raïm per elaborar vins tranquils i caves des de fa més de 30 anys.
L'estudi de disseny Óbal, tambe penedesenc, ens presenta aquest vi destacant el conjunt floral a la seva etiqueta.

Elegància, cos i potència aromàtica. Aromes de meló i préssec, de fruita tropical i, fent honor al seu nom, de flors blanques. Destaca també la rosa i el raïm.

En paraules del seu enòleg, Òscar Llombart, "en aquest vi busquem incorporar la frescor aromàtica de les flors del camp a la primavera al gust de raïm madur llest per collir".

Té un sorprenent postgust llarg -sembla que masteguis raïm-, amb una acidesa equilibrada i una cremositat poc comú en aquest tipus de vins joves. 

Un vi fresc, fàcil i descarat. Senzill, que no simple, que pot acompanyar molt bé plats de pasta, peixos i carns blanques. Nosaltres hem optat per un tàrtar de salmó. 

Aquí, la prova
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Cupatges (@cupatges) el

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

Gastronomia
Rocio Cocina en Casa, 26/03/2020 a les 10:36
+0
-0
Que rico la verdad, me gusta tomar un vino con marisco para cenar a veces cómo recomiendan en

Muchas gracias amigos.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros va radiografiar els escumosos espanyols, a principis del 2021, per publicar-ne les conclusions a la revista britànica Decanter
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Cava de Guarda Superior, Comtats de Barcelona o elaborador integral seran conceptes que podrem veure escrits en les etiquetes
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia | Família Torres
El celler presenta les noves anyades dels cinc vins de la col·lecció Antologia: Milmanda 2018, Mas La Plana 2017, Reserva Real 2017, Grans Muralles 2017 i Mas de la Rosa 2018
Imatge il·lustrativa
Comunicació, marca, SEO, publicitat digital, xarxes socials o enoturisme són algunes de les matèries d'un postgrau 100% online que ja ha format a més de 100 alumnes.