Nova plataforma per donar suport a les empreses arran la pandèmia

El clúster vitivinícola català Innovi s’uneix a d’altres per compartir informació i oferir serveis

La plataforma permet als seus associats abordar la crisi del Covid-19

| 24/03/2020 a les 18:50h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Innovi
Imatge il·lustrativa
El clúster vitivinícola català Innovi, conjuntament amb la resta de clústers catalans, ha dut a terme la creació d'una plataforma per compartir informació i oferir serveis transversals que permetin als seus associats abordar la crisi del Covid-19 “amb una millor resposta i eficiència”. Durant les properes setmanes també realitzaran seminaris online sobre teletreball, finançament, aspectes legals i normatius, i competitivitat empresarial a disposició dels seus associats.

Aquest programa s’inicia amb cinc seminaris en format webinar (contingut formatiu en vídeo a través d'Internet), d’una durada de 60 a 90 minuts, que posteriorment tindran continuïtat amb noves propostes adreçades a la transferència d’informació sobre aspectes rellevants per a la gestió empresarial en el marc de la situació derivada de la pandèmia del Covid-19. Al final de cada actuació, els participants podran fer preguntes i resoldre dubtes després de les respectives exposicions. Les xerrades són exclusives i gratuïtes pels membres dels diferents clústers que les han organitzat. Les actuacions tenen l’objectiu d’“estimular el sentiment de comunitat i de cooperació entre les empreses associades com a fórmula per assolir objectius compartits”.

En el primer webinar, que es farà demà dimecres, 25 de març. Cristina Alcaraz de Laboralis abordarà quins procediments cal prendre per tramitar mesures laborals. En el segon, que es durà a terme el 26 de març, Àlex Rodríguez de Marsbased, tractarà sobre el teletreball i els recursos humans, centrant-se en com reorganitzar processos, bones pràctiques de salut i benestar en teletreball. El tercer seminari, que es farà el 30 de març, se centrarà en finançament públic i privat, ajuts i liquiditat de les empreses. En aquesta sessió es detallaran les línies de finançament específiques, com ajornar el pagament d’impostos o com garantir la liquiditat. El quart tindrà lloc l’1 d’abril i es parlarà sobre competitivitat empresarial mitjançant la digitalització i el Big Data. Finalment, el 3 d’abril es realitzarà un cinquè seminari sobre aspectes legals i normatius. El programa preveu abordar temes legals sobre contractes amb clients, proveïdors i companyies d’assegurances, garanties de subministraments i indicacions de com implementar i beneficiar-se de les mesures aprovades pel govern.

Un centenar de projectes i més de 200 activitats en deu anys
 
L'any 2009, arran d'una iniciativa públic-privada, va néixer Innovi, el clúster vitivinícola català. Aquest any festeja el seu 10è aniversari. Des dels seus orígens, l'objectiu d'Innovi ha estat “la millora de la competitivitat de tota la cadena de valor del sector vitivinícola, amb l'objectiu de consolidar la regió vitivinícola de Catalunya com a referent en matèria d’innovació i qualitat global a partir de la col·laboració de tots els actors que la conformen: viticultors, elaboradors, indústria i serveis auxiliars, universitats i centres de recerca, així com associacions i administracions públiques”. Al llarg d'aquests 10 anys, Innovi ha impulsat un centenar de projectes i més de 200 activitats, tallers i conferències per apropar els coneixements tecnològics i de mercat més innovadors a les empreses vitivinícoles, “sempre amb aquest objectiu d'oferir noves tècniques transformadores al sector, com l'apropament de la intel·ligència artificial i el 5G a la vitivinicultura, la poda de respecte o la sostenibilitat i circularitat de materials i productes”.

En l'actualitat, Innovi compta amb 64 socis, dels quals un 81% són empreses i el 19% centres de coneixement i administracions. Els socis representen més del 75% del volum de facturació del sector a Catalunya i les empreses membres ocupen a més d'11.000 treballadors. Actualment el clúster està presidit per Juvé & Camps amb Família Torres, Universitat Rovira i Virgili, Gramona, ADECCO, Eurecat, Codorníu, l’Institut Català del Suro, Sumarroca i Vilarnau a la junta directiva.

El pla estratègic d’aquest any 2020 incorpora, com a principals línies de treball: la sostenibilitat, la digitalització, i els nous productes, processos i serveis, sempre a partir de la generació de projectes d’innovació col·laboratius, la capacitació i la transferència tecnològica.

Per a més informació, podeu consultar el web d'ACCIÓ de la Generalitat.
 
 
 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Carles Aymerich, sumiller de Mas Marroch, d'El Celler de Can Roca
Carles Aymerich, sumiller de Mas Marroch, d'El Celler de Can Roca
Sergi Cortés
Entrevista amb Carles Aymerich, ​​​sommelier de Mas Marroch -El Celler de Can Roca-.
El consum de producte de proximitat ha de ser prioritari
El consum de producte de proximitat ha de ser prioritari | Pexels
Jordi Alcover
"Com mola anar al camp o a la costa a passar el dia des de la ciutat... Mola molt, oi? Però llavors tothom vol que tot estigui com un jardí" | Article d'opinió de Jordi Alcover de La Guia de Vins de Catalunya
Salvador Puig, director general de l'INCAVI
Salvador Puig, director general de l'INCAVI
Reproduïm íntegrament el comunicat del director general de l'INCAVI, Salvador Puig, sobre la tasca de l'INCAVI davant de la pandèmia