«Arriben bones notícies d'Àsia, on sembla que les comandes, de mica en mica, aniran arribant»

Entrevista a Damià Deàs, gerent de Caves Vilarnau

Coses que encara no es poden explicar, al Penedès

| 23/03/2020 a les 11:32h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Entrevistes, Vilarnau, Damià Deàs
Damià Deàs, enòleg i gerent de Vilarnau
Damià Deàs, enòleg i gerent de Vilarnau
Com esteu a Vilarnau?
De moment estem tots bé. Les persones que fan tasques administratives estan treballant des de casa, l'empresa ha posat tots els mitjans per poder fer-ho. Al celler i a la vinya seguim treballant de manera física, com no pot ser d'una altra manera.

Amb mesures suposo...
Si, totes! Tenim un protocol de seguretat i adoptem mesures extremes. De moment molt bé.

La vinya no descansa ni descansarà. Us plantegeu alguna mesura tipus ERTE?
Com et deia a la vinya seguim treballant amb totes les mesures de seguretat possibles. I de moment no ens plantegem cap ERTE ni cap mesura per l'estil. Seguir amb les mesures escrupoloses de seguretat i aïllament de cada treballador. Les instruccions de l'empresa són que mentre es pugui no es farà cap ERTE, abans pactaríem vacances o mesures similars. No volem contribuir més a la crisi actual i a la que vindrà.
 
Una de les lliçons que hem d'aprendre tots i totes és que hem de saber ajudar als nostres distribuïdors perquè siguin capaços d'entrar a casa dels clients finals

Com està el consum? Imagino que ja teniu dades...
De moment el mercat domèstic està parat en un 98%. Amb això t'ho dic tot. Però hi ha tasques d'embotellament i de tiratge per reposar existències de la criança que s'han de fer en la mesura del possible.

I els mercats exteriors?
Els mercats exteriors se segueixen treballant. Suècia, Holanda, Canadà, Regne Unit... I també ens arriben bones notícies d'Àsia Pacífic, on sembla que les comandes, de mica en mica, aniran arribant. Ho celebrarem molt quan arribin!

Vosaltres no veneu directament per Internet però teniu un club de vins... Ho esteu notant?
No venem directament però sí que ho fem a través del nostre club de vins. La veritat és que no hem notat canvis importants en aquest sentit.
 

Canviaran moltes coses després d'aquesta crisi al sector? 
Una de les lliçons que hem d'aprendre tots i totes és que hem de saber ajudar als nostres distribuïdors perquè siguin capaços d'entrar a casa dels clients finals. Haurem d'invertir més en aquest aspecte. De la mà dels nostres distribuïdors hem d'entrar a les cases dels consumidors.

Algunes prediccions, com un estudi Kantar que publicàvem fa pocs dies, albiren que després de l'aturada general la gent sortirà als carrers a consumir... Com ho veus?
Aquesta sotragada ens farà a tots diferents i segurament modificarem els hàbits de consum. Penso que quan s'aixequi l'estat d'alarma sortirem tots a gaudir del que no podem fer en aquest període de confinament.

Quina creus que és la urgència ara mateix al sector?
Abans ho comentava, hem de preparar-nos per saber entrar a casa dels consumidors. Però no només això, haurem d'estar més habituats al teletreball, encara que nosaltres aquest punt, per sort, el tenim ben cobert.


EL PERFIL

El primer que faràs quan puguis sortir de casa és...
Sortir a dinar amb la família i els amics, abraçar-los en llibertat i acompanyar-ho d'una bona ampolla d'Albert de Vilarnau!

El teu plat preferit...
Les faves a la catalana

Un llibre per llegir aquests dies...
Los pacientes del doctor García, d'Almudena Grandes
 

Una sèrie...
Peaky Blinders

Un restaurant per quan s'acabi el confinament...
El Tiro de Mollet, de Domi Gil i David Mezcua

Algú amb qui faries una copa de cava perquè admires...
Amb el Raül Bobet (Castell d'Encús)

Recomana'ns un vi tranquil...
Secastilla, de Viñas del Vero.
 
I un escumós...
El Casa Sala 2007, de Freixenet

Alguna recomanació o consell per aquests dies difícils...
Sí, aïllar-se de la quantitat de xifres i dades que es donen. Informar-se però sense "infoxicar-se". Tenir molta cura i molt respecte pels altres i per un mateix. I treure la part positiva de gaudir de la família amb bona gastronomia casolana i acompanyat de bons caves i vins. 
Deixar de queixar-nos i mirar sempre la part positiva dels canvis -i de la crisi-, refrescar-nos amb noves idees i escoltar sempre a la gent més jove. Això sempre enriqueix.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

Mapes de punts de venda per ajudar als nostres distribuïdors
Wines Inform Assessors, 25/03/2020 a les 12:48
+1
-0
Damià Deà diu: "Una de les lliçons que hem d'aprendre tots i totes és que hem de saber ajudar als nostres distribuïdors perquè siguin capaços d'entrar a casa dels clients finals. Haurem d'invertir més en aquest aspecte. De la mà dels nostres distribuïdors hem d'entrar a les cases dels consumidors"

Entro a la web de Vilarnau i no parlen ni dels seus distribuïdors ni de les botigues on trobar el seu vi . Entenc per "parlar" usar MapsGoogle per adreçar els consumidors cap els punts on comprar el seus vins i caves. Millor si es fa no de manera rutinària si no fent evident l'utilitat de cada punt de venda (gamma de productes oferts del productor, servei com a punt de recollida de comandes fetes via internet,...) i sempre de manera actualitzada en el temps
Wines Inform Assessors

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Tots els vins contenen sulfits perquè els sulfits són un component natural que contenen les plantes, les persones i els animals. Al vi, tradicionalment s'han afegit (més) sulfits per conservar-los i que no es contaminin. Us proposem cinc vins sense sulfits afegits.
Pannes de suro
Pannes de suro | Institut Català del Suro
Recuperem un article de Sergi Cortés del 2017 per explicar que els boscos d'alzina prevenen els incentis i emmagatzemen CO2 (per frenar el canvi climàtic). Catalunya fabrica la majoria de taps de suro de l'Estat