Premis Bacchus; les úniques 3 medalles d'or per a vins tranquils catalans se les emporta Perelada

Finca Garbet 2014, Finca Espolla 2016 i Finca La Garriga 2015 són els tres únics vins tranquils catalans que han aconseguit Medalla d’Or al tast a cegues

| 20/03/2020 a les 13:59h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Perelada, Premis Bacchus
Finca Garbet 2014, Finca Espolla 2016 i Finca La Garriga 2015, tots tres emparats per la D.O Empordà, han aconseguit l'or als Bacchus 2020. El certamen, que celebrava la XVIII Edició del Concurs Internacional, es va realitzar entre el 5 i el 9 de març.

Una cita de caràcter internacional que organitza la Unió Espanyola de Tastadors i que està reconeguda per la Organització Internacional de la Vinya i el Vi i el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.
 
En aquesta edició es van tastar 1.578 vins de totes les parts del món. Només tres vins tranquils catalans han obtingut la Medalla d’Or, els tres elaborats pel cap d’enologia de Perelada, Delfi Sanahuja.
 
Per aquest tast, es va reunir un jurat integrat per periodistes especialitzats, sommeliers, enòlegs, Masters of Wine, Masters of Sommelier, entre altres professionals del sector, els quals van ser els encarregats de seleccionar, al tast a cegues, els millors vins.
 
Finca Garbet 2014 neix a la finca del mateix nom, una finca que es troba a la riba del Mediterrani, ubicada en un terreny muntanyós de composició pissarrenca, que obliga al cultiu en terrasses. Aquí el mar reforça la seva insolació al reflectir la llum solar, actuant a més a més com a regulador tèrmic. El vent, la Tramuntana, exerceix un control natural de les plagues i permet reduir al mínim indispensable l’ús de fitosanitaris.
 
Finca Espolla 2016 està en els contraforts dels Pirineus, al nord de Peralada. És un sòl pissarrenc i àcid cultivat a una densitat alta, de 6.200 ceps per hectàrea, per reduir el vigor i la producció de raïm de les varietats Syrah, Garnatxa, Cabernet Sauvignon, Monastrell i aconseguir així vins d’alta qualitat i gran personalitat.
 
Per últim, Finca La Garriga 2015, sobre un terreny pla, llim argilós, amb sorra i grava i de pH neutre, conta amb els ceps més vells de Perelada.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
El sommelier del Celler de Can Roca participa en un tast virtual amb el Master of Wine Fernando Mora i diu que li agradaria envellir tots els vins durant cinc anys | Imagina el món que vindrà després del coronavirus: "Amb aquesta crisi existencial que tindrem a partir de ja necessites acostar-te a la idea d'espiritualitat"
Els 125 treballadors de Vallformosa estan immersos en un ERTO a l'espera de reconduir la situació
Els 125 treballadors de Vallformosa estan immersos en un ERTO a l'espera de reconduir la situació
Ramon Francàs
Les DO Empordà i Terra Alta, Cellers Baronia del Montsant i el Vinseum proposen enginyoses iniciatives
Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres, a Porrera
Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres, a Porrera | Ramon Francàs
Ramon Francàs
Durant la Setmana Santa, col·laboradors de Torres continuaran amb la fabricació dels components des de casa seva | Torres presenta un ERTO per a la seixantena de treballadors de la seva divisió d’enoturisme i gastronomia