Acords i discrepàncies entre Clàssic Penedès i Corpinnat per crear una nova DO d'escumosos del Penedès

Reproduïm el comunicat conjunt de Corpinnat amb Clàssic Penedès sobre les converses per crear una futura DO de vins escumosos

Ferran Centelles: “M’agradaria veure Corpinnat com a marca dins de la DO Cava”

| 17/03/2020 a les 10:39h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Clàssic Penedès, Corpinnat, escumosos
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Reproduïm íntegrament el comunicat conjunt de la Clàssic Penedès i Corpinnat:


"Els cellers elaboradors de Clàssic Penedès i Corpinnat hem donat per tancada la primera fase de converses per a la creació d’una futura DO de vins escumosos del Penedès sense haver arribat a un acord definitiu. Ambdues parts valorem molt positivament aquest període de diàleg ja que s’han assolit acords en alguns temes, tot i que es mantenen discrepàncies en d’altres. Després de la darrera reunió celebrada l’11 de març passat, les dues parts ens hem emplaçat a continuar treballant internament des de cada col·lectiu els punts de desacord sense estar condicionats a un calendari immediat. 

Tant l’objectiu com la voluntat d’impulsar una nova DO de vins escumosos del Penedès que tingui com a principals valors la defensa del territori i la qualitat del producte es manté intacta per ambdues parts. Aquests deu mesos de converses han servit per aproximar posicions i arribar a acords rellevants per a la futura DO, però després d’aquest període de contactes hem arribat a la conclusió que cal continuar madurant els punts de discrepància de manera interna. 

Tant els elaboradors de Clàssic Penedès com els de Corpinnat volem manifestar el nostre compromís a dialogar amb qualsevol col·lectiu pel bé del conjunt del sector i del territori. 

Sant Sadurní d’Anoia, 17 de març de 2020."


La primera fase de converses ha estat concloent pel que fa a alguns acords. En declaracions a Cupatges, s'explica que un d'ells és l'eliminació de la compravenda d'ampolles en punta, per augmentar el factor qualitat. L'altra és compartir un mateix límit territorial, que pràcticament seria el que té la DO Penedès, integrant la zona del Garraf o la del Baix Penedès, però amb alguns petits canvis que encara s'haurien de discutir.

Corpinnat mantindria la marca col·lectiva i, per tant, el seu reglament, dins la nova denominació. Però, lògicament, també hi ha discrepàncies. Una d'elles, la de les varietats. Corpinnat, amb moltes menys varietats autoritzades, advoca per fer desaparèixer les varietats "foranes" o no tradicionals. Sembla que un periode amb un termini transitori per algunes varietats podria ser una sol·lució raonable per ambdues parts. 

Altres discrepàncies no menors serien les categoritzacions. Corpinnat vol que una mateixa raó social no pugui fer diferents categories per producte -de manera que la categoria sigui intrínseca del celler- i que cap elaborador pugui fer escumosos no emparats per la denominació. Aquests són alguns dels un dels punts que necessitaran més consens. 

Corpinnat i els elaboradors de Clàssic, en declaracions a Cupatges, han transmès la bona entesa de les primeres converses i la bona voluntat per arribar a un acord en un termini de temps raonable. De moment, es donen un temps per treballar-ho.

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

CORPINNAT TE RAÓ
Manuel Duran Samaranch, 20/03/2020 a les 13:34
+0
-0
Las varietats francesas no son apropiades per el nostre clima i ja hem vist el desastre que han ocasionat. Mentre cau l'exportació de Cava puja la de Prosecco a tot el mon incluent Espanya!!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Carles Aymerich, sumiller de Mas Marroch, d'El Celler de Can Roca
Carles Aymerich, sumiller de Mas Marroch, d'El Celler de Can Roca
Sergi Cortés
Entrevista amb Carles Aymerich, ​​​sommelier de Mas Marroch -El Celler de Can Roca-.
El consum de producte de proximitat ha de ser prioritari
El consum de producte de proximitat ha de ser prioritari | Pexels
Jordi Alcover
"Com mola anar al camp o a la costa a passar el dia des de la ciutat... Mola molt, oi? Però llavors tothom vol que tot estigui com un jardí" | Article d'opinió de Jordi Alcover de La Guia de Vins de Catalunya
Salvador Puig, director general de l'INCAVI
Salvador Puig, director general de l'INCAVI
Reproduïm íntegrament el comunicat del director general de l'INCAVI, Salvador Puig, sobre la tasca de l'INCAVI davant de la pandèmia