Neix Primícia La Borruda; un rosat fet 100% amb garnatxa peluda

Celler Batea presenta al públic un rosat elaborat a l’estil provençal, amb un color similar al de "pell de ceba".

El concurs Vins amb DO Terra Alta ja té premiats

| 10/03/2020 a les 07:19h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Vins, Celler Batea, Primícia La Borruda
Garnatxa peluda és una mutació de la garnatxa negra, també coneguda com garnatxa gris i lledoner gris. És autòctona de Catalunya i està recomanada a Aragó i Catalunya i autoritzada a Castella-la Manxa. Es conrea també al Llenguadoc francès. De raïms mitjans i compactes, les baies són ovalades, de pell vellosa més aviat gruixuda. Els vins que s’obtenen són d’alta qualitat, poc color i alt grau alcohòlic.

Sota el nom “La Borruda” (nom com se’l coneix a Terra Alta), Celler Batea presenta al públic un rosat elaborat a l’estil provençal. Elaborat amb raïms de la varietat garnatxa peluda, seleccionats, de més de 25 anys. En el seu procés d’elaboració es realitza un escorregut del most de premsa sense aplicar cap tipus de pressió, a continuació es fa un desfangat estàtic a baixa temperatura, en dipòsits de ciment per eliminar els fangs més gruixuts. El most net és inoculat per a que fermenti a temperatura controlada.

Primícia «La Borruda», es presenta com un rosat suau i fresc, deixa al paladar sabors afruitats i de caramel i es converteix així en el segon rosat que elabora Celler Batea a la Terra Alta.

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Vinyes de la DO Empordà
Vinyes de la DO Empordà
Ramon Francàs
Les denominacions d’origen vitivinícoles catalanes adopten diverses mesures per minimitzar els greus efectes de la pandèmia sanitària | S’aixequen veus proposant campanyes de promoció més potents de les previstes un cop superat l’estat d’alarma | S’insisteix en la importància que té el consum de productes de proximitat
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Conversem amb l'Anna Serra Cases, propietària de l'estudi de disseny Grow, especialitzat en etiquetes i packaging de vins.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Els 110 empleats de Comercial Grup Freixenet, els primers afectats