Neix Primícia La Borruda; un rosat fet 100% amb garnatxa peluda

Celler Batea presenta al públic un rosat elaborat a l’estil provençal, amb un color similar al de "pell de ceba".

El concurs Vins amb DO Terra Alta ja té premiats

| 10/03/2020 a les 07:19h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Vins, Celler Batea, Primícia La Borruda
Garnatxa peluda és una mutació de la garnatxa negra, també coneguda com garnatxa gris i lledoner gris. És autòctona de Catalunya i està recomanada a Aragó i Catalunya i autoritzada a Castella-la Manxa. Es conrea també al Llenguadoc francès. De raïms mitjans i compactes, les baies són ovalades, de pell vellosa més aviat gruixuda. Els vins que s’obtenen són d’alta qualitat, poc color i alt grau alcohòlic.

Sota el nom “La Borruda” (nom com se’l coneix a Terra Alta), Celler Batea presenta al públic un rosat elaborat a l’estil provençal. Elaborat amb raïms de la varietat garnatxa peluda, seleccionats, de més de 25 anys. En el seu procés d’elaboració es realitza un escorregut del most de premsa sense aplicar cap tipus de pressió, a continuació es fa un desfangat estàtic a baixa temperatura, en dipòsits de ciment per eliminar els fangs més gruixuts. El most net és inoculat per a que fermenti a temperatura controlada.

Primícia «La Borruda», es presenta com un rosat suau i fresc, deixa al paladar sabors afruitats i de caramel i es converteix així en el segon rosat que elabora Celler Batea a la Terra Alta.

 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.
Imatge il·lustrativa
Lourdes López | 1 comentari
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.
Imatge il·lustrativa
El periodista lloa les bondats de l'Empordà, amb els seus paisatges, pobles medievals, gastronomia i vi.