FORMACIÓ

Neix l'escola oberta del vi català

Una formació creada i dirigida pels fundadors i directors de La Guia de Vins de Catalunya, Jordi Alcover i Sílvia Naranjo

​Per què serveix La Guia de Vins de Catalunya?(I)

| 27/02/2020 a les 07:13h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Per aprendre'n, La Guia de Vins de Catalunya, escola oberta del vi català
Imatge il·lustrativa
El pròxim mes d’abril arrenca a Barcelona la primera edició de l’Escola Oberta del Vi Català, una formació creada i dirigida pels fundadors i directors de La Guia de Vins de Catalunya, Jordi Alcover i Sílvia Naranjo amb l’objectiu de facilitar, mitjançant els continguts teòrics i pràctics, un element crític imprescindible per a l’activitat present i futura dels professionals del sector, així com dels consumidors interessats pel món del vi en general, i pel vi català en particular.

Tal com afirmen els seus creadors, “no és només que el vi català estigui de moda, és que els consumidors estan redescobrint el caràcter català dels vins del país”. Per això, l’Escola Oberta vol ser, a més d’un espai de formació, un lloc per a l’anàlisi del context actual i de la història del vi català, integrant el vi com a fenomen social i econòmic dintre de la història de la societat catalana per tal d’entendre’l més enllà de la seva dimensió purament hedonista. “En el moment en què es comprengui aquesta integració, arribarem a la conclusió que el vi té una importància cabdal en l’economia rural catalana, en el dibuix i en la identitat del territori”, asseguren els creadors.

L’Escola Oberta del Vi Català està adreçada tant a professionals en actiu que vulguin millorar els seus coneixements sobre vi català, com a aquells consumidors inquiets que vulguin conèixer el sector amb més profunditat, passant per alumnes d’hoteleria i restauració o emprenedors que vulguin obrir el seu propi negoci de vi català.

Les classes, que arrencaran el 18 d’abril, s’allargaran durant deu setmanes i s’impartiran al bar de vins i restaurant El Tros Vall Llach (carrer Mallorca, 303). Les inscripcions es poden fer ja a través de la pàgina web de La Guia de Vins de Catalunya.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
La Rosa i el Xavi, propietaris del cellers Clua, donaran un 10% dels seus ‘packs confinament’ a la campanya #JoActuo.
La Rosa i el Xavi, propietaris del cellers Clua, donaran un 10% dels seus ‘packs confinament’ a la campanya #JoActuo.
Ramon Francàs
Sumarroca, Freixenet, Guilera, Carol Vallès, Bernaví, Cellers Clúa, Raventós i Blanc, Sàbat o Cooperativa de Gandesa es sumen a la lluita contra el coronavirus
Imatge il·lustrativa
"Wine Lessons at Home" és un conjunt d'exercicis didàctics sobre vi en anglès que s’ofereixen en obert a través del web wineaspects.info